Hur kan jag skapa och använda textrutor i Microsoft Publisher

0 Shares

Dokumentärupplagan täcker många ämnen, vilket gör det möjligt att göra ändringar i dokumenten. Allt detta så att vi kan skapa och designa vilken typ av presentationsfil som helst som vi vill göra.

Detta är mycket användbart, särskilt om du arbetar med digital dokumentationvilket är väldigt vanligt idag, att leva i en uppkopplad värld informationstrafik det är rikligt. På så sätt är det nödvändigt att ha till vårt förfogande lämpliga verktyg som gör att vi kan utvecklas inom detta område.

Om vi ​​inte är experter och vi börjar med ämnet dokumentredigering är det lämpliga programmet Microsoft Publisher, som låter dig lägga till versaler i textstycken, lägga till former, skapa logotyper, skapa publikationer för utskrift i bokformat, etc.

Hur kan jag skapa och använda textrutor i Microsoft Publisher?

En utgivare är ett program som vi kan köra med olika typer av dokumentationsarbete. Förutom att kunna redigera dem och sedan enkelt dela dem. Den har ett enkelt gränssnitt som liknar Microsoft Word.

Med den här appen har vi grundläggande redigeringsverktyg, vi kan också göra från enkla textdokument till företagsformer. Om vi ​​börjar med det här ämnet råder det ingen tvekan om att Microsoft Publisher är det perfekta programmet.

Fil textrutor är verktygen som används i detta program för Lägg till text till vårt arbete. I den här artikeln lär vi oss enkelt hur du skapar och använder textrutor.

Steg för att skapa textrutor i Microsoft Publisher

För att lägga till text i Publisher måste du lägga till textrutordessa tillåter oss infoga information på den valda platsen. Det finns också möjlighet till efterföljande redigering enligt våra preferenser.

Det första steget vi behöver göra är att öppna Microsoft Publisher. Om vi ​​börjar skriva på ett tomt ark eller klistrar in information öppnas en textruta i arkstorlek automatiskt. För att skapa det måste vi göra följande:

För att skapa en textruta väljer vi ett alternativ Införalängst upp på skärmen. En flik kommer att visas med flera alternativ och klicka Rita en textruta.

Nu flyttar vi markören till arket och klickar där vi vill att vår textruta ska börja. Vi trycker på högerklicket och utan att släppa taget drar vi så långt vi vill, släpper sedan, på så sätt anger vi höjden och bredden på vår låda.

När du har skapat den klickar du bara i fältet för att börja skriva i filen arkkanter det finns några barer bort. Inom dessa finns indikatorer som indikerar storleken på vår tabell.

om vi vill ändra storlek på textrutan du behöver bara flytta dessa pekare för att göra det föränderligt. Om vi ​​placerar markören överst i rutan, kommer en cirkulär pil att visas, tack vare vilken vi kan rotera rutan genom att klicka och dra.

Hur man ändrar en textruta i Microsoft Publisher

Från det ögonblick vi sätter in textrutan får vi två nya alternativ högst upp på skärmen. De är: Ritverktyg och textruteverktyg.

Med alternativet Ritverktyg Dom kan ändra formen på textrutan. Till exempel kan vi ändra bakgrundsfärgen från Shape Fill. Nästa alternativ är konturform, så att vi kan ändra färg och exteriörstil.

Sedan hittar vi alternativet Shape Effects, härifrån kan vi lägga till skuggor, ljussättning, reflektioner och mycket mer. Vart och ett av dessa alternativ kan också konfigureras enligt dina preferenser.

Tack vare alternativet Ritverktyg har vi många inställningar, som att ändra formen på vår låda. Hitta även stilar på ett sätt som redan har designats av programmet.

Å andra sidan har vi det här alternativet Textrutaverktyg från detta kan vi konfigurera innehållet i vår tabell. Vi kan till exempel ändra bokstavsstilen samt storleken och färgen.

Vi har också många andra funktioner som kan vara mycket användbara för oss, som att kontrollera indrag, understrykning, lägg till kulor bara för att nämna några. Och vips, vi har redan skapat en textruta med Publisher.

0 Shares