Hur kan jag spara mina foton och videor i Google Foto (exempel)

0 Shares

Foton och videor Àr en grundlÀggande del av allas liv; De lÄter dig fÄnga oförglömliga ögonblick och komma ihÄg dem stÀndigt, bara genom att se dem; De lyckas ocksÄ stÀrka kÀrleksbanden mellan par, familj och vÀnner. Eftersom vi alltid vill vÄrda dessa stunder, kommer vi att förklara hur man gör det spara foton och videor till Google Bilder.

SÀkerhetskopiera för att spara dina foton och videor i Google Foto

Google Photos Àr ett av de mest vÀrdefulla verktygen som lÄter dig spara de viktigaste ögonblicken för dig och dina nÀra och kÀra; precis som att dela ett album med foton och videor. Men för att spara alla foton och videor du valt mÄste du skapa dem skapa en sÀkerhetskopia det kommer att lÄta dig ha sÀkerhetskopiera alla dina filer; oavsett var du Àr eller om du byter enhet kommer allt att sÀkerhetskopieras.

För att utföra denna sÀkerhetskopiering mÄste du ha:

 • Ha en internetuppkoppling.
 • Det Ă€r viktigt att bilderna överensstĂ€mmer med specifikationerna; den kan till exempel inte vara större Ă€n 200 MB eller 150 MP; för filmer bör de inte överstiga 10 GB.
  Det bör inte heller vara en fil som Àr mindre Àn 256 x 256.
 • LikasĂ„ mĂ„ste foton och videor vara i ett format som stöds .jpg, .mpg, etc.

Om du inte uppfyller dessa specifikationer kanske du inte kan sÀkerhetskopiera; dÀrför Àr det viktigt att ha dem i Ätanke nÀr du sÀkerhetskopierar.

Hur sparar jag foton och videor i Google Foto nÀr jag sÀkerhetskopierar?

Observera att innan du sparar nÄgon video eller bild bör du göra en automatisk sÀkerhetskopiering till Google Foton, bÄde pÄ din enhet Android som pÄ din dator.

Aktivera sÀkerhetskopiering pÄ Android

För att aktivera sÀkerhetskopieringen pÄ Android-enheter sÄ att du kan ladda ner alla dina foton och videor till din mobiltelefon, gör följande:

 • Logga in pĂ„ ditt Google-konto.
 • Öppna appen Google Foton.
 • GĂ„ till menyn mĂ€rkt med tre horisontella staplar lĂ€ngst upp.
 • VĂ€lj nu alternativet “instĂ€llningar” och sedan “Konfiguration och synkronisering“.
 • DĂ€r kommer du att se ett alternativ för att aktivera eller inaktivera sĂ€kerhetskopiering och synkronisering ”; Kom ihĂ„g att du kan inaktivera det om du inte har tillrĂ€ckligt med utrymme, du kan ocksĂ„ radera nĂ„gra foton och videor som du inte vill behĂ„lla lĂ€ngre; Ja frigöra lite utrymme.

Observera att sÀkerhetsinstÀllningar som anges i Google Foton kommer ocksÄ att Äterspeglas i Google Drive. PÄ samma sÀtt, om du tar bort den hÀr appen frÄn din Android, kommer du fortfarande att behÄlla tillÀgget skapa en sÀkerhetskopia att du gjorde. Om du synkroniserar alla dina enheter med ditt Google-konto kan du enkelt logga in frÄn vilken enhet som helst och fortfarande njuta av dess fördelar.

Kolla upp om dina foton eller videor sparas i Google backup. För att verifiera att foton och videor har sparats gör du följande:

 • Efter Loggad Öppna Google Foton i ditt Google-konto och gĂ„ till den övre högra menyn; klicka pĂ„ din profilbild eller bokstaven som identifierar den, om du inte har lagt till en bild.
 • Nu kan du se om du har bilder skapa en sĂ€kerhetskopia eller nĂ„gra kan vĂ€nta pĂ„ frĂ€lsning.

Aktivera sÀkerhetskopieringen pÄ din dator

Du kan skapa sÀkerhetskopior för att spara foton och videor frÄn Google Foton frÄn din dator; Om du har bilder pÄ din mobila enhet kan du aktivera synkronisering för ditt konto. Men du behöver veta vad Google Photos Àr till för och hur det fungerar pÄ din dator sÄ att du sedan kan aktivera sÀkerhetskopieringen. För att göra detta mÄste du:

 • Öppna webblĂ€saren Google Chrome pĂ„ din dator.
 • GĂ„ till huvudmenyn lĂ€ngst upp markerad med 3 svarta prickar.
 • VĂ€lj alternativet “instĂ€llningar” sĂ„ öppnas en meny med alla alternativ; först har du alternativet “aktivera synkronisering “.
 • Nu mĂ„ste du logga in pĂ„ ditt Google-konto, gĂ„ sedan till Google Foton och gĂ„ till huvudmenyn; finns i det övre vĂ€nstra hörnet.
 • VĂ€lj “ladda ner applikationen“.
 • NĂ€r du har laddat ned kan du börja sĂ€kerhetskopiera alla dina foton och videor, Ă€ven andra filer; du kan sĂ€kerhetskopiera hela mappar, du kan ocksĂ„ ladda upp bilder av filer webblĂ€sare eller frĂ„n datorbiblioteket.

Nu kommer du att ha alla dina foton och videor lagrade i Google Foto synkroniserade pÄ alla enheter.

0 Shares