Hur kan jag kontrollera om nÄgon ringer ett Messenger-videosamtal frÄn min dator?

0 Shares

Facebook Àr en av de största sociala nÀtverkssajterna och den mest anvÀnda av internetanvÀndare, den har ocksÄ sin egen meddelandeprogram kÀnd som Messenger. I den kan du börja chatta, som att skicka röstanteckningar, uttryckssymboler, ringa röstsamtal eller videosamtal.

Vi vÀntar mÄnga gÄnger pÄ att nÄgon ska svara pÄ ett meddelande pÄ Facebook Messenger, men vi vill inte avbryta det, vare sig i en konversation eller i ett videosamtal. DÀrför kommer vi att visa dig nedan hur man kontrollerar om nÄgon ringer ett videosamtal pÄ Messenger frÄn datorn.

Hur kan jag ta reda pÄ hur lÀnge en person har varit i ett Messenger-videosamtal?

PÄ grund av integritetspolicyn för Facebook Messenger-appen finns det inget specifikt verktyg att kÀnna till hur lÀnge har personen ett videosamtal. Du kan dock försöka ringa den hÀr personen dÄ och dÄ, nÀr du försöker ringa honom under ett videosamtal kommer plattformen att indikera att han Àr upptagen med ett annat samtal.

Du kan fortsÀtta försöka lÀnge tills han tar upp, sÄ att du kan rÀkna ut hur mycket tid han spenderade pÄ videosamtalet.

Hur kontrollerar man om personen Àr upptagen med Messenger-samtalet?

Ibland kanske du vill initiera ett Messenger-samtal med en person, men du vet inte om de Àr upptagna eller deltar i ett annat videosamtal och du vill inte avbryta dem. Dock, Messenger visar ett meddelande sÄ att du kan kontrollera om det Àr upptaget och inte vill bli störd kan detta meddelande ses frÄn vilken enhet som helst.

FrÄn datorn

Om du vill du vet om nÄgon ringer ett samtal eller videosamtal, men du Àr frÄn din dator, Àr proceduren enkel och snabb.

För att göra detta, ange bara ditt Facebook-konto frÄn en webb- eller skrivbordsapplikation och leta efter chatten för den person du vill ringa. Tryck slutligen pÄ videosamtalsknappen, representerad av kameran, om den andra personen har en annan konversation kommer Facebook Messenger att meddela dig.

AnvÀnda iPhone

Å andra sidan kan du anvĂ€nda Facebook Messenger-appen frĂ„n din iPhone, men inga problem, att veta om nĂ„gon ringer ett videosamtal Ă€r enkelt.

Först och frÀmst mÄste du öppna Messenger-appen och hitta den privata chatten för personen du vill ringaoch tryck pÄ videosamtalsknappen. Om den andra personen Àr pÄ ett samtal eller videokonferens kommer plattformen att meddela dig sÄ att du inte avbryter.

FrÄn Android

SÀttet du kan veta om nÄgon annan deltar i ett Messenger-videosamtal frÄn en Android-enhet Àr detsamma som med iPhone-enheter.

Du behöver bara gÄ in i Messenger-appen frÄn din Android-mobiltelefon och hitta chatten för den person du vill veta om de deltar i ett videosamtal. Klicka sedan pÄ videosamtalsknappen som har en kameraikon, om den andra personen Àr upptagen med ett annat samtal kommer appen att meddela dig.

Om Messenger-personen Àr inaktiv, kan han/hon videosamtal nÄgon annan?

För att ringa ett samtal eller videosamtal till nÄgon annan det Àr absolut nödvÀndigt att bÄda personerna Àr aktiva pÄ plattformen. Men om du ringer ett samtal och den personen inte svarar, Àven om du inte kan se samtalsaviseringen direkt, kommer du att kunna se den nÀr du gÄr in i appen igen.

Dessutom, om den personen inte Ă€r aktiv eller svarar pĂ„ samtal, du kan lĂ€mna ett meddelande till honom för att lĂ„ta honom veta att du ringde honom. Å andra sidan kan du bara ringa ett samtal för att se meddelandet om missat samtal nĂ€r du gĂ„r in pĂ„ plattformen igen.

Varför verkar Messenger-anvÀndaren vara upptagen nÀr han ringer?

Om den andra personen deltar i ett samtal eller videokonferens kommer samtalet inte att avbrytas av den andra personen, men du kommer att kunna se ett missat samtalsmeddelande efter samtalet. DÀrför, om du försöker ringa nÄgon med Messenger men det ser ut som om de Àr upptagna betyder att du kanske deltar i ett annat samtal eller videosamtal.

Hur kan du stÀnga av alla Messenger-anslutningar?

Om du inte vill bli störd av Messenger-samtal nÀr som helst finns det ett alternativ dÀr du kan inaktivera samtalsaviseringar. Med det hÀr verktyget, Àven om nÄgon annan försöker ringa dig, kommer du inte att fÄ nÄgot meddelande om att anvÀnda det följ bara dessa enkla steg frÄn din dator:

  • GĂ„ in pĂ„ Facebooks webbplattform och logga in pĂ„ ditt konto dĂ„ du kommer till chattflikenfinns i det nedre högra hörnet av skĂ€rmen.
  • Nu mĂ„ste du klicka pĂ„ alternativknappen, representerad av de tre prickarna, och avaktivera alternativet “Inkommande samtalssignal”.
  • SĂ„ du mĂ„ste vĂ€lj den tid du vill avaktivera, eller en timme, eller tills du aktiverar den igen och slutligen trycker pĂ„ knappen “Avaktivera”.

Men om du vill inaktivera samtal frÄn Messenger-mobilappen pÄ din iPhone eller Android-enhet, följ bara dessa steg:

  • GĂ„ in i Messenger-appen och logga in pĂ„ ditt konto, klicka sedan pĂ„ din profilbild och gĂ„ till instĂ€llningar var du vĂ€ljer “Meddelanden och ljud”.
  • Nu Ă€r det bara att vĂ€lja vad du vill stĂ€nga av, antingen förhandsgranskning av meddelanden, samtalsvibration, eller om du vill stĂ€nga av allt, avaktivera bara knappen “Ja”.
  • Om du vĂ€ljer att inaktivera all chatt kommer programmet att visa ett litet fönster dĂ€r du mĂ„ste vĂ€lja hur lĂ€nge du vill inaktivera allt. Antingen om 15 minuter, 1 timme, 8 timmar eller upp till 24 timmar, tryck bara pĂ„ Acceptera-knappen sĂ„ trĂ€der Ă€ndringarna i kraft.

DÀrför, alla typer av Messenger-ljud eller meddelanden kommer att stÀngas av helt och du kommer inte att avbrytas förrÀn du aktiverar den igen.

0 Shares