Hur lĂ€tt Ă€r det att lösa och vinna i spel. Är det möjligt?

0 Shares

Vi har ibland hört talas om enstaka brÀdspel som försöker bygga sÄ mÄnga ord som möjligt och fÄ poÀng för att kunna vinna. SÄ har det varit sedan 1948 denna typ av spel utvecklades pÄ flera platser runt om i vÀrlden, med olika namn och olika regler.

En av den mest kÀnda i vÀrlden Àr kÀnd Sponsrad, skapad av en av de gigantiska leksakstillverkarna som Mattel, men nu anpassad som en nedladdningsbar app tillgÀnglig för olika versioner av Android och iOS.

I det hÀr spelet vÀljer du antalet bokstÀver som dras ur pÄsen och anvÀnder dem för att skapa sÄ mÄnga ord som möjligt i varje omgÄng, dÀr du kommer att placera ett ord format vertikalt eller horisontellt pÄ tavlan och sÄ vidare tills alla bokstÀver Àr klara. TvÄ eller upp till fyra deltagare kan spela, som kan anslutas via Internet och kan komma frÄn var som helst i vÀrlden.

Det Àr dÀrför det har varit sÄ framgÄngsrikt och Àr kÀnt över hela vÀrlden för sin omfattning och enkla anslutning och tillgÀnglighet. Den har ocksÄ flersprÄksanpassning för att göra det bekvÀmare bland anvÀndarna. Det hÀr spelet Àr dock lika utmanande som action eller vanligtvis för svÄrt att vinna. Av denna anledning kommer vi att ge dig nÄgra praktiska rÄd sÄ att du kan ansöka och bli expert pÄ detta spel.

BokstÀver med högst poÀng

I sin spanska version har spelet 95 brickor som delas ut ungefÀr 7 per deltagare i början av spelet, och allt eftersom ord formas och infogas pÄ brÀdet tas fler brickor. Framförallt det finns nÄgra bokstÀver som reserverar en högre poÀng gör det lÀttare för dig att vinna.

  1. BokstÀver med 3 punkter: B, C, M, P
  2. BokstÀver med 4 poÀng: F, H, V, Y
  3. 5-punktsbokstÀver: Q, K.
  4. BokstĂ€ver med 8 poĂ€ng: J, X, Ñ
  5. 10-poÀngslistor: Z

Du kan fylla i ord som redan finns pÄ tavlan

NÀr spelet Àr lite sent du kan anvÀnda ord som dina rivaler har lagt pÄ tavlan och skapa nya ord eller utöka dem efter de bokstÀver du har, Àven hÀr Àr det viktigt att anvÀnda de med högst poÀng.

Hur söker man efter ord?

Detta trick anvÀnds av anvÀndarna av applikationen, de kan söka efter ord i den baserat pÄ de kort de har; mÄnga spelare gör detta nÀr de inte kommer ihÄg vissa ord eller har svÄrt att forma dem snabbt. Sedan gÄ till ordsökaren som visas pÄ skÀrmen och du kan söka efter behov, till exempel om du vill ha ett ord som slutar pÄ AS, gör följande sökning: -AS (AS bindestreck); Àven om du vill att det ska starta i AS, sök efter: AS- (AS script); Om du behöver ett ord som börjar med AS och slutar med AS, leta efter: AS.AS (AS punkt AS).

Öka vĂ€rdet pĂ„ dina marker

Det finns ocksÄ ett anvÀndbart sÀtt att öka din poÀng, detta beror pÄ att rutorna pÄ tavlan talar om vilka och var dessa specialrutor finns som kommer att vara till stor hjÀlp dubbla och tredubbla vÀrdet av en token eller bokstav och till och med en poÀng som ackumuleras genom hela ordet.

Undvik att kombinera vokaler

Om du vill bli vinnaren av spelen mÄste du undvika att koppla ihop vokaler som A och E sÄ att dina motstÄndare inte kan dra nytta av det, tvÀrtom, du kommer att dra nytta av dessa drag; nÀmligen, vid anslutning av vokaler genereras diftonger eller trifonger vilket kommer att vara mer fördelaktigt för dig.

Hur fÄr man extra poÀng?

  • Om du gör ord med 7 bokstĂ€ver, samma spel ger dig 40 extrapoĂ€ng eftersom du kunde lĂ€mna tillbaka alla dina marker i ett spel.
  • AnvĂ€nd markerna med de högsta poĂ€ngen lĂ€gg dem i speciella lĂ„dor för att dubbla deras vĂ€rde upp till 9 gĂ„nger
  • Komplettera dina rivalers ord
  • Gör hela ord som inte kan göras fĂ€rdiga
0 Shares