Hur kontrollerar jag skärmtid på Android?

Hur kontrollerar jag skärmtid på Android?

Digitalt välbefinnande är en viktig hälsoaspekt som du måste ta hand om. Det är väldigt viktigt att förstå att mobiltelefoner inte ska användas så mycket att det blir ett hot mot ditt sociala liv. Dessutom, med flera applikationer som är intressanta, kan du bli beroende av att använda din mobil. Men för att förbättra ditt digitala välbefinnande kan du kontrollera din skärmtid på dina Android-mobiler och kontrollera din rutin.

I den här artikeln ska vi lära oss hur man implementerar virtuellt välbefinnande och föräldrabegränsningar på Android. Den beskriver dessutom hur man konfigurerar apptimers, viloläge, uppmärksamhetsläge samt föräldrakontroller.

Hur konfigurerar man Virtual Wellness på Android?

Androids Digital Wellness-funktion övervakar din dagliga skärmanvändning, aviseringar och telefonupplåsningar. Det här alternativet är användbart om du helt enkelt inte kan få dig själv att sluta använda och dra ner på en viss app. Du kan ställa in ett visst antal timmar varje dag för att koncentrera dig på särskilda appar.

När du har nått din dagliga skärmtidsbegränsning kommer du inte att kunna komma åt den applikationen igen om inte nedräkningen återställs vid mörkrets inbrott. Det här alternativet för digitalt välmående är tillgängligt via telefonens inställningar. Det måste vara aktiverat eftersom det inte är aktiverat som standard. Så här gör du.

 1. Gå till menyn Inställningar.
 2. Välj Digitalt välbefinnande och föräldrakontroller.
 3. Tryck på knappen med tre punkter i det övre högra hörnet och välj att hantera dina data.
 4. Växla till Daglig enhetsanvändning. Det cirkulära diagrammet på skärmen Digital Wellbeing indikerar vilka applikationer du har använt. Inom cirkeln kan användare verkligen se den totala skärmtiden, såväl som hur många instanser du har låst upp och hur många varningar du har fått.

Digitalt välbefinnande

5. Din telefon skulle sedan spela in appanvändning, aviseringar och enheten låses upp.

Du kan också nå Digital Wellbeing genom en appgenväg. Rulla ned till botten av startskärmen och välj ikonen Visa.

Håll ett öga på din skärmtid

Applikationen Digital Wellbeing innehåller två sorters funktioner som hjälper dig att minska skärmtiden såväl som hinder: sätt att koppla ur och minimera avbrott.

Applikationstimer, viloläge och koncentratläge är alla sätt att koppla ur. Genvägar till hantering av programaviseringar, inklusive alternativet Stör ej, finns på fliken Minimera avbrott.

Hur man konfigurerar apptimer

Sätt upp ett dagligt schema för de applikationer du använder oftast för att undvika att gå vilse i Instagram-kanintunneln eller spela spel medan du måste studera eller kommunicera med andra. När du överskrider tröskeln får du ett meddelande om att tidsramen har löpt ut, applikationen blir grå och användare kommer inte att få åtkomst till den förrän efter midnatt förrän du medvetet stänger av den.

 1. Navigera till Dashboard.
 2. Du får en sammanfattning av de applikationer du använder oftast. För att undersöka skärmtid, varningar och instanser som öppnas regelbundet eller varje timme, tryck på applikationen. För att ställa in en tidsram, klicka på timglassymbolen bredvid applikationen.
 3. Du kan också ange en timer genom att gå till sidan med applikationsdetaljer och välja App Timer.
 4. Ställ in en timer (alla scheman uppdateras när natten faller) och tryck sedan på OK.

Konfigurera apptimer

Hur konfigurerar man läggdagsläge?

Sovdagsläget hjälper dig att varva ner genom att stänga av din telefon samt ställa in skärmen i svartvitt så att du inte sitter uppe och surfar runt på sociala nätverk eller läser. Läggdagsläget kan erbjuda en mängd olika saker som hjälper dig att begränsa din tid på skärmen. Till att börja, aktivera alternativet Stör ej, ändra skärmen till gråskala och behåll sedan skärmen svart.

Du kan välja om någon av dessa funktioner ska aktiveras vid sömn. Du kan programmera timmar och dagar när du vill använda läggdagsläget, och sedan slås det på och av omedelbart, så du ska inte behöva bry dig om att glömma. Du kan också konfigurera läggdagsläget så att det aktiveras precis när smarttelefonen är ansluten för laddning.

Du kan aktivera sömninställningen på en rutin och när du ansluter din telefon för att ladda innan du går och lägger dig. I båda fallen anger du sömn- och väckningstiden.

Konfigurera läggdagsläge

Välj Anpassa för att även ha Stör ej-omkopplaren på när du ligger i viloläge och för att välja om skärmen ska bli grå.

Hur man aktiverar fokusläge

Fokusläge låter dig stoppa applikationer direkt eller till och med på en rutin. Du kan välja en tid såväl som en dag efter, eller flera dagar. Om du vill ta pauser från koncentratläget kan du göra det härifrån.

Aktivera fokusläge

I området Reducera avbrott kan du styra appaviseringar samt aktivera stör ej-läge. Föräldrakontroller kan hjälpa dig att hantera dina barns skärmtid. Den sista delen är tillägnad föräldrarestriktioner. Såvida du inte är standardförälderprofilen på ett barns telefon kan du styra deras profil.

Ställ in Android-telefonens föräldrakontrollsystem

Du kan börja konfigurera föräldrakontroller med hjälp av skärmen för digitala hälsoinställningar, men först måste du installera Home Link, ett Google-program. Nu måste du och dina barn ha ett Google-konto för att kunna använda applikationen.

 1. Navigera till Inställningar > Digitalt välbefinnande och föräldrakontroll.
 2. I slutet av fönstret väljer du Konfigurera föräldrakontroll.
 3. Tryck på Start på nästa skärm.
 4. Välj Förälder.

Föräldrakontrollsystem

5. Det kommer att visas en popup där du kan installera Family Link-appen. Installera det och fortsätt sedan instruktionerna på skärmen.

Vad är Google Family Link och hur använder du det?

Tills du kan justera dina barns tid på skärmen samt andra kontroller kopplar du Google-kontona på din mobiltelefon.

 1. Gå till Inställningar > Digitalt välbefinnande och föräldrakontroll på dina barns smartphone.
 2. Välj Ställ in föräldrakontroll längst ned i fönstret.
 3. Tryck på Börja på följande skärm.
 4. Välj Barn eller tonåring.

Om ditt barns konto inte visas på sidan, välj Lägg till eller Skapa konto. När du har registrerat den väljer du den från urvalet. Fortsätt sedan att följa instruktionerna på skärmen.

Slutsats

Digital Wellbeing är också ett underbart verktyg för att hålla reda på dina barns skärmanvändning. Du måste först installera Family Link-appen på Google Play Butik för att aktivera föräldrakontrollerna från Digital Wellbeing. Då ska du konfigurera allt på din smartphone och även på dina barns smartphone.

När allt är på plats kan du undersöka dina barns skärmanvändning, upprätta tidsbegränsningar för dem, blockera deras applikationer före sömn och göra andra saker. Och i det växande kölvattnet av sociala medier är det väldigt viktigt att övervaka din skärmtid, såväl som dina barns tid. Det kommer att hjälpa dig på många sätt.

Relaterade Artiklar

Back to top button