Hur konverterar jag ISO till startbar USB pĂ„ min dator? – FullstĂ€ndig handledning

0 Shares

NÀr de kommer ut allvarliga problem med operativsystemet att du har eller vill installera det frÄn början pÄ din dator, Àr en bra lösning att skapa en startbar USB som innehÄller ISO-filen för det önskade operativsystemet, med andra ord skapa en startbar USB. HÀr Àr allt du behöver veta sÄ att du kan göra det sjÀlv.

Hur brÀnner man ISO till USB i Windows?

ISO-filer Àr en identisk kopia av en optisk enhet, de blev kÀnda för mÄnga Är sedan tack vare filmkloning eller DVD-program, eller spel frÄn tidigare PSX- eller PSD-format. Mycket bra startprogram dök upp, med tiden har dessa funktioner glömts bort eftersom de anses vara förÄldrade.

Men i vissa fall Àr det fortfarande vÀldigt anvÀndbart, i sjÀlva verket har Microsoft aktiverat alternativet att ladda ner ISO-bilden för Windows-operativsystemet med Media Creation Tool frÄn dess officiella webbplats. För att brÀnna denna ISO till USB behöver du bara gÄ till den officiella webbplatsen för Windows USB / DVD Download ToolvÀlj ett sprÄk, ladda ner och installera filen.

Vilket datamedium ska man ge?

Nu nÀr du har det hÀr verktyget Àr det dags för dig att lÀra dig vart och ett av de nödvÀndiga stegen sÄ att du kan göra det korrekt:

  1. VĂ€lj ISO-filen du just laddade ner.
  2. VÀlj typ av datamedium, i det hÀr fallet vÀlj USB-enheten.
  3. SÀtt i USB-nyckelnVÀlj hÀr den enhet du valt, den fÄr inte vara mindre Àn 4GB eller ha skrivskydd, var noga med att alla filer i den raderas frÄn den.
  4. Börja kopieraNÀr du Àr 100 % klar har du en startbar USB redo att anvÀndas.

Hur anvÀnder man Rufus för att skapa en startbar USB?

Rufus Àr ett alternativt verktyg som lÄter dig kopiera eller ta bort kopior pÄ enheten, dess frÀmsta fördel Àr att det Àr ganska lÀtt, ingen installatör krÀvsEndast med .exe-filen kommer du att kunna anvÀnda dess funktioner.

För att konvertera ett USB-minne till en startbar disk med Rufus Àr proceduren mycket enkel och vi kommer att förklara det nedan:

  • Det första du bör göra Ă€r ladda ner programmet och öppna det.
  • VĂ€l i Rufus-grĂ€nssnittet, du mĂ„ste ansluta USB-minnet till datornPĂ„ detta sĂ€tt kommer programmet automatiskt att kĂ€nna igen det som den enhet som det kommer att fungera pĂ„.
  • För att undvika inkompatibilitet, i avsnittet “Partition och mĂ„lsystemtyp”, vĂ€lj “MBR-partitionstyp för BIOS eller UEFI”. Du kan ocksĂ„ byta namn pĂ„ flashenheten i avsnittet “Ny etikett”.
  • I formateringsalternativen, se till att “Snabbformatering”, “LĂ€gg till utökade etiketter och ikoner” och “Skapa en startskiva med” Ă€r förkryssade, för det senare vĂ€ljer du frĂ„n listan till höger ISO-bild och genom att klicka pĂ„ diskikonen, vĂ€lj ISO-filen du ska kopiera till USB.
  • Nu Ă€r det bara att klicka pĂ„ start, vĂ€nta tills proceduren Ă€r slut och pendrive Ă€r redo att anvĂ€ndas.

Vilka alternativ har du till Rufus för att konvertera ISO-start till USB?

Det finns olika program som lÄter dig skapa startminne, Àven om Rufus Àr ett av de mest kompletta och funktionella lÀmnar vi dig med tvÄ alternativ som du kan anvÀnda pÄ samma sÀtt:

Windows 10 installationsverktyg

Windows 10 lÄter dig skapa startbara media sparar inte ISO-filenIstÀllet laddas den ner direkt och lagras pÄ en USB-enhet. För att göra detta mÄste du hÀmta den officiella programvaran frÄn denna lÀnk: https://www.microsoft.com/es-es/software-download/windows10%20 och köra den.

Efter att ha accepterat bestĂ€mmelserna vĂ€ljer du alternativet “skapa installationsmedia”. Följ processen genom att stĂ€lla in sprĂ„k, redigering och arkitektur. VĂ€lj “USB-minne”-metoden för anvĂ€ndning (mĂ„ste vara minst 8 GB), vĂ€lj USB-minnet och klicka pĂ„ NĂ€sta för att starta nedladdningen (det kan ta flera timmar) nĂ€r den nĂ„r 100 % du kommer att ha en startbar Windows 10-disk laddad.

UNetbootin

Denna applikation, Ä sin sida, lÄter dig skapa en startbar USB, inte bara frÄn Windows-enheter, men ocksÄ frÄn GNU / Linux eller macOS. Du kan ladda ner ISO-filen för uppladdning direkt frÄn den hÀr appen eller vÀlja den du laddade ner tidigare. AnvÀndningen Àr ganska intuitiv och kan laddas ner frÄn den officiella UNetbootin-webbplatsen.

Beroende pÄ dina behov och resurser, du kan vÀlja den som passar dig bÀst och dÀrmed fixa problem med operativsystemet eller uppgradera till ett nyare.

0 Shares