Hur kontrollerar jag timmarna för spel på PS5? – Tidsplanering

0 Shares

PlayStation 5-konsolen, liksom andra nyaste generationens konsoler, har i sitt system möjligheten att kontrollera hur många timmar du har spelat totalt, det är upp till dig hur mycket tid du lägger på spel och hur du bättre sköter dig själv i underhållning med den . Vi ser även köphistorik och andra funktioner som är väldigt innovativa och ger mycket information som vi inte hade tillgång till tidigare.

För att vara medveten om denna tidslinje bör du veta att den inte visas i huvudmenyn och inte är placerad på ett sådant sätt att du enkelt kan se den, men du kan enkelt komma åt denna information. I den här artikeln tar vi en titt sätt att kontrollera dessa tider och se även vilka andra alternativ som finns tillgängliga i det här verktyget; som tjänar till att bättre hantera tiden som spenderas på videospel.

Hur kan jag kontrollera timmarna som spelas på Playstation 5-konsolen?

Om du är en PlayStation-spelare och har ett favoritspel kanske du märker att du spenderar mycket tid på att spela det, men du är definitivt inte säker den faktiska tiden som spenderas i spelet. PlayStation-konsolen har en tracker som aktiveras när du går in i spelet och håller det aktivt; all denna tid räknas eller ackumuleras, den syns inte när du öppnar spelet, du måste gå in i ett annat fönster för att veta det.

Detta verktyg har andra alternativ som kan vara mycket användbara när du gör dessa kontroller, vi kan veta hur många timmar vi har spelat själva som du kan ta reda på hur många timmar en vän har spelat. För allt detta finns det metoder som vi kommer att se nedan; ingen PlayStation 5-uppgradering behövs för detta eftersom detta är något som ingår i konsolen vid köptillfället.

För att kontrollera speltiderna

Det finns ett antal enkla steg du behöver följa för att komma igång och kontrollera dina investerade timmar av spel, kom ihåg att det är viktigt att ha kontroll över dina spel för att inte överdriva det, låt oss se.

 1. Ange din profil i det övre högra hörnet på din PS5
 2. Nästa sak att göra är att gå till Games
 3. Sedan på Vänner> Översikt
 4. Hitta spelet du vill se timmarna i listan
 5. Antalet timmars spel kommer att visas under namnet på spelet.

Vad händer om jag vill se min väns timmars speltid?

När det gäller att kontrollera hur länge din vän har spelat är det enkelt och lite likt den tidigare metoden, för att göra denna verifiering måste du följa följande väg. Först, starta PlayStation 5 och gå till Profil> Vänner> Du väljer en vän> Gå till kompisens hus> Spellista; här ser du spelen och all information om tiden du har spelat.

På samma sätt kommer det att synas i delen under namnet på spelet hur lång tid som har gått och tidpunkten för den senaste anslutningen. Det här alternativet är användbart eftersom när du säkerhetskopierar till PlayStation och öppnar ett konto på sajten, sparas även denna information om spelade timmar.

Hur är antalet speltider på PS5 begränsade?

Även om det är möjligt att begränsa speltimmar kan du ha olika anledningar, men de vanligaste kan vara: begränsa lektimmarna till ditt barn och låt dem inte leka hela dagen. Här kommer vi att få olika alternativ; Hur man ställer in en viss tid när du inte kan spela, definierar de dagar då spelet är tillåtet och en när du, efter att en viss tid har spelats, kommer att meddelas och stänga spelet.

För den här konfigurationen har vi två alternativ från PlayStation-sidan, att öppna vår användare som administratör och givetvis från samma konsol, låt oss se hur det senare fungerar.

 1. Logga in på PS5 som administratör.
 2. Gå sedan till Inställningar.
 3. Gå till avsnittet Familj och föräldrakontroll.
 4. Familjehantering.
 5. Logga in på ditt barns konto.
 6. Ställ in tidszonen i “speltidsinställningar”
 7. När du har angett spelbegränsningarna klickar du på Spara

Vilken annan information visas när du tittar på timmar som spelas på PlayStation 5?

När det gäller informationen, under den del av tiden du spenderar på att spela videospelet kan du få annan information som kan vara till stor hjälp, inte bara tiden kommer, du kan hitta andelen slutfört spelom du är en av personerna som gillar att slutföra spelet till 100 %; På så sätt kommer du att veta hur dina framsteg går och hur mycket du behöver slutföra.

Hur döljer man timmarna som spelas på PS5 för vänner?

Om du inte vill att dina vänner ska spionera på dina speltimmar kan du också göra något åt ​​det, för att uppnå det är det väldigt enkelt, följ bara stegen nedan. För att göra detta måste du gå in i sekretessmenyn på din PS5 och sedan välja alternativet “Dölj spel från andra spelare”du hittar en lista över de spel du äger där och du behöver bara aktivera switcharna så att andra inte kan se det.

0 Shares