Hur justerar jag storleken på skrivbordsikoner i Windows? – Enkla inställningar

0 Shares

Windows virtuella skrivbord låter dig placera genvägsikoner så att du kan tillgång till de program du alltid använder snabbare. Storleken på dessa ikoner kan justeras genom att justera flera saker från samma OS-meny.

När du ställer in ikonstorleken i Windows du får mer synlighet för att se skärmens bakgrund och till och med lägga till nya ikoner. Vi kommer snart att visa dig hur du justerar ikonstorleken i Windows, hur du lägger till nya skrivbordsgenvägar och hur du tar bort skrivbordsrutnätsvyn.

Vad är proceduren för att lägga till nya ikoner till Windows-genvägar?

Att lägga till nya genvägar till Windows-skrivbordet är en uppgift som kan utföras från olika platser och på olika sätt. Dessutom kan de skapa genvägar olika typer av filer. Ett av de vanligaste sätten att skapa fler skrivbordsgenvägar är att hitta filen direkt:

 1. Öppna filutforskaren
 2. Hitta mappen eller filen du vill lägga på skrivbordet som en genväg
 3. Vänsterklicka med musen
 4. Placera musen där det står “Skicka till” och välj “Skrivbord”

Således placeras genvägen på skrivbordet med ytterligare fil- eller mappinformation. Ett annat sätt att dra en fil till skrivbordet:

 1. sätt på datorn
 2. Öppna en utforskare eller filhanterare
 3. Hitta filen
 4. välj det
 5. Dra den till skrivbordet och släpp den sedan

De du just såg är de enklaste att göra detta lägg till fler skrivbordsgenvägar. Om du inte vet finns det sätt i Windows att skapa genvägar till skrivare som är anslutna till din dator. Direktåtkomst till skrivare underlättar användningen avsevärt.

Vilka är stegen för att ändra storleken på ikonerna på skrivbordet?

Ikoner som har genvägar som du har på ditt skrivbord kan anpassa sig till den storlek du önskar mest. Om du vill att din dators bakgrundsbild ska se full och inte så förvrängd av genvägar bör du minska storleken på dem.

Sedan ska vi förklara hur man ändrar storleken på ikoner med höger musknapp, samt med de inställningar som systemet har. Var uppmärksam på var och en av processerna.

Använd höger musknapp

Du kan använda högerklicka för att variera tillväxten av alla ikonermen inte bara högerklicksdelen, utan även nyckeln:

 1. sätt på datorn
 2. Öppna ditt Windows-konto på datorn
 3. Placera dig själv på datorns skrivbord
 4. Tryck på “CTRL”-tangenten
 1. Använd den prickade linjen på höger sida av datormusen, klicka uppåt för att öka storleken på ikonerna och nedåt för att minska storleken

Detta kalibrerar storleken på genvägar eller objekt som finns på skrivbordet. För personer som har en stationär dator måste de använda hjulet som delar upp musen. Med denna lilla cirkel kommer du att uppnå ändra storlek på objekt på skrivbordet och i filutforskaren.

Det bör noteras att utöver skapa genvägar, kan du skapa snabba anteckningar på skrivbordet för att spara data som du behöver spara direkt. Dessa anteckningar kan spara ett stort antal tecken av alla slag. De bästa sakerna att ha i dessa anteckningar är webblänkar eller telefonnummer.

Med systeminställningar

Med korta systeminställningar skrivbordselement de kan modifieras. Se hur dessa inställningar används för att ändra storlek:

 1. sätt på datorn
 2. Gå till det virtuella skrivbordet
 3. Högerklicka på skrivbordet
 4. Placera musen där det står “Visa”
 5. Där kommer du att se olika storlekar på ikoner, välj den som passar dig bäst och det är allt

Det bör noteras att om du har många ikoner på skrivbordet men inte kan ta bort dem eftersom du behöver dem, är det bäst att dölja dem. Genom att gömma dem kommer du inte att se dem igen när du måste använda dem, du måste bara välj dem igen eller aktivera dem så att de dyker upp och du kan använda dem igen.

Hur tar jag bort ikonrutnätet på skrivbordet?

En annan sak du kan justera på skrivbordet är rutnätsvy. Om du vill ta bort ikonrutnätet, gå bara till skrivbordet, högerklicka, för musen över “Visa” och klicka på “Justera ikoner till rutnät” för att avmarkera det här alternativet.

Om systemet har problem med att kalibrera om ikoner är det bästa du kan göra att besöka Windows supportwebbplats. Där borta kanske du kan hitta en lösning till detta problem är du inte framgångsrik.

0 Shares