Hur köper och skapar jag min egen domĂ€n pĂ„ Blogger? – Enkelt och snabbt (exempel)

0 Shares

Att driva en blogg Àr inte sÄ lÀtt som folk tror att det inte bara Àr att skriva och det Àr det, utan det krÀver noggrann uppmÀrksamhet frÄn författaren som ser till att allt Àr korrekt innan man publicerar det. Om du Àr en av dessa hÀngivna copywriters Idag kommer du att lÀra dig hur du köper och skapar din egen domÀn i Blogger sÄ att du kan skapa en framgÄngsrik webbplats.

PoÀngen Àr att det inte finns nÄgot vackrare Àn att bli igenkÀnd av din identitet, och det Àr vad att Àga en domÀn ger dig, sÀtta ett sigill (Ätminstone i ditt namn) pÄ din personlig blogg. TillÄta mÀnniskor att inte leta efter dig som vilken annan författare som helst utan att ha ett specifikt smeknamn de kan gilla.

Köp och skapa din egen domÀn pÄ Blogger

Dags att ta reda pÄ hur köp och skapa din egen domÀn i Blogger, det Àr enklare Àn det lÄter, du mÄste göra följande först:

Leta efter en pÄlitlig betalningssida, det finns mÄnga pÄ Internet: Domino, OVH eller Dondominio det hÀr Àr bara nÄgra av dem, du mÄste bara vara försiktig nÀr du vÀljer (leta efter recensioner först). En av de mest rekommenderade Àr Dondominio, för att köpa den mÄste du göra följande:

NÀr du har gÄtt in pÄ deras webbplats, leta efter det domÀnnamn du vill ange. Du kommer att fÄ en lista över tillgÀngliga och deras priser.

Efter att ha kontrollerat att den du vill ha Àr LÀgg den i kundvagnen och gÄ till att skapa ett kundkonto, Du kan göra detta genom att klicka pÄ personikonen i det övre högra hörnet.

Vi kommer att be dig om dina personuppgifter (det Àr nödvÀndigt enligt lag och att utfÀrda en faktura). NÀr du Àr klar mÄste du redigera detaljerna för domÀnen som ska köpas och lista vem som kommer att Àga den.

Slutligen, gĂ„ till varukorgen och fortsĂ€tt med köpet genom att klicka pĂ„ knappen “Betala för köpet.” RObservera att moms kommer att tas ut, men om du bor i ett omrĂ„de dĂ€r denna Ă„tgĂ€rd inte gĂ€ller, intyga bara att du bor dĂ€r sĂ„ dras det av.

Följ instruktionerna för att avsluta verifieringssteg som ber om en sida och voila. Detta gör att du kan köpa och sÀtta upp din egen domÀn pÄ Blogger, eller Ätminstone köpa en, för nu Àr det dags att konfigurera den.

Skapa din egen domÀn

NĂ€r du har skaffat din egen domĂ€n mĂ„ste du konfigurera den, för att uppnĂ„ detta mĂ„ste du gĂ„ till Blogger först. DĂ€r, gĂ„ till avsnittet “Bindande“Och sedan till “Grunderna”.

Du kommer att se ett alternativ som ser ut som en lĂ€nk som heter “Konfigurera webbadressen för tredje part pĂ„ din blogg.” Klicka dĂ€r för att kunna ange hela domĂ€nadressen, klicka sedan pĂ„ “Ha kvar“BekrĂ€fta.

Du kommer med största sannolikhet att fĂ„ ett felmeddelande nĂ€r du sparar, men det Ă€r normalt, det Ă€r dĂ€r den talar om för dig hur du fixar det, och data som kommer att visas nedan skrivs in som CNAME pĂ„ sidan dĂ€r du skapade din domĂ€n. Det rĂ€cker med att gĂ„ in i Dondominio och öppna administrationspanelen dĂ€r du vĂ€ljer alternativet “DNS-zon” och senare “Ny“.

Ange de begĂ€rda uppgifterna: typ, vĂ€rd, mĂ„lvĂ€rd, TTL och kommentar. Som du lĂ€st tidigare kommer de att dyka upp i föregĂ„ende avsnitt, sĂ„ du borde inte ha nĂ„gra problem, skriv bara in dem och gĂ„ tillbaka till Blogger för att klicka pĂ„ “Ha kvar“.

Detta kommer att hÄlla allt klart, sÄ att du redan vet tillrÀckligt för att enkelt kunna köpa och konfigurera din egen Blogger-domÀn. Nu, för fullstÀndighetens skull, leta efter hur du Àndrar titeln pÄ min blogg eller webbplats för att anpassa din upplevelse.

Kom ihĂ„g att att ha en egen domĂ€n har mĂ„nga fördelar, som att sĂ€tta ditt eget namn pĂ„ bloggen, vilket gör den mer intressant. Även det faktum att den kommer att ha bĂ€ttre synlighet i Googles sökmotor, tack vare vilken du kan fĂ„ bl.a. fler lĂ€sare. Det bĂ€sta av allt Ă€r att om du inte gillar Blogger kan du alltid flytta min blogg frĂ„n Blogger till WordPress.

0 Shares