Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur Live Chat hjälper till med konvertering och retention

För att bygga förtroende hos dina kunder online är det bra affärsmässigt att tillhandahålla öppna och tillgängliga kommunikationsvägar mellan dig och din målmarknad. Även när du använder livechatt vill du fortfarande att dina kunder ska känna samma personliga och omtänksamma touch precis som de skulle göra i en fysisk butik.

Idag är kundtjänst för livechatt en topputmanare på kundnöjdhetsdiagram och är ett föredraget sätt att kommunicera med ett företag jämfört med andra kanaler som e-post, telefon och sociala medier. Anledningen? Livechatt är det snabbaste sättet att ge hjälp och engagera besökare och potentiella kunder på din e-handelswebbplats.

Om du fortfarande inte kan interagera med dina besökare i realtid är det dags att lära dig mer om hur livechatt kundtjänst hjälper till att driva konverteringar och behålla kunder.

live chat kundsupport

Varför livechatt

Enligt forskning från Econsultancy är livechatt kung bland andra online-kanaler för kundtjänst. Deras statistik visar att 73 % av kunderna är nöjda med en livechattupplevelse jämfört med 61 % för e-post, 48 % för sociala medier och 44 % för telefon. Den främsta anledningen till att livechatt överträffar andra kanaler är dess förmåga att ge omedelbara svar genom realtidskonversation med mänskliga representanter, vilket bevisats av Invesp i deras infografik.

Dessutom är livechatt en mångsidig kanal som gör att webbplatsbesökare kan multitaska och fortsätta surfa på dina webbsidor samtidigt som de engagerar sig i din livechatt för att få snabba svar på sina frågor. Med tanke på detta, liksom det faktum att livechatt är tillgänglig på mobila enheter, är det lätt att förstå varför det har blivit så populärt.

Livechatt låter dig ge en personlig shoppingupplevelse

Även om chatbots finns och så många andra kanaler erbjuder automatiska svar som lösningar för att förbättra kundservicen, föredrar dina kunder fortfarande att prata med faktiska människor. Livechatt låter dina representanter guida besökare genom din försäljningstratt, erbjuda lösningar, korsförsäljning, merförsäljning och överväga eventuella kunders behov och preferenser samtidigt som de gör det.

Speciellt för en onlinebutik är att kunna interagera med dina besökare medan de fortfarande surfar på din sida ett bra sätt att minska antalet övergivna kundvagnar. Varför? Eftersom besökare inte behöver lämna din butik och avbryta sin shoppingupplevelse för att hitta svar och lösningar någon annanstans, potentiellt ge upp köpet och hitta en annan lösning någon annanstans.

Livechattfunktioner som påverkar dina kunder

Professionella livechattlösningar erbjuder mycket mer än bara en supportkanal för ditt företag. När du väljer den bästa livechatt för ditt företag, leta efter funktioner som kan påverka dina mätvärden och öka din försäljning.

Övervaka och engagera besökare med proaktiva inbjudningar

En av de stora utmaningarna med att tillhandahålla kundservice online är oförmågan att hålla koll på besökare som surfar i din butik och hur du närmar dig dem.

Men genom att vara en plattform som finns på din egen webbplats, låter en onlinechatt dig enkelt övervinna det hindret. Med proaktiva inbjudningar kan du identifiera vilken session dina besökare surfar och skicka dem en anpassningsbar automatisk chatt-popup, där du bjuder in dem att prata med dina representanter.

Proaktiva inbjudningar är definitivt en av de mest kraftfulla livechattfunktionerna – de låter dig nå ut till besökare och erbjuda hjälp. Proaktiva inbjudningar gör en enorm skillnad när du bygger förtroende hos dina kunder och lockar dem att komma tillbaka för att göra återkommande köp.

Förutsäg meddelanden och svara i realtid

Telefonsamtal tillåter också företag att chatta i realtid med kunder, så varför anses livechatt fortfarande vara det snabbaste sättet att svara kunder? Det är enkelt! Dina besökare behöver inte vänta på att en kundtjänstrepresentant ska vara tillgänglig.

Snabbsvar finns inte via telefoner. Ditt team kan inte använda automatiska direktsvar utan att tvinga kunder att lyssna på inspelade meddelanden. Under en chattsession kan ditt team snabbt skicka förkonfigurerade omedelbara svar utan att låta som en robot eller avbryta kommunikationen.

Toppklassiga livechattlösningar gör det möjligt att veta vad en kund skriver innan det slutliga meddelandet skickas, vilket ger tid för dina representanter att samla resurser och förbereda svar i förväg. Den här funktionen är känd som meddelandeförutsägelse och är en av de främsta anledningarna till att chattsupporten är snabb.

Tillhandahålla flerspråkig kundservice

I dagens globaliserade onlinemarknad är det avgörande att tillhandahålla flerspråkig kundservice. Du vill inte förlora möjligheter eftersom ditt team inte kan förstå eller prata med en kund. Men… att anställa flerspråkiga representanter kan bli kostsamt.

Istället, vad sägs om att låta din supportkanal bära bördan av att översätta meddelanden från både dina besökare och representanter för att möjliggöra sömlös kommunikation? De flesta livechattlösningar idag översätter så många som 90 språk i realtid, vilket helt bryter denna stora kommunikationsbarriär.

live chat kundsupport mobil

Var tillgänglig för mobilkunder

Användningen av mobilt internet representerar över 52 % av all användartrafik online och, som presenterats av Buildfire, har 62 % av personer som äger en mobil enhet gjort ett köp genom den under de senaste sex månaderna och 42 % planerar att handla mer via sina enheter under 2019.

Om man tittar på dessa siffror är det perfekt affärsmässigt att inte bara din e-handelswebbplats måste vara kompatibel med mobila enheter, utan att dina kundtjänstkanaler också borde.

Slutsats

Livechatt kundtjänst hjälper miljontals företag att förvandla sina besökare till kunder. Den låter dig svara snabbt, ge personlig kundservice, vara tillgänglig på mobilen och den erbjuder också ett brett utbud av funktioner som hjälper dig att sälja mer och behålla kunder.

Oavsett om du börjar som ett litet företag eller om du redan är ägare till väletablerad e-handel, kan du verkligen dra nytta av att tillhandahålla en livechatt för att hjälpa till att skala din försäljning och möta dina kunders förväntningar.

Väckte vi ditt intresse? Ta en titt på vad JivoChat har att erbjuda och ta reda på hur en onlinechatt kan hjälpa din e-handel att växa!

live chat kundsupport jivochat