Hur Maine Center for Biomedical Innovation utbildar framtidens forskare

0 Shares

Även om det låter direkt ur en Sci-Fi-roman har Kevin Strange (VD och medgrundare) och hans grundare, Viravuth Yin, tillsammans med en annan forskare, Michael Zasloff, identifierat en viss molekyl (den kallas MSI-1436) som har visat regenerativ egenskaper i laboratoriet, först i zebrafisk och sedan hos möss. Målet är nu att leda denna läkemedelskandidat genom kliniska prövningar på stora däggdjur och sedan förhoppningsvis visa att det kan hjälpa människor att återskapa hjärtmuskelvävnad efter en hjärtattack. Tillsammans lanserade de Novo Biosciences.

“Det var en ganska bra idé för åtta år sedan, men på mindre än fyra år upptäckte vi ett läkemedel som lanserade Novo Biosciences”, säger Strange. “Hittills är det det första och enda läkemedlet som någonsin har visat sig stimulera regenerering av däggdjurshjärtat.”

Trots sitt förtroende för forskningsresultaten hittills är Strange noga med att inte överförsälja företagets potential och dess läkemedelskandidat. Det finns fortfarande många hinder framför dem, inte minst behovet av att samla in enorma summor pengar från investerare. Att leda ett läkemedel genom kliniska prövningar kan kosta så mycket som 30 miljoner dollar, säger han, och misslyckandet i läkemedelsutveckling är otroligt högt.

“Vi kunde inte vara i en mer riskfylld verksamhet än läkemedelsutveckling”, säger Strange. “Jag har hört att människor som investerar i läkemedelsutveckling ses som ganska vanföreställningar.”

Men utdelningen om det fungerar kan vara enorm. Förutom äran att komma med ett läkemedel som kan hjälpa människor att överleva hjärt -kärlsjukdomar, dödaren nummer ett i världen, skulle ett sådant läkemedel generera miljarder dollar per år i intäkter.

Novo Biosciences är en vinstdrivande del av MDI Biological Laboratory i Salisbury Cove, där Strange också är president, efter att ha lämnat ett jobb vid Vanderbilt University School of Medicine 2009 för att flytta till Maine för jobbet. Förutom att spinna av Novo Sciences, också laboratoriet under Strange ledning

I denna Founder Forum -intervju går Strange djupt in i de ekonomiska riskerna med läkemedelsutveckling, hur Maine bättre kan stimulera tekniköverföring från akademiska institutioner, bristen på resurser i staten för att stödja biomedicinska företagare och hur uppfattningen om staten har skadat hans chanser att höja investeringarna.

De förändringar Strange gjorde när han tog tyglarna vid MDI Biological Laboratory ledde direkt till att Novo Biosciences snurrade och nyligen lanserade Maine Center for Biomedical Innovation, som fungerar som en inkubator för biomedicinska startups.

Denna intervju har redigerats för tydlighet och längd.

Vad ledde till att ditt företag upptäcktes?

Jag skulle hävda att MDI Biological Laboratory är en start – det råkar bara vara 120 år gammalt. Men säkert var det var för åtta år sedan kontra där det är idag är det mycket annorlunda, och det var faktiskt det som ledde till denna upptäckt.

Jag likställer inte heller entreprenörskap med vinstdrivande enheter. Jag tror att det är människor som tar risker och går ut och påbörjar något nytt som i synnerhet kan vara störande, mot säden eller annorlunda än vad som är status quo. Men det är den första vinstdrivande enheten som jag har startat.

Det var i princip en säsongsbetonad marin forskningsstation fram till år 2000. Då fanns det bara nio anställda här och ingen av dem var forskare, ingen av dem var fakulteter. Deras enda jobb var att öppna platsen i maj, köra den för besökare från en stat genom sommarmånaderna, stänga den i september och hindra den från att falla ner på vintern. Men 2001, och det var till stor del drivs av pengar, togs beslutet att skapa en forskningsinstitution på heltid här. Modellen för en säsongsforskningsinstitution var verkligen inte livskraftig längre. Det växte på ett ad hoc -sätt fram till 2009 när jag kom in och jag satte ett mycket, mycket starkt forskningsfokus, som det inte hade tidigare. Det var det som ledde till denna upptäckt.

Det forskningsfokus ligger inom regenerativ biologi och medicin. Vi har en avgjort mycket annorlunda inställning till detta område än vad som var vanligt. Jag är säker på att du har hört talas om stamceller – detta hade varit i fokus för regenerativ medicin. Tanken att du helt enkelt kan injicera patienter med denna speciella typ av celler och de kommer att fixa vad patienten är besvärad av. Detta är något jag alltid har varit mycket skeptisk till, delvis för att det inte finns mycket bra, stark vetenskap som stöder denna idé.

bärbar vård

Så när jag kom hit bestämde jag mig för att flytta institutionen till området för regenerativ medicin, men ta en helt annan takt. Tillvägagångssättet vi har är att om du tittar över alla typer av djur i naturen finns det många djur som har stor kapacitet att reparera och ersätta vävnad efter att den har skadats eller amputerats. De har denna anmärkningsvärda kapacitet. Om de tappar en lem, växer de den direkt tillbaka. Om deras ryggmärg är avskurna, läker de det rätt bra. Om deras hjärna är skadad reparerar de den utan tvekan. Om det finns någon form av hjärtskada, oavsett om vi gör det experimentellt med dem eller om det händer naturligt, reparerar de det ganska lätt. Så det tillvägagångssätt vi har här är att titta på dessa djur, studera dem intensivt och ställa en mycket grundläggande fråga: Hur uppnår dessa djur denna fantastiska bedrift och varför är det för det mesta att det mesta av vår vävnad – vårt hjärta , vår ryggmärg, vår hjärna, till exempel – regenereras inte efter en skada?

Hittills är det det första och enda läkemedlet som någonsin har visat sig stimulera regenerering av däggdjurshjärtat.

Om du skulle få en hjärtinfarkt idag och du överlever den, skulle den del av ditt hjärta som skadades av förlust av blodflöde förvandlas till icke-funktionell ärrvävnad och det är något du måste hantera resten av ditt liv . Det kan leda till fler hjärtinfarkt och så småningom leda till hjärtsvikt. Så igen, tanken var att studera dessa djur, fråga hur de gör det, definiera dessa mekanismer i detalj, och låt oss sedan försöka förstå varför de flesta av vår vävnad inte gör det så bra. Och sedan går vi därifrån för att utveckla läkemedel för att behandla den här typen av skador som kan sätta på denna regenerativa förmåga. Det var en ganska bra idé för åtta år sedan, men på mindre än fyra år upptäckte vi ett läkemedel som lanserade Novo Biosciences.

Berätta mer om Maine Center for Biomedical Innovation

Vi lanserade Maine Center for Biomedical Innovation för bara några månader sedan, vilket är tänkt att vara ett nav och accelerator i staten för kommersialisering av biomedicinska upptäckter. Vi har massor av entreprenörskapsträning för naturvetenskapliga studenter, forskare, människor som lanserar biotekniska typer av startföretag. Vi tillhandahåller också inkubatorutrymme här på campus. Jag har fem företag som inkuberar på vårt campus, inklusive två från utlandet. En från New York och en från Pennsylvania. Vi har gjort mycket från det perspektivet genom att bara försöka uppmuntra och stimulera denna typ av aktivitet.

I grund och botten har vi skapat den för att hjälpa till att driva denna aktivitet utan ett regeringsmandat, utan en enorm mängd resurser. Det kommer verkligen att skapa en kontaktpunkt i staten för vad staten kan och bör göra för att försöka hjälpa till att öka denna typ av aktivitet. Det vi gör i Maine Center är att tillhandahålla inkubatorutrymme till företag, och det är mer än bara en uthyrning. Många tror att en inkubator bara är en plats där du kan hyra lite utrymme. Vi förser dem med en enorm mängd expertis, forskare, vetenskaplig expertis, mycket kostsam vetenskaplig infrastruktur, nätverk av människor. Jag kan inte berätta hur ofta några av dessa människor kommer att komma till mig för att få hjälp att lösa ett visst problem. Så vi ger dem de resurser de behöver för att få sina företag att komma igång. Vi har gett mycket entreprenörskapsträning för naturvetenskapliga studenter i detta tillstånd, och många av dessa kurser fokuserar inte bara på grunderna i vad som krävs för att starta och få ett företag att växa, utan hur tänker du över disciplinära gränser, hur kommunicerar du med någon i en annan disciplin för att lansera nya idéer och gå ut och göra störande saker i världen. Vi erbjuder samma typ av utbildning för nystartade företag som är här, liksom för forskare.

Så vi försöker göra mycket med detta Maine Center, men hela tanken hela tiden är att göra det till ett nav, en kontaktpunkt som säger, ‘Se, det här är något som kan göras i delstaten Maine, men du kommer att behöva göra sådana här saker – jag säger inte att detta är den enda tanken. Jag säger inte ens att det är en perfekt idé – men du kommer att behöva göra saker som detta om du vill växa staten. ‘

Och när vi har fler framgångar, börjar vi lobbya mer, förespråka mer och komma ut framför detta på alla möjliga nivåer. Antalet människor som jag har knackat på min dörr nu jämfört med för ett år sedan är minst hundra gånger mer och det är på grund av att prata om det här, att arbeta med våra senatorer, våra statliga representanter, människor börjar göra dessa kopplingar och göra saker börja hända nu. Jag har faktiskt avvisat företag eftersom vi inte har plats för dem. Men igen, det är ett långsiktigt åtagande; det är inte en snabb vändning på något sätt.

Kevin Strange och Viravuth Yin, grundare av Novo Biosciences i Bar Harbor.

Vilka har varit utmaningarna sedan lanseringen?

Först och främst visste jag ingenting om det när jag började. Jag lärde mig allt på det hårda sättet. Lyckligtvis har jag alltid sagt att jag är smart nog att veta vad jag inte vet, så jag har inte lyckats göra några katastrofala misstag än. Men det är hårt arbete. Vi fick just vårt första patent på denna molekyl i november förra året. Det är den första patentansökan och första patentet i institutionens 120-åriga historia. Jag visste ingenting om patentprocessen, och att lära mig om det tog enormt mycket tid, ansträngning och frustration, för att inte tala om lite pengar för att få denna sak patenterad. Så det finns en stor startkurva. Vi har alla begränsad bandbredd, så du börjar göra något annat, något annat går. Det har kostat mig min vetenskapliga karriär till stor del att inte bara göra Novo, utan hela institutionen. Så det är hårt arbete, det är mycket riskabelt. Vi kunde inte vara i en mer riskfylld verksamhet än läkemedelsutveckling. Jag har hört att människor som investerar i läkemedelsutveckling ses som ganska vanföreställningar. Och resultatet är binärt: antingen förlorar du allt eller så tjänar du enorma mängder pengar. Nackdelarna är risken, tidsengagemanget, förhoppningsvis inte att göra några stora misstag som får dig att skickas till fängelse eller få dig stämd.

Prata om uppfattningen av investerare i Maine.

Det är två saker vi stöter på. En är att investerare fortsätter att berätta för oss att vi är för tidiga, de vill se att det fungerar hos människor först. Ok (skratt), det är igen, kommer att ta miljoner dollar. Den andra saken är att jag tror att vi lider av uppfattning här uppe. Jag menar att jag tillbringade ett antal år på Harvard Medical School och jag är ganska säker på att om jag hade spunnit ut detta från Harvard eller en Boston -institution, skulle jag ha gott om pengar och investerare vid det här laget. Här uppe i Maine, särskilt i Down East Maine, är det något som spänner över konventionen här, och jag tror att folk ser mycket skeptiskt på det. Hur kan de där uppe mitt i ingenstans hitta något sådant här? Så jag tror att det finns en uppfattningsfråga här. Och det finns också en realistisk.

Om du är en investerare med X -belopp att lägga ner i en riskfylld strävan, kommer du att lägga det på ett litet ställe som du förmodligen aldrig hört talas om på Mount Desert Island eller Harvard Medical School? Uppenbarligen skulle du förmodligen gå med Harvard Medical School om din första instinkt är att gå dit du tror att pengarna är säkrare. Du sitter inte i denna stora robusta biotekniska forskargrupp. Det finns inte i Maine. Det finns bitar av det överallt, men de är utspridda över 35 000 kvadratkilometer. Jag tror att människor upplever mindre risk om du är i Boston. Även om jag har sett saker som investerats i där nere som bara chockade mig ihjäl. Människor som bokstavligen inte har något annat än en idé och de får miljontals dollar för att driva idén, medan vi har patent, fenomenala data, etc., etc. Det finns också en flockmentalitet här när det gäller att investera ibland.

Läs mer om Maine -ekosystemet på TechCo

0 Shares