Hur laddar man upp foton och videor på Android? Upptäck en hemlig resurs

En återkommande fråga som alltid dyker upp är hur du laddar upp bilder från din Android-enhet. Det finns många sätt att göra detta på, men här i den här guiden kommer vi inte att lära dig det konventionella sättet. Android har en hemlig funktion för att göra detta väldigt enkelt och snabbt. Låt oss se mer om detta.

Hur man skickar foton och videor på Android

Apple har haft en väldigt cool funktion i några år nu, dess namn är Airdrop. Funktionen fungerar för att enkelt skicka foton och videor utan att använda andra appar. Google insåg den otroliga användbarheten av detta verktyg och skapade dela i närheten. Med den kan du skicka som om det vore luften, vilken fil som helst på ett enkelt sätt.

Google uppfann inte hjulet på nytt, de behöll exakt samma sak. Men funktionaliteten är snabbare på Android. För att använda den, gå till den fil du vill ha, oavsett om den finns i mappar, galleri eller någon annanstans. Hitta filen, välj den och klicka på Dela med sig. Kom ihåg att varje Android är olika, så stegen kan vara olika.

Leta efter delningsknappen, eller skriven på skärmen. Så snart du hittar kommer flera alternativ att visas. Rulla ned och leta efter Dela i närheten, som visas nedan. Telefonen kommer att söka efter enheter i närheten, välj en av dem. Mobiltelefonen kommer att meddelas, om den accepterar att ta emot skickas filen snabbt.

Hur laddar man upp foton och videor på Android? Upptäck en hemlig resurs 1

Det bästa med den här funktionen är att du inte behöver vara ansluten till internet. Med den här funktionen aktiverad och vald kommer din mobiltelefon automatiskt alltid att välja den snabbaste överföringsmetoden. Dessa anslutningar kan involvera Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC eller peer-to-peer Wi-Fi.

En sak som kan oroa dig är säkerhet, men det här verktyget är säkert eftersom det är helt anonymt. När du laddar upp filer är ingenting öppet på din mobiltelefon. Med andra ord, ingen anslutning kommer att vara oskyddad. Om du gillade den här funktionen men du inte kan hitta den på din telefon kan den vara avstängd. Låt oss se hur du aktiverar nedan.

Hur man aktiverar närhetsdelning

Följ de snabba stegen nedan för att aktivera funktionen och vara synlig för andra att ladda upp foton och videor till dig. Kom ihåg att namnen och stegen kan vara olika från en mobiltelefon till en annan.

  1. gå till inställningar från din mobiltelefon.
  2. Leta efter Google-sektionen och ange den.
  3. Gå in enhetsanslutningar.
  4. Leta efter alternativet dela med närhet.
  5. Se avsnittet enhetens synlighet.
  6. Synlighet kan döljas, växla till vissa kontakter eller alla kontakter.

Efter det kommer din telefon att vara synlig för andra att skicka foton och videor med denna fantastiska funktion. Om du fortfarande stöter på svårigheter. Se videon nedan så blir det definitivt lättare för dig att förstå.

Jämförelse med Apples AirDrop

Innan vi avslutar den här artikeln är det viktigt att förstå skillnaderna från huvudkonkurrenten, en av dem är teknik. Närhetsdelning använder Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC eller peer-to-peer Wi-Fi. AirDrop använder bara Wi-Fi och Bluetooth.

iphone har airdrop för delning, lär dig hur du skickar bilder på Android

En annan intressant sak är att Apple också låter vilken iOS-enhet som helst vara synlig för alla inom räckhåll. Att dela i närheten är å andra sidan inte som vi har sett. Detta var inte särskilt bra för Apple eftersom det orsakade pinsamma och pinsamma situationer för användarna.

Genom testning var AirDrops överföringshastighet 10 sekunder snabbare än Proximity Sharing, men Apples teknik tog längre tid att förbereda filen än Android. Så Android visade sig vara snabbare.

avslutande

Nu vet du lite mer om den fantastiska och hemliga Android-funktionen, är du redo att använda den varje gång? Gillade du det du såg? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button