Hur laddar man ner och installerar Oneget Package Manager på Windows 10? (Exempel)

På grund av Windows förmåga att kontinuerligt förbättra användarupplevelsen har den positionerat sig som en av de operativ system mest önskvärda. Om du har använt Linux och håller dig till vissa funktioner som du vill tillämpa på din dator kanske du inte vet att du kan. Windows innehåller det bästa av alla system. Om detta är nytt för dig, lär dig hur du installerar OneGet Package Manager.

Det är dags att upptäcka detta extremt användbara verktyg som låter dig installera program med ett enkelt kommando. Du behöver inte ta till Windows Store längre och den erbjuder många bättre alternativ.

Vad är pakethantering och OneGet?

Innan du fördjupar dig i vad OneGet är bör du veta att en pakethanterare inte är något annat än en register över aktiviteter som utförs i programvaran. Packar de program som systemet har. Detta är verktyg som påverkar deras installation, eftersom ett program kan bestå av mer än ett paket.

Därför, när du formaterar datorer eller skaffar en från fabriken och om du har Microsoft, är det en bra idé att veta hur man installerar en pakethanterare OneGet Windows. Från och med nu kommer det att göra ditt liv mycket enklare.

OneGet eller PackageManagement körs på kod som körs via kommandot i PowerShell. Med hjälp av vilken du, förutom att installera program, kan uppdatera eller avinstallera dem. PowerShell är ett gränssnitt med en kodningsfunktion som också låter dig se de program som är installerade på din dator.

Allt detta för att användarna ska kunna tillgång till applikationen direkt från mitten av systemkommandotolken. En av fördelarna med det är att användare kan ladda upp sina egna spel eller applikationer. Därför har den färre begränsningar.

Genom att installera OneGet-pakethanteraren förbättrar du omedelbart din säkerhet mot skadlig programvara. För när man installerar applikationer från deras ursprung kommer versionerna alltid att uppdateras och kommer att vara officiella jämfört med andra webbplatser.

Kommandot för att installera OneGet

För att installera OneGet-pakethanteraren måste du logga in som primär användare på din dator och uppdatera till Windows 10. Skriv sedan “Windows PowerShell” Nästa sak att göra är att kunna se textförsäljning. För detta behöver du bara skriva kommandon enligt de applikationer du vill installera.

Tack vare PowerShell-gränssnittet kan du även se på- och avstängningshändelser i Windows-operativsystemet.

Om du vill se cmdlets tillgängligt i OneGet, ange följande kommando: Get-Command -Module PackageManagement. Detta gör att du kan se källorna och administratörerna för alla medföljande paket.

För att hämta paketkällorna, använd följande kommando “Get-PackageSource”. Om du använder “Get-PackageProvider” En lista över paketleverantörer visas. Om du vill installera programvaran kan du använda “Registrera-paketkälla” för att vara säker på att hans härkomst är sann och har registrerats.

Att installera appen är faktiskt enkelt när du vet hur man använder och skriver kommandon. Du måste bara komma ihåg att använda det ordet “Installera” innan “Paket” följt av namnet på den önskade applikationen. Till exempel, “InstalleraPhotoshop-paket “ eller “InstalleraFirefox-paketet “.

Med PowerShell-kommandon kan du visa dolda filer med Get-ChildItem-Hidden-File, med detta kommando kan du hämta objekt eller underordnade objekt på en eller flera specifika platser.

Efter att ha gjort detta kommer Windows-operativsystemet automatiskt att söka efter den säkra servern för att ladda ner och installera dessa filer. Allt detta på det säkraste och snabbaste sättet. Dessutom, varje gång programvaran uppdateras gör dessa också det.

Om du vill avinstallera en applikation, leta först efter paketet via Sök – Sök på paketnamn“Y “Installationspaketets namn – namn.”“Och beställningen “Avinstallera Paket och paketnamn“.

Om du har problem med PowerShell-gränssnittet kan du snabbt och enkelt ta bort Windows 1o från ditt operativsystem.

Relaterade Artiklar

Back to top button