Hur laddar jag ner och installerar Notepad pĂ„ min Windows 10-dator utan program? – Gör sĂ„ hĂ€r

0 Shares

Operativsystemet Windows har varit mycket anvÀndbart i mÄnga Är, och nyheten Àr att införlivas i applikationen med varje uppdatering gör de det mer och mer intressant. Men vissa av dem kanske inte lÀngre visas i en version som Windows 10, som Anteckningar, men du kan installera och avinstallera dem som du vill. Om du vill veta om Notepad Àr installerat pÄ din dator och hur du installerar eller avinstallerar programmet, Àr den hÀr artikeln för dig sÄ vi föreslÄr att du lÀser den.

Hur vet du om Notepad Àr installerat pÄ din Windows-dator?

Det mest anvÀndbara Àr operativsystemet Windows 10, pÄ grund av kompendiet av verktyg och funktioner som det har, vilket gör det möjligt för anvÀndare att bÀttre hantera applikationer och konfigurera Windows efter deras behov. Dessutom uppdateras den hÀr versionen av operativsystemet dÄ och dÄ, och var och en av dem har en annan process för att utföra vissa applikations- och funktionsaktiviteter som det Àr med Notepad.

Ansökan Notepad Àr ett gratis formateringsverktyg dÀr du enkelt kan redigera text. Denna applikation kommer förinstallerad pÄ Windows operativsystem, men om du vill vara sÀker och kontrollera att Notepad verkligen Àr installerat pÄ din Windows-dator, speciellt Windows 10, kan du gÄ vidare till en mycket enkel procedur.

FrÄn sökrutan

Ett sÀtt Àr att anvÀnda sökrutan i Windows, som finns i aktivitetsfÀltet, och lÄter dig enkelt komma Ät eller hitta applikationer. Du borde bara skriv in det hÀr fÀltet och ange namnet pÄ programmet i det hÀr fallet Anteckningar och klicka pÄ sök. Du bör se Notepad-appen i sökresultaten. Vilket tydligt indikerar att det Àr installerat pÄ en Windows 10 PC.

Med kommandot “kör”

Ett annat sÀtt Àr att anvÀnda kommandot Kör i Windows 10 och du mÄste anvÀnda kombinationsknapparna för detta. Du trycker pÄ tangenterna samtidigt, som Windows Start-tangenten och R-tangenten (Windows + R), och i dialogrutan som öppnas mÄste du skriva Anteckningar för att köra det hÀr programmet. Och om du öppnar programmet beror det pÄ att det faktiskt Àr installerat pÄ din dator. Annars, om den rapporterar ett fel eller inte öppnar appen, vet du att appen inte Àr installerad.

Varför Àr Notepad inte installerat pÄ min Windows 10-dator?

Som vi nÀmnde tidigare ser Windows-operativsystemet behovet av att uppdatera och uppdatera sina program och applikationer som Àr tillgÀngliga frÄn Microsoft Store dÄ och dÄ, och vissa av dessa uppdateringar kan eliminera applikationer som du kan ha varit van vid, till exempel Anteckningar.

Notera ocksÄ att med tid och pga nya lösningar och framsteg i vissa Windows-program, Anteckningar blir ett överflödigt och till och med valfritt verktyg. Av denna anledning Àr denna applikation inte installerad pÄ Windows 10. SÄ om du har köpt en dator eller uppgraderat din dator till Windows 10, kommer du inte att se Notepad-appen i dina installerade appar.

Hur installerar jag Notepad pÄ Windows 10 PC?

Eftersom Notepad-applikationen inte Àr installerad pÄ Windows 10 eftersom det Àr ett verktyg som Microsoft anser vara valfritt, kan du installera det pÄ Windows 10 nÀr du vill, den hÀr processen Àr vÀldigt enkel och vÀldigt lÀtt: Först mÄste du gÄ till Microsoft Store för att hitta den. För att snabba pÄ din sökning i Microsoft anger du namnet pÄ applikationen i sökmotorn.

NÀr du vÀljer det, klicka pÄ det och sedan pÄ knappen Installera. Du vÀntar pÄ att installationen Àr klar och klickar sedan pÄ Start. Nu Àr en mycket grundlÀggande aspekt att det bÀsta sÀttet att installera en app pÄ en Windows 10 PC Àr genom Microsoft Virtual Store. Att göra det dÀrifrÄn Àr fördelaktigt eftersom du fÄr dem gratis, och du kan ocksÄ automatiskt uppdatera alla appar pÄ din PC i Windows 10, vilket Àr viktigt för att alltid ha nya appfunktioner.

Vad ska jag göra för att avinstallera fabriksapplikationer pÄ din dator?

Om du inte vill anvÀnda en Windows-app för att du inte tycker att den Àr sÀrskilt anvÀndbar kan du avinstallera den. SÀttet att göra detta Àr som följer: Genom att gÄ till InstÀllningar, klicka sedan pÄ Appar dÀr du kan se alla installerade operativsystemapplikationer, klicka pÄ den applikation du vill ta bort och klicka pÄ knappen Avinstallera, du kommer att se processen starta omedelbart och den tas bort frÄn applikationslistan.

Å andra sidan mĂ„ste du komma ihĂ„g att det finns vissa program som Ă€r förinstallerade och inte kan avinstalleras. SĂ„ om de inte fungerar korrekt kan du Ă„terstĂ€lla eller reparera dem. GĂ„ till Windows Start och klicka pĂ„ InstĂ€llningar, klicka pĂ„ Applications. DĂ€r mĂ„ste du vĂ€lja applikationen Anteckningar och klicka pĂ„ Avancerade alternativ. Det finns flera alternativ i det hĂ€r fönstret som du kan anvĂ€nda för att förbĂ€ttra programmets prestanda, som t.ex Reparation och restaurering. Du trycker pĂ„ dem och voila. Om du har nĂ„gra problem kan du gĂ„ till Microsoft Support Center.

0 Shares