Hur kan jag enkelt ta reda pĂ„ storleken pĂ„ en mapp i Drive? – Effektiv guide

0 Shares

Google Drive Àr en av de bÀsta filvÀrdsidorna dÀr ute. DÀr pÄ Google Drive kan du ladda upp alla typer av filer, oavsett om det Àr ljud, dokument eller till och med programinstallatörer. PÄ denna plattform komprimerade filer kan överföras och servern hanterar dem utan problem.

Det som Àr bra med Google Drive Àr att det lÄter dig skapa mappar och ladda ner en fil i ditt minne skannar dem efter virus. Den hÀr gÄngen kommer vi inte att prata om vilka typer av filer som kan laddas upp till Google Drive, men vi kommer att förklara hur man kÀnner till mappstorleken pÄ den hÀr plattformen.

Hur vet man vikten av en mapp i Google Drive?

Det finns flera sÀtt att veta storleken pÄ Google Drive-mappen. NÀtverket ger dig inte direkt vikten av mappen. DÀrför mÄste du anvÀnda verktyg som Google Apps Script, Makron och Gdrive Folder Size.

Vart och ett av dessa verktyg Ă€r tillĂ€gg som kan ladda ner frĂ„n webblĂ€saren Google Chrome eller frĂ„n andra webblĂ€sare. Samma tillĂ€gg Ă€r de som hjĂ€lper dig att veta vikten av vilken mapp som helst pĂ„ “Google Drive”-filvĂ€rdplattformen.

Sedan kommer det att förklaras hur man installerar detta tillÀgg i webblÀsaren Google Chrome och hur du anvÀnder det för att veta vikten av alla mappar du har i Google Drive.

AnvÀndning av Google Apps Script

Installera Google Apps-skriptet i webblÀsaren det Àr en enkel sak du kan göra Snart. Det första du bör göra Àr att öppna webblÀsaren Google Chrome:

 1. GÄ sedan direkt till Google Drive-webbplatsen och logga in pÄ ditt konto
 2. Hitta sedan mappen du vill kontrollera vikt frÄn
 3. Högerklicka pĂ„ den, stĂ€ll in pĂ„ alternativet “Öppna med” och tryck pĂ„ platsen dĂ€r det stĂ„r “Anslut fler applikationer”
 4. VĂ€nta tills det lilla fönstret laddas och lĂ€gg in “Google App Script” i sökfĂ€ltet i det lilla fönstret
 5. Efter att ha laddat resultaten, vĂ€lj det första och vĂ€lj “Installera”

Det Àr allt du behöver göra för att installera Google App Script. NÀr du har installerat den i din webblÀsare mÄste du göra följande för att upptÀcka vikten av en mapp i Google Drive:

 1. FÄ Ätkomst till din Google Drive genom att logga in frÄn din mobiltelefon eller dator
 2. Leta efter mappen vars storlek du vill kontrollera
 3. Högerklicka pĂ„ den, placera musen dĂ€r det stĂ„r “Öppna med” och vĂ€lj tillĂ€gget “Google App Script”
 4. VÀnta medan Google Drive laddar tillÀgget
 5. Slutligen, gÄ över alla detaljer i mappen, inklusive dess vikt

Med makron

Makron Àr ett tillÀgg som ocksÄ hjÀlper dig vet den exakta storleken pÄ mappen vÀrd i Google Drive. För att installera ett tillÀgg mÄste makron komma Ät ditt Google Drive-konto för att hitta mappen, öppna den och kunna vÀlja fler appar och installera tillÀgget.

Eftersom du redan har tillÀgget i din webblÀsare, vare sig det Àr Google Chrome, Mozilla Firefox eller vad som helst, gÄ gÀrna till se nÀsta process:

 1. Ange din enhet frÄn Google Drive, frÄn en app eller frÄn en webblÀsare
 2. Hitta mappen vars faktiska storlek du vill kontrollera
 3. HÄll ned eller högerklicka
 4. VĂ€lj “Öppna med”
 5. VĂ€lj tillĂ€gget “Makron”.
 6. VÀnta ett tag tills det senast installerade tillÀgget laddas
 7. Slutligen, efter att ha laddats, leta efter den detaljerade informationen om vikten pÄ mappen i Google Drive dÀr.

Observera att filer kan laddas upp frÄn Google Drive med en mobiltelefon. Det Àr mycket bekvÀmare att överföra filer med din dator, men fortfarande utanför hemmet du kan ladda upp filer till Google Drive anvÀnder en mobiltelefon.

AnvÀnder storleken pÄ mappen Gdrive

Gdrive-mappstorleken Ă€r ett annat av de mĂ„nga verktyg som hjĂ€lper dig att lĂ€ra kĂ€nna storleken pĂ„ dina Google Drive-mappar. För att ladda ner det hĂ€r verktyget, gĂ„ bara till Google Chrome, ange “Ladda ner Gdrive-mappstorlek” i sökmotorn.

Ange det första resultatet och ladda ner verktyget. NĂ€r du har det Ă€r allt du behöver göra gĂ„ till din Google Drive, hitta en mapp, tryck pĂ„ den, tryck pĂ„ “Öppna med” och vĂ€lj “Gdrive Folder Size”.

NÀr du Àr klar se storleken pÄ denna mapp som du Àr intresserad av, om du har ledig tid, skulle det vara mycket bra att lÀra dig hur man döljer filer pÄ Google Drive.

Hur tar jag reda pÄ vilken mapp som Àr större i Drive?

Det enda sÀttet att ta reda pÄ vilken mapp som tar upp mest utrymme i Din Google DriveanvÀnder nÄgot av verktygen som anges ovan. Om du kan se vikten av varje mapp kommer du att kunna veta mycket exakt vilken som Àr den tyngsta mappen pÄ din Drive.

Hur kontrollerar du antalet filer du har i din Google Drive-mapp?

För att se antalet filer du har i din Drive-mapp, gÄ bara till Google Drive, hitta mappen och öppna den. Efter att ha öppnat mappen kommer du till visa alla dina filer. Fördelen med filerna Àr att du kan se den exakta vikten.

0 Shares