Hur låser jag automatiskt min datorskärm i Windows 10? (Exempel)

Datorer eller datorer som vi har i våra hem är verktyg som hjälper oss att utföra uppgifter på ett väldigt praktiskt sätt. Genom dem kan vi utföra specialiserade program för specifika uppgifter.

Dess handling bygger på för databehandlingsom omvandlas till information som vi kan förstå. Dess ursprung går tillbaka mer än 70 år, och sedan dess har den förfinats, blivit mer och mer kapabel och snabb.

Nuförtiden är datorer tillverkad med användning av högteknologi, dess funktioner och möjligheter är mycket avancerade. De arbetar med basprogramvaran, som är den som styr alla komponenter i datorn.

Mjukvaruutvecklare utvecklas också ständigt för att bättre utnyttja kapaciteten hos de enheter som upptar dem. Mellan de mest använda operativsystemen vi håller på att hitta Windows.

Hur låser du automatiskt skärmen på din Windows 10-dator?

Detta program lanserades 1985 och dess popularitet har vuxit mer och mer sedan dess. Microsoft bestämde sig för att designa ett system som skulle ansvara för att kontrollera datorn genom att köra flera program som tillät det.

För närvarande styr Windows-operativsystemet de flesta datorer vi har i våra hem. Det är ett mycket komplett system som erbjuder mycket praktiska verktyg som gör att vi kan utföra uppgifter.

Som ett resultat blir de funktioner de erbjuder mer och mer specialiserade det släpper uppdateringar då och då. Den nyaste är Windows 10innehåller den här nya versionen mer avancerade verktyg än de tidigare versionerna.

Utöver de funktioner som den erbjuder är det viktigt att veta hur man kommer åt dessa funktioner och konfigurerar dem efter eget tycke. I den här artikeln kommer vi att lära oss om alla metoder som du kan vänja dig vid automatisk låsskärm från min Windows 10-dator.

Steg för att låsa datorskärmen med användarikon

Den första metoden vi förklarar är att komma åt den här funktionen från användarikonen på vår dator. För dem är det första vi behöver göra placera dig själv på skrivbordsskärmen från vår dator.

Nu kommer vi till alternativen Windows-menyn finns i det nedre vänstra hörnet av skärmen och välj den. Windows-menyn öppnas, nu måste vi gå till det övre vänstra hörnet och välja filen vår användarikondär måste vi klicka på alternativet “Att blockera”.

Steg för att låsa datorskärmen med kommandon

Det här alternativet är mycket mer praktiskt, du behöver bara trycka på några knappar samtidigt för att låsa skärmen på vår Windows-dator. För att göra detta måste vi trycka på en tangent Ctrlutan att släppa den, tryck på knappen Alt, vi håller också ned den och trycker på knappen Radera.

På detta sätt kommer vi att få tillgång till alternativen som gör att vi kan låsa skärmen, välj bara alternativet “Att blockera”. Klart, vår datorskärm kommer att låsas automatiskt.

Steg för att låsa din datorskärm från Windows Search

För att låsa skärmen med den här metoden måste vi navigera till filen Windows sökfältfinns i det nedre högra hörnet av skärmen. Här måste vi skriva “Att blockera”.

Sökresultat kommer att visas överst, vi måste leta efter alternativet som säger “Lås datorn när jag inte är med honom under en tid” och välj den. Fliken för skärminställningar öppnas.

Nu måste vi leta efter alternativ Visa skärmen Logga in medan du återupptar och slå på den. Klicka slutligen på alternativet Acceptera som finns längst ner på fliken och voila, vår Windows 10-datorskärm kommer att vara låst.

Därför förklarade vi metoderna för att låsa vår dators skärm. Samt vart och ett av stegen som måste vidtas för att utföra den åtgärden.

Du kanske också är intresserad av Hur stänger man av skärmen på en dator eller bärbar dator i Windows 10 utan att frysa? – Ultimat guide, bland andra relaterade ämnen. Med tanke på att du på denna webbplats hittar ett brett utbud av olika tekniska ämnen som är av stor betydelse i vårt dagliga liv.

Relaterade Artiklar

Back to top button