Hur kontrollerar jag om mina Android-sÀkerhetskorrigeringar Àr uppdaterade? (Exempel)

0 Shares

SÀkerhet i dagens nÀtverk kan inte vara en sekundÀr prioritet, skyddet av vÄr identitet, data och nycklar Àr av största vikt eftersom detta Google alltid installerar patchar som fungerar som skydd för vÄr mobiltelefon. I den meningen skadar det aldrig att ta reda pÄ eller veta om mina Android-sÀkerhetspatchar Àr uppdaterade.

Glöm den dÀr nÄgon stjÀla din informationOm du vet mer Àn en hackare eller nÄgot hot mot din enhet kan ingen stoppa dig.

Hur vet jag om mina Android-sÀkerhetskorrigeringar Àr uppdaterade?

Det Àr enkelt, det Àr det första du bör tÀnka pÄ, det bör inte ta mer Àn 10 minuter att ta reda pÄ om dina patchar Àr de bÀsta, det vill sÀga uppdaterade.

Google publicerar alltid nyhetsbrev eller patchar i början av varje mÄnad, sÄ det finns alltid en post dÀr vi kan kontrollera versionen av de aktuella patcharna och vad vÄr enhet har, samt alla versioner av Android och dess funktioner.

För att se detta mĂ„ste vi gĂ„ till “EnhetsinstĂ€llningar“Och gĂ„ ner tills du hittar alternativet dĂ€r det stĂ„r”Enhetsinformation “.

VÀl inne kan vi se all slags relevant information som enhetsmodellen, versionen av Android som anvÀnds och naturligtvis vad vi letar efter för att veta om mina Android-sÀkerhetskorrigeringar Àr uppdaterade, datumet liknande.

Om vÄra patchar Àr inaktuella mÄste vi bara göra det Sök efter uppdateringargenom att följa en process som liknar att hitta Android-versionsnumret. Varje enhet Àr olika och beroende pÄ vilken version av Android du har kan du ha uppdateringar eller inte.

Om det inte finns nÄgon uppdatering, vad ska jag göra med min telefon?

Tja, tyvÀrr nÀstan ingenting, Google har ingen kontroll över alla smartphones med Android operativsystem, du litar mer pÄ telefontillverkaren och inte alltid pÄ dessa leverera uppdateringar till alla enheter. TyvÀrr Àr detta inte en av de bÀsta produkterna, verktygen och tjÀnsterna som Google har att erbjuda.

Ibland kan man stanna gamla plÄster Och med inget annat att göra Àn att vÀnta pÄ att en uppdatering kommer (som kanske inte kommer) beror det mycket pÄ din telefonmodell och Android installerad.

Den perfekta appen för att titta pÄ vÄra patchar Ja det gör den!

NÀr du lÀser finns det en applikation som gör att vi kan se de tweaks vi har installerat och att det aldrig skadar att ta hÀnsyn till detta.

Denna app heter Snoopsnitch, Det Àr gratis frÄn den alltid betrodda Playstore och det lÄter oss veta om mina Android-sÀkerhetskorrigeringar Àr uppdaterade, liksom andra funktioner som att informera om vilken korrigeringsfil som saknas.

Det Ă€r inte bara en fröjd eftersom den Ă€r begrĂ€nsad till endast mobiler som anvĂ€nder Qualcomm-chips och för att kunna anvĂ€nda alla dess funktioner mĂ„ste du rota din telefon. ÄndĂ„ Ă€r den vĂ€ldigt lĂ€tt att anvĂ€nda och gör jobbet.

Först mÄste vi ladda ner den och nÀr den vÀl Àr installerad kommer samma app att meddela oss att du kan anvÀnda den nu.

Vi gĂ„r in i applikationen och i menyn ser vi ett avsnitt som heter Android patch-nivĂ„analys. Vi ger “Tryck“Och det kommer att finnas en annan skĂ€rm dĂ€r vi mĂ„ste”Att vĂ€lja“Knappen heter”Starta testet”. För att allt ska gĂ„ bra mĂ„ste du vara ansluten till internet och vĂ€nta nĂ„gra minuter.

Applikationen har fyra huvudnivÄer som Àr:

  • Lappad.
  • Saknas patchad.
  • NĂ€r uppdateringsnivĂ„n nĂ„s.
  • Tvetydigt test.

Efter analysen kommer den att berÀtta pÄ vilken nivÄ var och en av dem Àr, sÄ att du sjÀlv kan övervÀga om din telefon ska skydda sig sjÀlv. Den fÀrgade stapeln visas lÀngst ned, ju grönare den Àr (Patched) desto bÀttre.

I slutet

Onödigt att sÀga att Google Àr lite slarvigt med tillÀgg ibland android sÀkerhetstemaÀgna mer uppmÀrksamhet Ät sina personliga modeller som Pixel och Nexus som, om de fÄr patchuppdateringar, knappt kommer ut.

Det Àr inte dÀrför det Àr vÀrt att byta telefon, tÀnk bara pÄ att det Àr viktigt att veta om mina Android-sÀkerhetspatchar Àr uppdaterade, för medan vi tror att vi Àr sÀkra, finns det alltid nÄgon som tittar efter oss Information. LÄt dig inte övertygas av denna globaliserade tidsÄlder.

0 Shares