Hur kör man XAMPP automatiskt pÄ Windows 10? -Manuell konfiguration

0 Shares

Windows 10 utmÀrker sig som en miljö dÀr vi kan tillÀmpa alla Àndringar anpassning med flera appar för att lösa eventuella konflikter som kan uppstÄ, vare sig det Àr pÄ jobbet, studierna eller bara av nyfikenhet.

Men mÄnga av dessa alternativ Àr ofta ganska svÄra att komma Ät eller inte allmÀnt anvÀnda av alla anvÀndare, som XAMPP. NÀr vi pratar om XAMPP menar vi ett programmeringsverktyg som hjÀlper till att förbÀttra skapandet av webbplatser som stöds i PHP.

XAMPP har fördelen att vara ingen internetanslutning krÀvs för anvÀndning, Förutom att ha mÄnga funktioner gör de det till ett ganska lÀttillgÀngligt och lÀttanvÀnt verktyg, det enda problemet Àr att datasÀkerheten inte Àr sÄ förbÀttrad.

Vilka moduler kan anvÀndas med XAMPP?

NÀr vi talar om XAMPP kan vi ocksÄ referera till det som en akronym för de akronymer som tillhör Linux, Apache, MySQL / MariaDB, PHP, Perl. Dessa kan vara huvudmodellerna, men för de flestas allmÀnna intresse görs följande beskrivning:

Apache

NÀr vi vill dra nytta av en gratis webbserver Àr det bÀsta alternativet vi kan vÀnda oss till Apache, som lanserades som ett initiativ 1996 med mÄlet att utses förr och nu Detta Àr stöd för 50 % av vÀrldens webbservrar, med stöd av en fantastisk community som hela tiden blir bÀttre.

PHP

PHP Àr ett sprÄk med öppen kÀllkod, som stÀndigt uppdateras för att förbÀttra funktionerna som gör detta sprÄk sÄ populÀrt, vars huvudsakliga syfte Àr att underlÀtta webbutvecklingsmiljön och förbÀttra interaktionen mellan servrar och anvÀndare.

MySQL

För sin del, MySQL Àr ett relationsdatabashanteringssystemsom anger att den anvÀnds under licens för all företags- eller kommersiell anvÀndning.

Hur fÄr jag XAMPP att köras som en automatiserad PC-systemtjÀnst?

NÀr vi installerar XAMPP för vÄra webbplatsutvecklingsaktiviteter behöver vi att applikationen körs omedelbart pÄ vÄrt skrivbord sÄ snart den startar, lyckligtvis för oss kan Windows-tjÀnsten tillÄta oss att utföra denna ÄtgÀrd genom följande konfigurationer:

Med en förkortning

Vi kommer att gÄ till aktivitetsfÀltet lÀngst ner pÄ skÀrmen och Vi kommer att leta efter mappen appdata% appdata% dÀr vi kommer att följa följande sökvÀg för att öppna mappen:

  • AppData Roaming Microsoft Windows Startmeny Program Startup

I det senare En EXE-fil med namnet xampp-control kommer att visas som vi bara behöver högerklicka och öppna med direktÄtkomst pÄ skrivbordet.

Som en app

Vi kommer att gÄ till vÄr XAMPP-applikation och i Config-alternativet Vi kommer att leta efter en autostart av moduldelens, dÀr vi i början kommer att vÀlja de moduler som vi behöver för vÄrt arbete

Hur konfigurerar man XAMPP-alternativ med autostart frÄn Windows 10?

Windows 10 som en konfigurerbar miljö Àr vanligtvis den miljö vi arbetar mest för för tillfÀllet, och Àven om vi tror att processen kan vara komplicerad kan vi anvÀnda nÄgon av de ovan nÀmnda processerna för att utföra en automatisk lansering av XAMPP-moduler pÄ vÄr dator .

Det föredragna alternativet Àr dock det som direkt anvÀnder appen för anpassad och automatisk start moduler som vi kommer att arbeta med i XAMPP.

Vad kan du göra för att inaktivera automatisk start av XAMPP-moduler?

Annars, nÀr vi inte vill att dessa moduler ska starta automatiskt, behöver vi bara gÄ till aktivitetshanteraren, dÀrför Àr vi i startfliken och vi kommer att leta efter XAMPP för att högerklicka sedan pÄ inaktiveringsalternativet.

För alla andra frÄgor som kan uppstÄ, kontakta XAMPP Windows Support.

0 Shares