Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur kan jag få min låt på Amazon Music-spellistor?

Så här pitchar du till officiella Amazon Music-spellistor genom Amazon Music for Artists.

Artister kan skicka in musik för chansen att synas på Amazon Musics spellistor. Amazon Music for Artists-appen har ett New Release Pitch Tool, som artister kan använda för att skicka in sina låtar för övervägande av Amazon Music-spellistans curatorer.

Hur man skickar in musik till Amazon Music-spellistor

Gå till Nya utgåvor i Amazon Music for Artists-appen och välj din låt.

Välj din huvudsingel från din senaste release, eller en låt du vet att fansen kommer att älska.

Låtar som släppts på Amazon Music kan pitchas för spellistteamet i upp till 14 dagar efter släpp.

Ett spår per ny release tillåts för övervägande.

Du kan inte välja en nyutgivning eller remastrad låt.

Planen

Du har 1 000 tecken för att göra din pitch till Amazon Music. Det är ungefär 200 ord.

Poängen med pitchen är att visa Amazon Music vilken av deras spellistor som kan passa din låt. Berätta för spellistkuratorerna Vad din låt är som, och Varför folk kommer absolut att älska det när de hör det!

Du kan välja upp till tre genrer för att beskriva din låt och tillhandahålla tre artister som liknar varandra. Du måste också berätta för Amazon Music språket för låten, om din låt har text.

Amazon Music vill veta att din låt kommer att bli populär, och tonhöjden är din möjlighet att bevisa det för dem. Det här är din elevator-pitch – dörrarna har stängts och det är din enda chans att komma över de viktigaste sakerna med din låt och varför du tror att den kommer att bli framgångsrik, innan du måste gå ut på ditt golv.

Vad gör du för att skapa ett buzz kring din release? Vad är din plan för marknadsföring, marknadsföring av din låt och hur engagerar du dig med din fanbas online och i den verkliga världen?

Du får också chansen att beskriva din låt mer detaljerat. Berätta för Amazon Music vilken stämning din låt är och var du föreställer dig att den spelas. Är det romantiskt eller mörkt? Är det ett livligt partylåt eller en chill lo-fi-låt perfekt för att spela i bakgrunden när du skriver en collegeuppsats?

Och det var allt – hit Skicka in och du är borta!

Även om din låt inte läggs till i en spellista kommer informationen du skriver att ge ditt Amazon Music-släpp ett uppsving på andra sätt. Att låta Amazon Music-teamet känna till genren och den avsedda publiken för din låt kommer att ge den en knuff i rätt riktning av appens rekommendationsalgoritm, samt varna dina befintliga lyssnare om din nya release.

Gå hit till Amazon Music for Artists för att skicka in din låt.

Hur man lägger till låtar till Amazon Music

Innan du kan få din låt på Amazon Music-spellistor måste du hitta en digital musikdistributör för att skicka ut ditt spår.

På ReverbNation laddar vi upp musik för free till alla stora musikstreamingtjänster, inklusive Amazon Music. Du får obegränsade utgåvor, utan att signera över någon av rättigheterna till dina låtar, och behåller 85 % av intäkterna.

Vi tror att flexibilitet är nyckeln – det är din musik, och du bör göra vad du vill med den, så att du kan byta distributör när som helst eller gå över till vår Premium-nivå för att behålla 100 % av intäkterna.