Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur länge kan bankkontot vara negativt i jakten

Undrar du hur länge mitt bankkonto kan vara negativt och vad du ska göra om ditt bankkonto är negativt för länge? Att hantera din ekonomi kan ibland leda till ett oväntat negativt saldo på ditt bankkonto.

Om du är en Chase-kund kommer det här blogginlägget att hjälpa dig särskilt relevant för att undvika potentiella avgifter eller kontostängningar.

Hur länge kan bankkonto vara negativt med Chase?

Enligt tillgänglig information, om ditt konto har ett negativt saldo för länge, vanligtvis mer än 60 dagar, kan Chase stänga kontot. Under denna period kommer du sannolikt att ådra dig övertrasseringsavgifter, vilket snabbt kan öka och förvärra den ekonomiska påfrestningen.

Låt oss se det i korthet:

Tidsram Handling
Omedelbart till 5 dagar Frist för att korrigera balansen
Efter 5 dagar Kontinuerlig övertrasseringsavgift
Upp till 60 dagar Risk för stängning
Efter stängning Inkasso och kreditpåverkan

Förstå The Chases övertrasseringsavgifter och policyer

Chase tar ut övertrasseringsavgifter närhelst ditt konto går under noll, och dessa avgifter kan vara betydande.

Hur mycket övertrasseringsavgift kommer att tas ut?

Du kommer att debiteras en övertrasseringsavgift på 34 USD för varje transaktion. Denna avgift kallas även en avgift för otillräckliga medel.

Så här fungerar det:

 • Du bör behålla minst 50 $ på ditt Chase-konto. Om din transaktion ger ditt kontosaldo “= eller <$50" eller mer till det negativa, kommer du att debiteras 34$ för varje transaktion.
 • Om du har ett saldo på mindre än $50, är ​​du begränsad till att göra endast 3 transaktioner per dag, vilket innebär att du kan få upp till $102 i övertrasseringsavgifter dagligen.

Till exempel, om du kan få ditt kontosaldo att övertrasseras med $50 eller mindre i slutet av nästa arbetsdag, kan Chase avstå från övertrasseringsavgiften. Detta ger dig ett kort fönster för att hantera det negativa saldot innan ytterligare avgifter tas ut.

Du kommer dock inte att debiteras en övertrasseringsavgift för transaktioner som är $5 eller mindre, oavsett kontots övertrasseringsstatus.

Du kommer inte att debiteras, transaktioner gjorda med ditt betalkort godkändes vid en tidpunkt då ditt konto hade ett tillräckligt tillgängligt saldo, även om kontot var övertrasserat när transaktionen bokfördes.

För innehavare av Chase SapphireSM Checking- och Chase Private Client CheckingSM-konton, Det finns inga övertrasseringsavgifter för poster som presenteras mot ett konto med otillräckliga medel under de första fyra bankdagarna under de aktuella och föregående 12 kontoperioderna. Om varor returneras på en arbetsdag, räknas det mot de fyra arbetsdagarna då en Övertrasseringsavgift inte kommer att debiteras.

Vad händer om bankkontot är negativt för länge in i jakten?

Om ditt konto förblir negativt i mer än 60 dagar kan Chase inte bara stänga ditt konto utan även rapportera till kreditbyråer eller inkassoinsatser och minska din förmåga att öppna nya konton hos Chase eller andra finansiella institutioner.

Avgiftsstruktur och straffavgifter

Chase kan ta betalt övertrasseringsavgifter för transaktioner som leder till ett negativt saldo på ditt konto. Men om du gör en insättning eller överföring senast kl. 23.00 ET nästa arbetsdag som täcker övertrasseringen, kan du undvika ytterligare avgifter, förutsatt att ditt överdragna saldo är $50 eller mindre vid slutet av den dagen.

Vad du ska göra om ditt konto är negativt

Om du upplever att ditt Chase-konto är negativt är det viktigt att agera snabbt:

 1. Sätt in pengar omedelbart: Ju tidigare du kan få tillbaka din balans till positiv, desto bättre. Du kan göra detta via en överföring från ett annat konto, en direkt insättning eller genom att sätta in kontanter eller en check på en Chase-filial eller bankomat.
 2. Sätt upp övertrasseringsskydd: Om du har ett annat konto hos Chase kan du länka det till ditt checkkonto för att täcka eventuella underskott, även om avgifter fortfarande kan tillkomma för den här tjänsten. Här är stegen för att aktivera övertrasseringsskydd:
  • När du har loggat in trycker du på “Total utcheckning”.
  • Svep uppåt och tryck “Kontohantering,” tryck sedan på “Övertrasseringsskydd”
  • På nästa skärm klickar du på rullgardinsmenyn bredvid kontot för kontokreditskydd och klickar på “Välj konto”
  • Välj det sparkonto som du vill länka till ditt checkkonto och tryck på “Gjort”
  • Klicka på Kryssruta att komma överens om villkor
  • Knacka “Uppdatera skydd,” sedan “Gjort”
 3. Övervaka ditt konto noga: Håll ett öga på ditt saldo med onlinebank eller Chase Mobile®-appen för att undvika överraskningar.

Vad händer om Chase stänger ditt konto med ett negativt saldo?

När Chase stänger ett konto med ett negativt saldo, kommer banken att försöka driva in beloppet från alla andra konton du har hos dem, eller så kan du få meddelanden från Chase som begär betalning.

Inverkan på din ekonomi och kredit

Om det negativa saldot inte betalas kan Chase rapportera kontot till kreditupplysningsföretag, vilket kan påverka din kreditpoäng negativt. Detta nedsättande märke kan finnas kvar på din kreditupplysning i upp till sju år, vilket gör det svårare att öppna nya bankkonton och få lån eller kreditkort till förmånliga priser.

Vidare kan det obetalda negativa saldot skickas till en inkassobyrå. När ett konto går till inkasso kan du bli föremål för upprepade kontakter med inkassoföretag, och inkassobyrån kan också rapportera skulden till kreditupplysningsföretag.

Vad kan du göra

Om du hamnar i en situation där Chase har stängt ditt konto med ett negativt saldo, är det viktigt att vidta åtgärder:

 • Reglera skulden: Om möjligt, betala av det negativa saldot så snart du kan för att undvika ytterligare avgifter, räntor eller skador på din kredit.
 • Kommunicera med Chase: Kontakta Chases kundtjänst för att diskutera dina alternativ. De kanske kan tillhandahålla en betalningsplan eller andra lösningar för att hjälpa dig att reglera skulden.
 • Kontrollera din kreditupplysning: Håll ett öga på din kreditupplysning för att förstå konsekvenserna och bestrida eventuella felaktigheter.
 • Finanshantering: Framöver är det avgörande att hantera din ekonomi noggrant för att förhindra en liknande situation. Överväg budgetverktyg eller ekonomisk rådgivning om det behövs.