Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur kommer du förbi PayPals nya Robocall-policy

Om du inte är ett stort fan av PayPals nya användaravtal där det anges att företaget kan ringa dig av vilken anledning som helst, så här kommer du förbi deras nya policy och undviker de irriterande telefonsamtalen.

PayPal uppdaterade nyligen sitt användaravtal och lade in ett avsnitt som har varit ganska kontroversiellt. I grund och botten samtycker användarna till att ta emot automatiserade samtal när som helst för att få enkäter, frågeformulär och kampanjer, och det enda sättet att välja bort är att stänga ditt konto.

Du samtycker till att ta emot samtal och textmeddelanden från PayPal om samtalsnummer och förinspelade från PayPal till valfritt telefonnummer som du har gett oss eller som vi annars har fått. Vi kan ringa sådana samtal eller texter för att (i) meddela dig om ditt konto; (ii) felsöka problem med ditt konto (iii) lösa en tvist; (iv) samla in en skuld; (v) undersök dina åsikter genom enkäter eller enkäter, (vii) kontakta dig med erbjudanden och kampanjer; eller (viii) som annars är nödvändigt för att betjäna ditt konto eller genomdriva detta användaravtal, vår policy, tillämplig lag eller något annat avtal vi kan ha med dig. ”

Ett annat avsnitt beskriver hur användarna kan förse PayPal med ett telefonnummer:

Sätten du ger oss ett telefonnummer inkluderar, men är inte begränsat till, att tillhandahålla ett telefonnummer vid kontoöppning, lägga till ett telefonnummer till ditt konto vid ett senare tillfälle, tillhandahålla det till en av våra anställda eller genom att kontakta oss från det telefonnumret. Om ett telefonnummer som vi har fått är ett mobilnummer samtycker du till att ta emot SMS eller textmeddelanden till det numret. ”

PayPal

Det nämns emellertid ingenstans hur PayPal på annat sätt kan få ett telefonnummer som du inte angav. Det är fortfarande lite av ett mysterium och det finns kanske ingen väg runt det för nu, men du kan fortfarande vara proaktiv med telefonnummer som du fysiskt gav till PayPal och se till att de inte stör dig under middagen.

Ändra ditt PayPal-telefonnummer

Det första du förmodligen borde göra är att ändra telefonnumret som du har på ditt PayPal-konto. Medan företaget säger att det kan ringa dig till vilket nummer som helst som de kan skrapa upp är telefonnumret som är associerat med ditt konto förmodligen det första numret som de ringer.

Med det sagt, ändra det till ett telefonnummer som inte är ditt huvudtelefonnummer. Det bästa sättet att göra detta är att få ett Google Voice-nummer eller ladda ner appen Burner för att få ett engångstelefonnummer. Använd sedan det numret och koppla det till ditt konto.

Med detta, när som helst någon ringer det numret, kan du ställa in det så att det inte ringer till din telefon och det helt enkelt ignoreras och går till röstmeddelande.

Du kan också göra detta med andra webbplatser där de ber om ett telefonnummer av någon konstig anledning. Ge dem bara ditt engångsnummer och du behöver aldrig oroa dig för att få ett oönskat telefonsamtal.

Då och då kan ett samtal glida igenom, men det här där nästa alternativ kommer in.

Ignorera okända telefonsamtal

Självklart, om PayPal säger att de kan ringa dig till vilket telefonnummer som helst som de kan skrapa upp, har du ganska mycket tur och kan inte riktigt förhindra sådana telefonsamtal.

En metod som fungerar riktigt bra för mig är att helt enkelt ignorera telefonsamtal från telefonnummer som jag inte känner igen, och om det är ett viktigt telefonsamtal av någon anledning lämnar de ett röstmeddelande och jag kan ringa tillbaka om Jag behöver.

smart-dialer-animated_v2

På din iPhone kan du dubbelklicka på strömbrytaren för att skicka ett samtal till röstbrevlådan istället för att låta den fortsätta att ringa, eller så kan du trycka på volym ned-knappen för att tysta ringsignalen för just det telefonsamtalet. Ja, det kan vara irriterande att få ett telefonsamtal i första hand, men att ignorera det och gå vidare med ditt liv tar bara några sekunder.

Vänta bara

Ett annat alternativ är att bara vänta och låta allt detta spela sig själv. Detta kommer att få tillräckligt med PayPal-användare upprörda över att företaget lätt kan spåra sin nya policy. De har gjort det tidigare, så det kan lätt hända igen.

Dessutom kan vi inte vänta med att se vad regeringen säger om detta, och vi är säkra på att det kommer att finnas några stämningar som dyker upp.

I alla fall finns det inte mycket som användare kan göra, utan att stänga sitt PayPal-konto, men det finns många användare som litar på PayPal för många saker, så det är verkligen inget alternativ att stänga deras konto. Vi kan verkligen bara hoppas att vissa seriösa PayPal-konkurrenter stiger på marknaden för att ta itu med onlinebetalningsjätten.