Hur lägger jag till hyperlänkar till en Power Point-presentation? – Från en dator och en mobiltelefon

0 Shares

PowerPoint är en av användarnas favoritapplikationer för att skapa bildpresentationer, främst på grund av dess enkla användning och massor av redigeringsverktyg. Men bland så många tillgängliga alternativ i applikationen vet vi ofta inte hur vi ska använda dem.

Till exempel hyperlänkarna de har genom att omdirigera presentationens publik till olika destinationer t.ex. webbsidor, ett e-postmeddelande, till en annan sida eller del av själva dokumentet och mer. Om du vill veta mer om det, fortsätt läsa så berättar vi om det nedan.

Hur länkar jag till en plats i ett dokument eller e-postmeddelande?

Att ha en direktlänk till din e-post i din presentation är ett mästerligt drag med det du sparar många steg för att etablera kommunikation Det är alltså viktigt att sticka ut med en snygg design, lära sig att ändra tema eller design på en bild i PowerPoint, så får du bättre resultat.

Med Windows-version

När du presenterar information med bilder bör du förvandla din muspekare till en laser för PowerPoint-presentationer för att undvika att irritera betraktaren. Att fastställa hyperlänkar till ett e-post- eller dokumentavsnitt måste:

  1. Skapa text eller infoga en form eller bild som en hyperlänk, välj den, gå till “Infoga” och “Hyperlänk”.
  2. Där väljer du önskat alternativ, antingen för ett specifikt bildnummer (Placera i detta dokument) för att skapa ett e-postmeddelande (E-postadress) eller för att infoga PowerPoint-bilder från en annan presentation (Skapa dokument).
  3. Fyll i fälten och klicka på acceptera.

Från macOS

Från Mac kan du också få en hyperlänk till en specifik e-post eller bild, processen liknar faktiskt Windows, välj först objektet som ska vara omdirigeringslänken, gå till Infoga> Hyperlänk, i den öppnade dialogrutan kan den justera text att visa, information på skärmen, och i detta fall gå till alternativet “Detta dokument “eller” e-postadress”, Välj en plats och klicka på OK.

På din sida

Om du är en av dem som föredrar onlineversionen av PowerPoint, skapa en hyperlänk till ett e-postmeddelande eller en del av själva presentationen Följ samma steg som i offlineversionen eller traditionella. Du kan också installera skrivbordsversionen från den officiella PowerPoint-webbplatsen.

Från en iOS-enhet

PowerPoints mobila gränssnitt är helt optimerat, så du har alla samma alternativ som endast skrivbordsversionen meny alternativen finns längst ner i programmetstegsekvensen är densamma för att infoga hyperlänkar.

Med en Android-applikation

Android-versionen av PowerPoint är densamma som iPhone-versionen, vilket är processen för få en länk till ett inlägg eller avsnitt av en bildden är helt samma som den vi just presenterade för iOS.

Vad är proceduren för att lägga till en hyperlänk till en bild på en webbplats?

Det här är den funktion som hyperlänkar vanligtvis förknippas med, det vill säga att klicka på ett objekt på bilden genererar direkt omdirigering till webbplatsen eller webblokalisering, är installationsprocessen mycket enkel.

i Windows

Som i föregående förklaring, välj först objektet du vill använda som hyperlänk och gå sedan till Infoga> Hyperlänk> Befintlig fil eller webbsidadär redigerar du fälten, anger adressen och klickar på acceptera.

Från macOS

I Apples operativsystem är processen för att skapa en hyperlänk till en webbplats mycket lik Windows, förutom att du i rutan “Infoga hyperlänk” väljer “Webbplats eller fil”, Ange adressen och klicka på acceptera, den kommer att konfigureras.

med hemsidan

Som vi nämnde tidigare, Webbversionen av PowerPoint erbjuder samma funktionalitet och organiseringsalternativ, för att generera en direktlänk till webbplatsen från onlineversionen, följ bara stegen som beskrivs i “I Windows”.

Från iOS-appen

På iPhone eller iPad kan du gå in i PowerPoint-applikationen och skapa en hyperlänk till webbplatsen, processen är helt liknande macOSdu kommer bara att placera “Infoga”-menyn i en annan position.

Använda en Android-mobiltelefon

Sanningen är att PowerPoints gränssnitt inte skiljer sig mycket på någon enhet, det är utformat för att ta hand om den funktionalitet och estetik du är van vid, så versionen för mobiltelefonen är densamma på android och iosså proceduren för att skapa en hyperlänk till webbplatsen är densamma.

Vilka steg behöver du följa för att redigera formateringen av hyperlänkar i PowerPoint?

Om du inte visste du kan anpassa direktlänken skapat i ditt dokument, e-postadress eller webbplats för att matcha färgerna på resten av elementen på bilden.

fontfärg

Om hyperlänkobjektet är text kommer det att placeras i en specifik färg som standard, men du har möjlighet att ändra dess nyans genom att klicka på den och gå till Start-menyn till “Fontfärg “ du visar de tillgängliga nyanserna och väljer en av dina preferenser.

Adressen du kör till

Det enda som återstår för att kontrollera om processen lyckades är: testa hyperlänken i fråga För att göra detta, högerklicka på den och välj “Öppna hyperlänk”, om den omdirigerar dig korrekt kan du avsluta proceduren.

0 Shares