Hur konfigurerar man en universell fjärrkontroll för vilken enhet som helst? – Snabbt och enkelt

0 Shares

Tekniska framsteg har gjort det möjligt för oss att uppnå bättre levnadsvillkor, dessa villkor ökar när varje utrustning vi har i vårt hem ger oss större komfort. Det är därför vi i vårt hus kan ha flera enheter som hanteras av en fjärrkontroll. om du vill matcha den universella fjärrkontrollen till varje utrustningdu kan följa stegen vi ger dig här.

Hur ställer man in en universell fjärrkontroll utan kod?

Överlag tillåter fjärrkontroller oss att fjärrstyra en dator utan att behöva flytta runt eller avbryta det vi gör. Dessa lag har oftast sin egen kontroll, men av olika anledningar kan vi sakna den.

Av denna anledning finns det nu universella kontroller på marknaden som hjälper oss att ersätta de ursprungliga kontrollerna. Detaljerna för dessa kontroller är följande måste konfigureras med din hårdvara så att de kan kontrollera dem.

Det enklaste sättet att göra denna justering är att hitta koden som motsvarar den hårdvara du vill ansluta till den universella fjärrkontrollen. Ibland är det svårt för användaren att få tag på dessa koder, särskilt när de har liten kunskap om att använda hårdvaran.

Dock ett enkelt sätt att konfigurera en universell fjärrkontroll utan kod! görs genom att trycka på SET-knappen och samtidigt trycka på nollsiffran från reglaget fyra gånger. Så här säger du åt fjärrkontrollen att hitta en kod som kan länka den till TV:n.

Du kanske inte lyckas första gången; fjärrkontrollen kan dock växla mellan andra koder. För att veta att du har nått rätt kod kommer fjärrkontrolllampan att lysa länge, varefter du ska trycka en sekund och släppa den upplysta knappen.

Du måste göra denna operation så många gånger som behövs tills TV:n stängs av. Nu när TV:n stängs av vet du att du har hittat koden du behöver tryck bara på OK-knappen för att bekräfta att installationen är klar.

Hur ansluter man den universella fjärrkontrollen till enheten?

Fjärrkontroller har funnits länge; hur användbara dessa enheter var, gjorde dem hållbara över tid. Även många företag har beslutat att inkludera dem i hanteringen av sin utrustning. Detta är fallet med Apple TV, som kan användas med en iPhone som fjärrkontroll.

Det tillåter allt du vill en person att ligga bekvämt i sängen och att ändra programmering tv. Nu är tv-apparater inte de enda enheterna som kan fjärrstyras. Datorer kan även fjärrstyras med en mobiltelefon för att utföra aktiviteter som t.ex stänga av utrustningen, slå på den.

Sanningen är att du nu kan styra flera datorer från bekvämligheten av ditt hem, och om du tappar din ursprungliga kontroll kan du leta efter en som är universell för att ersätta din tidigare. Allt du behöver är att länka styrenheten till din hårdvara för att göra allt klart.

till dekodern

Set-top-boxar är en enhet som tillhör en satellit-tv-tjänst som använder kontroll för att utföra grundläggande och komplexa operationer. Om du behöver lägga till en universell fjärrkontroll till den här tjänsten behöver du en kod för länken, det beror på märket på dekodern.

Det första du ska göra är att trycka på knappen på den enhet du vill ansluta, i det här fallet set-top-boxen, på den universella fjärrkontrollen. Och lysdioden ska blinka en gång. Tryck sedan och håll in SET-knappen tills lampan blinkar två gånger i rad.

Nu måste du släppa den och använda sifferknapparna för att ange koden som motsvarar den avkodare du använder. Ett av de stora problemen är att ha en kodlista. Hur du än är du kan gå till de officiella webbplatserna på Internet för den satellittjänst du använder.

Om du anger koden och lysdioden blinkar en gång betyder det att du inte har rätt kod ännu, så försök med andra. Å andra sidan, när den blinkar två gånger beror det på att du redan har det du har letat efter. Nu måste du trycka STANDBY + POWER-knappar med fjärrkontrollen riktad mot set-top-boxen och vänta tills utrustningen stängs av och allt är klart.

Till Smart TV-skärmen

Precis som i fallet med set-top-boxar kan Smart TV-apparater också styras med en universalfjärrkontroll. Du kan till och med använda din mobiltelefon som fjärrkontroll, på så sätt kan du göra flera saker samtidigt på samma enhet.

För detta behöver du bara veta vad som behöver göras för att förvandla telefonen till en fjärrkontroll. Det som är bra med telefoner är att du kan styra en mängd olika enheter inklusive din TV, fläkt, Xbox, luftkonditionering, kamera och mer.

För att ansluta den universella fjärrkontrollen till Smart TV måste du först se kodlistan från fjärrkontrollens användarmanual eller online. då måste du slå på Smart TV och tryck på knappen DEVICE. Detta säkerställer att alla strömlampor tänds.

Med knappen fortfarande intryckt, ange koden som motsvarar utrustningens märke. Om din enhet har mer än en kod kan du behöva prova några tills du får rätt och stänger av strömbrytaren.

Var hittar man länkkoden för den universella fjärrkontrollen?

För detta måste du slå på TV:n och med universalfjärrkontrollen måste du tryck på DEVICE-tangenten och släpp den, samtidigt måste du trycka på knappen som motsvarar TV:n. Sedan trycker du på DEVICE-tangenten igen tillsammans med POWER-tangenten och måste släppa dem samtidigt.

Tryck sedan på och släpp PLAY-tangenten och se om fjärrkontrollen lyckas stänga av TV:n. Om detta händer måste du trycka på och släppa RESERVE-knappen varannan sekund tills TV:n slås på, tryck sedan på STOP för att avsluta hela den automatiska processen.

0 Shares