Hur kontrollerar jag om dina drivrutiner Àr uppdaterade i Windows 10?

0 Shares

Datortekniken förnyas och uppdateras stÀndigt, vilket för med sig ny hÄrdvara och mjukvara. För att skapa en brygga mellan de tvÄ komponenterna och för att sÀkerstÀlla att utrustningen fungerar optimalt krÀvs detta ha de senaste drivrutinerna installerade. Hur kontrollerar jag om drivrutiner Àr uppdaterade i Windows 10?

Drivrutiner spelar en mycket viktig roll i driften av din dator, sÄ det Àr bekvÀmt för dig att veta hur du kan sÀrskilja de rÀtta drivrutinerna för din enhet, hur man söker efter tillgÀngliga uppdateringar och hur man uppdaterar dem till den senaste versionen, manuellt eller automatiskt.

Hur kan jag kontrollera om drivrutiner inte stöds?

Drivrutiner eller styrenheter Àr nödvÀndiga för alla datorfunktioner eftersom de upprÀtthÄller integrationen mellan de fysiska komponenterna och datorkomponenterna i ett system. Var och en har specifika funktioner, frÄn att kontrollera ljud och video till att ansluta till ditt nÀtverk och andra enheter. Dock, inte alla drivrutiner Àr universellt kompatibla.

Medan vissa generiska drivrutiner Àr kompatibla med de flesta datorer, krÀver andra specifika drivrutiner som produceras direkt av tillverkaren. NÀr du installerar drivrutiner pÄ din dator, se till att: kompatibel med ditt operativsystem eller prestandafel kan uppstÄ.

För att kontrollera det kan du anvĂ€nd verktyget “Driver Verifier”. tillhandahĂ„lls av Windows 10. Öppna bara kommandokonsolen och skriv “verifier”; Verifiering kommer att utföras omedelbart enligt de parametrar som anges i det grafiska grĂ€nssnittet. Systemet kommer att starta om för att slutföra kontroll av drivrutiner och visa resultaten nĂ€r det Ă€r klart.

Hur söker jag efter uppdateringar av dina drivrutiner?

Även om testaren bevisar att din dator har alla rĂ€tt drivrutiner och det inte finns nĂ„got kompatibilitetsproblem, mĂ„ste du alltid komma ihĂ„g att drivrutinerna uppdateras dĂ„ och dĂ„ anpassa sig till nya system. DĂ€rför bör du kontrollera att du har den senaste versionen av varje drivrutin.

existera tvÄ sÀtt att kontrollera drivrutinsversionen som representerar varje terminal och ingen av dem krÀver andra program; de förlitar sig enbart pÄ operativsystemsverktyg. Med dessa alternativ kommer du att kunna verifiera drivrutinsuppdateringar i Windows 10 och kontrollera att alla drivrutiner Àr uppdaterade.

Med fönster

Operativsystemet Windows 10 gör det enkelt att uppdatera drivrutiner med “Windows Update”, en inbyggd guide som söker efter uppdateringar regelbundet frĂ„n officiella kĂ€llor. Med det hĂ€r verktyget, som du kan konfigurera i “Kontrollpanelen”, kommer du att fĂ„ meddelanden varje gĂ„ng en drivrutinsuppdatering Ă€r tillgĂ€nglig för nedladdning.

AnvÀnder enhetshanteraren

Den manuella resursen för att söka efter drivrutinsuppdateringar Ă€r “Enhetsadministratör”. Detta grafiska grĂ€nssnitt lĂ„ter dig blĂ€ddra bland alla terminaler pĂ„ din dator och se deras egenskaper individuellt, varifrĂ„n du kan kontrollera drivrutinerna för de senaste versionerna.

Vad bör du vara uppmÀrksam pÄ nÀr du verifierar drivrutiner?

Drivrutiner Àr en ganska kÀnslig komponent som avsevÀrt kan förÀndra din dators prestanda; det Àr dÀrför det Àr det felbenÀgen vid uppdatering. Ett av de vanligaste exemplen Àr Windows blÄ skÀrm som orsakas av ett drivrutinsproblem.

Det krÀver det exakta försiktighetsÄtgÀrder nÀr du verifierar drivrutiner och uppdaterar dem. Oavsett om du uppdaterar din dators drivrutiner manuellt eller med en guide finns det tvÄ grundlÀggande tips för att undvika systemkonflikter nÀr du uppdaterar din dators drivrutiner.

Undvik massivt

PÄ grund av det stora antalet komponenter och terminaler som utgör datorn, rekommenderas det inte att massuppdatera drivrutinerna manuellt, dvs. undvika att installera batchdrivrutiner. Om du tÀnker utföra en manuell uppdatering, ladda ner individuella filer för varje drivrutin frÄn tillverkarens officiella webbplats eller annan pÄlitlig kÀlla.

ÅterstĂ€ll vid fel

Även automatiska uppdateringar kan leda till systemfel som kan skada din dator allvarligt. För att undvika informationsförlust kan du anvĂ€nda systemverktyg för att Skapa en Ă„terstĂ€llningspunkt ‘som gör att du manuellt kan Ă„terstĂ€lla systemet till det tillstĂ„nd det var i före uppgraderingen vid fel.

Hur uppdaterar jag drivrutinen automatiskt?

För att slippa oroa dig för drivrutinernas status eller vÀlja rÀtt för din dator kan du: schemalÀgga automatiska uppdateringar. PÄ detta sÀtt kommer periodiska kontroller att utföras i bakgrunden och uppdateringar kommer att installeras utan ingrepp.

Det finns olika assistenter för att utföra dessa processer, varav den mest grundlÀggande Àr Windows Update. Erbjudande av andra tredjepartsprogram mer omfattande grÀnssnitt och mer omfattande databaser uppdatera alla drivrutiner hela tiden.

I förar-ID

Med ett extremt enkelt grÀnssnitt Àr Drive Identifier en av de mest avancerade och lÀttanvÀnda drivrutinsuppdateringsresurserna. Den har noggranna söktekniker för drivrutiner som sÀkerstÀller att du har de senaste versionerna av alla drivrutiner pÄ din dator utan undantag. Bara installera, skanna och uppdatera automatiskt.

AnvÀnd Driver Reviver

Driver Reviver Àr designad för att göra kontrollera statusen för drivrutinerna pÄ din datorgenom att utföra frekventa datorskanningar för att hÄlla dig uppdaterad med de senaste drivrutinerna. Prioritera att uppdatera de Àldre, sÄ tar det bara nÄgra sekunder att hitta rÀtt version att uppdatera.

FrÄn Driver Booster

Ett av de mest kompletta verktygen för drivrutinsuppdatering. Den skannar och kontrollerar inte bara din hÄrdvara, utan visar ocksÄ tillgÀngliga drivrutinsuppdateringskÀllor, felsöka prestandaproblem och optimera din dators prestanda. Genom att ladda ner Driver Booster behöver du aldrig mer oroa dig för att uppdatera dina drivrutiner.

0 Shares