Hur kontaktar man Orange via e-post, telefon eller chatt, oavsett om du Àr kund eller inte?

0 Shares

Vi förtjÀnar alla bra service. Att de servar oss i tid som vi gör ge svar och lösningar, stötta oss i tvivel och lÀra oss. Detta Àr en av de egenskaper och egenskaper som ett företag mÄste ha för att förbli anslutet till det eller för att fortsÀtta anvÀnda dess produkter och tjÀnster.

Om du Ă€r en Orange-kund och du behöver lite information och de ger dig svar, sĂ„ visar vi dig vad du kan göra för att kunna kommunicera med dem och ge dig bra service. Även om det Ă€r ett Ă€ventyr och en odyssĂ© att kommunicera med mobiloperatörer och telefonoperatörer, ger vi dig ocksĂ„ nĂ„gra tips som hjĂ€lper dig att njuta av den perfekta upplevelsen. Du kommer att uppnĂ„ allt detta enkelt och snabbt om du följer steg för steg ger vi dig sĂ„ att du kan kommunicera med Orange via Internet.

Hur man kommunicerar med Orange via telefon

Det finns flera kontaktnummer för Orange kundtjÀnst, men allt beror pÄ vilken typ av kund du Àr och till och med vilka specifika Àmnen du vill prata med.

  • Kommersiell kundtjĂ€nst:

Denna kontakt tas om du behöver nÄgon information eller för att hyra ett mobil-, fast- och ADSL-erbjudande. Framförallt Detta nummer Àr aktivt 24 timmar om dygnet. kontaktnumret Àr: 1414

  • Privat mobil kundsupport:

Den hÀr typen av kundsupport anvÀnds nÀr du Àr mobiltelefonkund och behöver lite avtalsrÄdgivning, men arbetar Àven för att ÄtgÀrda nÄgon typ av problem. Genom att ringa 1470 frÄn din mobiltelefon kan du kontakta Orange-operatörer.

  • Kundsupport för ADSL och fast telefoni:

Denna typ av kundsupport erbjuds Orange-kunder som har fasta telefoner och/eller ADSL-telefoner och behöver kommunicera med dem. Ner för att kommunicera pÄ detta sÀtt, ring numret: 900 263 037.

  • KundtjĂ€nst för företag:

Orange förser Àven företag med specialiserad kundtjÀnst för dem som behöver skingra tvivel och tvivel eller behöver information om alla typer av problem relaterade till kontraktet eller mobiltelefoner via: 1471.

Det finns ett annat sĂ€tt att kommunicera och Detta görs via Oranges hemsida. Genom den hĂ€r webbplatsen kan du skicka in alla dina frĂ„gor, klagomĂ„l och till och med tvivel genom de formulĂ€r som Orange har placerat pĂ„ sin webbplats. Detta skulle vara ett “mail eller e-post” sĂ€tt att kommunicera med dem och felsöka problem. De ber dig till och med att fylla i en rad detaljer beroende pĂ„ status för klienten eller icke-klienten sĂ„ att de kan kontakta dig.

Om du Àr mobiltelefonkundrekommenderar vi att du följer dessa steg:

  • GĂ„ först till My Orange-kundomrĂ„det.
  • GĂ„ sedan till informationsfliken och tryck i menyn till vĂ€nster

Om du Àr en fast telefon eller ADSL-kund:

  • GĂ„ till My Orange.
  • DĂ„ mĂ„ste du vĂ€lja alternativet “HjĂ€lp”I menyn till vĂ€nster.
  • Och sedan mĂ„ste du klicka pĂ„ “kontakta oss

En annan punkt att lyfta fram Àr att man pÄ hemsidan kan hitta en katalog med specifika nummer och mejl för personer som har mer specifika frÄgor eller problem. Det Àr alltid klokt att övervÀga alla kontaktalternativ.

Andra sÀtt att kommunicera med Orange

Teleföretaget Orange har vuxit mycket de senaste Ären, och har till och med spridit sig utanför Spaniens grÀnser. DÀrför har de som företag tillgÀngliggjort nya kommunikationsmedel som gör att du kan ta emot information eller lösa problem utanför landet. Förutom möjligheterna hjÀlpa mÀnniskor personligen pÄ ett av de auktoriserade centren.

PÄ webben kan du anvÀnda din GPS för att lokalisera vilka butiker eller kontor som ligger nÀrmast dig och utöka deras kontaktuppgifter. Och under internationella alternativ kan du ringa: +34 655 00 14 70 eller om du behöver för hjÀlp pÄ sprÄk som engelska, tyska eller franska, kontakta: +34 695 911 900 under kontorstid frÄn mÄndag till fredag.

0 Shares