Hur loggar man in i Windows 10 utan lösenord? – GĂ„ in automatiskt

0 Shares

Idag anvÀnder vi vÀldigt ofta vÄra datorer för att utföra mÄnga uppgifter dagligen, oavsett om vi arbetar pÄ distans, pÄ kontoret eller vi mÄste delta i onlinekurser. I de flesta fall har alla datorer Windows 10 eftersom det Àr vÀldigt lÀtt att anvÀnda.

Detta system Àr ett av de bÀsta och mest kompletta i vÀrlden, och ett av de mest anvÀnda av mÀnniskor. De mÄnga konfigurationerna inkluderar att skapa flera anvÀndare för samma dator anvÀndas av olika mÀnniskor och du kan sÀtta ett lösenord pÄ dem. Men sedan kommer vi att visa dig hur du kan ta bort det hÀr sÀkerhetssystemet för att göra anvÀndarÄtkomst snabbare.

Hur kan jag konfigurera min hÄrdvara sÄ att den kommer in utan lösenord?

Det finns nÄgra sÀtt att konfigurera din dator med Windows 10, sÄ du behöver inte ange ett lösenord för att komma in pÄ skrivbordet. SÄ vi visar dig hur du kan uppnÄ det.

Logga in utan lösenord

Att ta bort lösenordet mĂ„ste göras frĂ„n kontrollpanelen pĂ„ vĂ„r dator. Öst Du hittar den i Windows-menyn som finns i det nedre vĂ€nstra hörnet. Den kommer att ha en sökmotor dĂ€r du skriver in “Kontrollpanelen” och sedan gĂ„r du in och gĂ„r till anvĂ€ndarkonton. En sidopanel visas till vĂ€nster pĂ„ skĂ€rmen, dĂ€r du klickar pĂ„ “Hantera anvĂ€ndarkonto”.

HÀr ser du alla konton som finns pÄ din dator och de som har ett lösenord. Du kommer in pÄ ditt konto och det kommer att finnas ett alternativ med ett lösenord och du kommer in dÀr. Nu kan du klicka pÄ ta bort lösenord. Efter att du har gjort det du mÄste ange ett lösenord nuvarande och klicka sedan pÄ acceptera och inloggningen med lösenordet raderas.

Direktstart pÄ skrivbordet

Direktinloggning fungerar bara om du har lagt till ett konto pÄ din dator. Har du flera gÄr det inte att starta direkt, sÄ vill du att det ska vara sÄ mÄste du radera andra anvÀndarkonton dator.

Hur tar man bort Windows-lösenordet frÄn CMD?

För att kunna avaktivera en inloggning med lösenord pÄ din dator mÄste du först vara pÄ din dators skrivbord. DÀr kommer du att trycka pÄ kommandona Windows + R. HÀr kommer ett litet fönster upp dÀr du skriver (netplwiz) och efter att ha gjort det kommer du att tryck pÄ knappen acceptera.

Nu visas ett nytt fönster som heter “AnvĂ€ndarkonton”. Det kommer att finnas nĂ„gra alternativ i den, men vi kommer att fokusera pĂ„ den första, som har ett meddelandenĂ€t som sĂ€ger anvĂ€ndare mĂ„ste ange ett anvĂ€ndarnamn och lösenord för att komma in i sessionen. Du klickar pĂ„ den hĂ€r rutan sĂ„ att lösenordsalternativet Ă€r avstĂ€ngt och sedan mĂ„ste du klicka pĂ„ knappen acceptera.

NÀr du har gjort detta kommer ett annat litet fönster upp dÀr du mÄste bekrÀfta att du vill avaktivera det hÀr alternativet, och du kommer att göra det genom att ange ditt anvÀndarnamn och vÀlja ditt inloggningslösenord tvÄ gÄnger. NÀr du vÀl har skrivit rÀtt du kan klicka pÄ acceptera och Àndringarna kommer att sparas och Windows-lösenordet tas bort.

Vad ska man göra om lösenordet inte kommer ihÄg?

Om du har glömt ditt inloggningslösenord pÄ din Windows 10-dator mÄste du tillgripa dessa tvÄ metoder för att kunna komma in i datorn. HÀr lÀmnar vi dig 2 lösningar mellan vilka du kan tÀnka pÄ och vilka som Àr bÀst att tillÀmpa.

ÅterstĂ€ll med disk eller USB

Vanligtvis nÀr vi skapar vÄr anvÀndare och vi bestÀmde oss för att sÀtta ett lösenord pÄ den, Àr det möjligt att spara lösenordsfilen pÄ en flashenhet eller USB. Detta minne, tillsammans med ditt lösenord, hjÀlper till att hÄlla din anvÀndare sÀker, för om du nÄgonsin glömmer ditt inloggningslösenord kan du anvÀnda USB för att komma in i din dator och anvÀnda det som vanligt.

Installera om Windows

En annan sak du kan tÀnka pÄ om du har försökt upprepade gÄnger och glömt ditt lösenord Àr att göra om operativsystemet Windows 10 pÄ din dator. Om ditt system var frÀscht och du inte hade viktiga filer sparade dÀr eller om du hade en sÀkerhetskopia, du kan göra det utan problem eftersom du har en sÀkerhetskopia av alla dina filer och dokument.

0 Shares