Hur kan jag pÄskynda Windows-prestanda?

0 Shares

Microsoft Windows uppfanns för att hjÀlpa anvÀndare att utföra olika virtuella uppgifter sömlöst. Denna enkla men kraftfulla plattform erbjuder dig mÄnga funktioner och funktioner för att utföra nÀstan alla uppgifter. I sjÀlva verket har det tÀckt en lÄng resa frÄn den första versionen av Windows 1.0 redan 1985. Idag erbjuder Windows 10 dig en potent plattform för att utföra flera uppgifter utan anstrÀngning. Trots alla dessa faktorer Àr Windows inte ett felfritt system som nÄgon annan datorplattform. AnvÀndare stöter pÄ vissa prestandarelaterade problem pÄ sina Windows-system över tid pÄ grund av lÄngvarig anvÀndning. I den hÀr artikeln har vi diskuterat de 10 bÀsta tipsen för att pÄskynda Windows-prestanda för att spara lite av din tid och anstrÀngningar.

Tips för att pÄskynda Windows-prestanda

BegrÀnsa inloggningsobjekt

En möjlig orsak bakom lÄngsamt körande Windows-system kan vara mÄnga onödiga inloggningsobjekt som körs under starttiden. Dessa onödiga program kan innehÄlla gamla och förÄldrade program eller bloatware-objekt som du sÀllan anvÀnder. Om du hittar lÄngsammare Àn normal starttid bör du övervÀga att hantera startobjekt för att pÄskynda startprocessen.

För att göra detta pĂ„ ditt Windows 7-system, gĂ„ till Start-menyn och sök och vĂ€lj “msconfig” för att öppna fönstret Systemkonfiguration. Klicka nu pĂ„ fliken Start hĂ€r. Söka igenom listan för att hitta onödiga program, avmarkera dem och tryck pĂ„ Apply och OK för att ta bort dem frĂ„n att köras under starttiden.

BegrÀnsa startartiklar Windows

KĂ€lla: ghacks

För att göra detta pĂ„ Windows 10, högerklicka pĂ„ AktivitetsfĂ€ltet och vĂ€lj Aktivitetshanteraren. I fönstret Aktivitetshanterare klickar du pĂ„ alternativet “Mer information” för att se alla objekt. Tryck nu pĂ„ Startup-fliken för att se alla inloggningsobjekt. Söka igenom listan för att hitta onödiga objekt, högerklicka pĂ„ dem och vĂ€lj “Inaktivera” för att omedelbart ta bort dem frĂ„n att köras under startprocessen.

begrÀnsa startobjekt windows 10

KĂ€lla: groovypost

Avinstallera onödiga appar och program

Du kan prova detta omedelbara tips för att effektivisera Windows-prestanda. Systemets hÄrddisk rymmer mÄnga onödiga appar och program som förblir inaktiva lÀnge eftersom du sÀllan anvÀnder dem. NÄgra av dessa appar och program inkluderar bloatware-artiklar som förinstallerades pÄ ditt system nÀr du köpte det. Dessa onödiga appar och program upptar inte bara vÀrdefullt lagringsutrymme utan det orsakar ocksÄ lÄngsam Windows-prestanda. MÄnga av dessa saker fortsÀtter i bakgrunden och upptar vÀrdefulla systemresurser. Du kan hitta och ta bort alla sÄdana objekt för att frigöra diskutrymme och öka Windows-prestanda.

För att göra detta i Windows 7, gÄ till Start-menyn> Kontrollpanelen> Program> Program och funktioner. HÀr, sikta igenom objekten för att hitta de appar eller program som du vill ta bort och högerklicka pÄ dem och vÀlj Avinstallera för att omedelbart ta bort dem.

Avinstallera onödiga appar och program windows 7

KĂ€lla: bleepingcomputer

För att göra detta pĂ„ din Windows 10, öppna Start-menyn> InstĂ€llningar> System. VĂ€lj hĂ€r “Appar och funktioner” frĂ„n vĂ€nster panel. BlĂ€ddra ner i listan för att hitta de appar och program du vill ta bort och tryck pĂ„ Avinstallera-knappen för att ta bort dem.

Uninstall_AppsAndFeatures Windows 10

KĂ€lla: infragistik

LÀs ocksÄ: Snabba upp din Mac med dessa 10 felsökningstips för Mac

AnvÀnd Diskrensningsverktyg

Microsoft erbjuder verktyget Diskrensning i alla sina Windows-versioner. Det hÀr snabba verktyget hjÀlper till att hitta och ta bort alla skrÀpfiler effektivt. NÀr du har startat det hÀr verktyget genomsöker det noggrant ditt lagringsutrymme för att hitta alla onödiga och skrÀpfiler. Den visar alla skrÀpfiler i olika rubriker för att hjÀlpa dig att hantera dem vÀl. HÀr kan du hitta olika onödiga filer och mappar som loggfiler, tillfÀlliga filer, miniatyrer, offlinewebbsidor, tillfÀlliga internetfiler, förÄldrade filer och mycket mer. För att komma Ät det hÀr verktyget, följ dessa steg.

diskrensning windows 7 & 10

KĂ€lla: techrepublic

  • GĂ„ till Start-menyn> sök efter “diskrensning” i sökrutan och vĂ€lj samma bland resultaten. Alternativt kan du söka efter alternativet “frigöra diskutrymme”.
  • HĂ€r kommer det att visas ett popup-fönster dĂ€r du ber dig vĂ€lja den enhet du vill rengöra.
  • HĂ€r i diskrensningsfönstret kommer det att visa en rapport om alla skrĂ€pfiler pĂ„ ditt system.
  • Du kan vĂ€lja nĂ„gon av dessa filer och klicka pĂ„ OK för att omedelbart ta bort den filen eller mappen.

Rensa upp systemfiler

Förutom att hjĂ€lpa dig att hitta och rensa alla skrĂ€pfiler pĂ„ ditt system, hjĂ€lper Diskrensningsverktyget dig ocksĂ„ att rensa alla gamla och förĂ„ldrade systemfiler. För att göra detta, öppna Diskrensningsverktyget genom att följa ovanstĂ„ende steg. Klicka nu pĂ„ alternativet “Rensa upp systemfiler” i det nedre vĂ€nstra hörnet i Diskrensningsfönstret. VĂ€lj den enhet du vill rengöra. I resultatfönstret markerar du de filer du vill ta bort och trycker pĂ„ OK för att omedelbart ta bort dem.

Uppdatera mjukvara

Uppdaterad programvara hjĂ€lper dig att fĂ„ tillgĂ„ng till alla senaste funktioner för att effektivisera Windows-prestanda. Det ger dig vissa buggfixar, sĂ€kerhetsuppdateringar och andra anvĂ€ndbara funktioner. För att uppdatera programvara i Windows 7, sök och vĂ€lj “Windows Update” frĂ„n sökrutan. Klicka pĂ„ “Sök efter uppdateringar” i den högra panelen för att visa och installera alla senaste uppdateringar.

Windows-7-programuppdatering

KĂ€lla: ghacks

PĂ„ Windows 10 kontrolleras alla uppdateringar regelbundet och installeras automatiskt. Om du vill uppdatera programvara manuellt gĂ„r du till InstĂ€llningar> Uppdatering och sĂ€kerhet> Windows Update. Klicka pĂ„ “Sök efter uppdateringar” för att hitta och installera alla senaste uppdateringar.

uppdatera programvara Windows 10

KĂ€lla: technet

Uppdatera drivrutiner

Uppdaterade drivrutiner hjĂ€lper dig att jĂ€mna ut enhetens prestanda och övergripande systemprestanda utan problem. För att uppdatera drivrutiner i Windows 7, 8 och 10, gĂ„ till Start-menyn> sök och vĂ€lj “enhetshanteraren”. Nu i Device Manager-fönstret, expandera en av de kategorier av enheter som du vill uppdatera drivrutinen för. Högerklicka pĂ„ den och vĂ€lj alternativet “Uppdatera drivrutinsprogramvara”. Klicka nu pĂ„ “Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara” för att lĂ„ta Windows söka pĂ„ dator och Internet för att hitta och installera all senaste drivrutinsprogramvara för din enhet. Du kan klicka pĂ„ “BlĂ€ddra i min dator efter drivrutinsprogramvara” för att hitta och installera drivrutinsprogramvara manuellt.

uppdatera Windows-drivrutinsprogramvaran

KĂ€lla: drivereasy

Flytta data till molnservrar

Det hÀr Àr ett okomplicerat steg som hjÀlper dig att ÄterstÀlla bitar av diskutrymme för att pÄskynda Windows-prestanda enkelt. Du kan flytta alla dina viktiga data till molnservrar för enkel och omedelbar Ätkomst till den. Olika sÀkerhetskopieringsappar online erbjuder dig sÀker sÀkerhetskopiering av data med krypteringstjÀnster och lÄter dig komma Ät och ÄterstÀlla data nÀr som helst. Att anvÀnda sÀkerhetskopieringsprogramvara online hjÀlper dig inte bara att ÄterstÀlla diskutrymme utan det kommer ocksÄ att hjÀlpa dig att förbÀttra Windows-prestandan avsevÀrt.

sÀkerhetskopia av molnet

KĂ€lla: stegteknik

Installera Reliable Security Suite

Skadlig programattack orsakar inte bara allvarlig dataförlust utan det pÄverkar ocksÄ systemets hastighet och prestanda negativt. För att hantera alla hot mot skadlig programvara och för att hÄlla systemets prestanda intakt bör du övervÀga att installera tillförlitlig sÀkerhetspaket tillsammans med en uppdaterad brandvÀgg. HÀr kommer Firewall att hÄlla koll pÄ alla inkommande anslutningar frÄn internet för att blockera skadligt och misstÀnkt innehÄll. Vidare kommer anvÀndning av tillförlitligt antiprogram att erbjuda din fullstÀndiga systemsÀkerhet för bÀttre prestanda.

antivirusprogram

KĂ€lla: bnsofts

Uppgradera till Solid State Drive

Att flytta till Solid State Drive (SSD) frÄn traditionell hÄrddisk hjÀlper dig att pÄskynda Windows-prestanda avsevÀrt. SSD innehÄller inga rörliga delar som traditionell hÄrddisk istÀllet lagrar den all information i mikrochips. Den anvÀnder ett nÀt av elektriska celler för att skicka och ta emot information och data direkt. Denna strukturella skillnad hjÀlper dig att öka Windows-prestanda i större utstrÀckning.

Uppgradera till Solid State Drive

KĂ€lla: ultrabookreview

LĂ€gg till eller uppgradera RAM

Detta Àr det enklaste och effektivaste steget för att omedelbart öka din Windows-systemprestanda. Kontrollera tillgÀngligt utrymme och systemkompatibilitet för att lÀgga till eller uppgradera RAM. Det ger dig extra utrymme för att utföra alla viktiga uppgifter sömlöst.

LÀgg till eller uppgradera RAM-fönster

KĂ€lla: fondations

Slutsats

Microsoft har försökt tillhandahÄlla alla grundlÀggande funktioner och verktyg pÄ alla sina Windows-versioner för att hÄlla systemets prestanda intakt. Dessa inbyggda verktyg hjÀlper dig inte bara att fixa olika problem relaterade till ditt system utan det hjÀlper dig ocksÄ att pÄskynda Windows-prestanda avsevÀrt. Förutom att anvÀnda inbyggda verktyg i ditt Windows-system kan du ocksÄ göra nÄgra hÄrdvarutjusteringar för att öka Windows-prestanda enkelt. Att anvÀnda programvaruverktyg frÄn tredje part Àr en annan effektiv lösning för bÀttre prestanda.

NÀsta inlÀgg: Ransomware-as-a-Service (RaaS): Prenumerationsbaserad Ransomware Attack-modell frÄn Dark Web

0 Shares