Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur Jailbreak iOS 9 på Mac

En iOS 9-jailbreak släpptes nyligen denna månad, men en Mac-version av jailbreak-verktyget har just släppts. Så här jailbreakar du iOS 9 på Mac.

Det är troligt att din iPhone eller iPad redan är jailbroken på iOS 9, även om jailbreak-verktyget bara fungerade på Windows. Du kände antagligen någon som hade en Windows-dator som du lånade för att få jobbet gjort. Men om du har hållit på med en Mac-version av jailbreak-verktyget, är idag din lyckodag.

iOS 9 släpptes förra månaden, och även om den för det mesta håller samma övergripande utseende och känsla som iOS 8, kommer den nya versionen med några ganska coola nya funktioner, inklusive förbättringar av Spotlight Search, en översyn av Notes-appen, en ny News-app , transportbeskrivningar i Apple Maps och Split View multitasking för iPads.

Med vad som kanske är den snabbaste jailbreak-versionen vi har sett för en större version av iOS, låter iOS 9 jailbreak användarna dra nytta av dessa nya funktioner i iOS 9, samt använda alla typer av jailbreak-tweaks samtidigt, med möjligheten att lägga till nya funktioner och anpassa alla typer av inställningar som Apple normalt inte tillåter.

ios-9-jailbreak

Om du ännu inte har fängslat din iPhone eller iPad på grund av att du inte har en Windows-dator, är det nu din tid att göra det. Om du för närvarande använder iOS 9.1 måste du dock nedgradera till iOS 9.0.2 för att jailbreak.

Utan vidare ado, här är hur man jailbreakar iOS 9 på Mac.

Jailbreak iOS 9 på Mac med Pangu

När en ny jailbreak släpps är det inte ovanligt att se en version av Windows och inte en Mac-version, förmodligen för att utveckla ett jailbreak-verktyg är lite lättare att göra på Windows, medan en Mac-version kan ta lite längre tid.

Med det sagt finns det en handfull användare som inte kan jailbreaka sina iPhones eller iPads helt enkelt för att en Mac-version av jailbreak-verktyget inte är tillgänglig, men så är det inte längre, eftersom Pangu som släppte en Mac-version för jailbreakers till använda sig av.

Mac-versionen av iOS 9 jailbreak-verktyget kan laddas ner från Pangus webbplats. När du har laddat ner den .DMG-filen öppnar du den som om du gjorde det för en app som du håller på att installera. Pangu jailbreak-verktyget installeras inte, men genom att dubbelklicka på det öppnas det så att du kan börja jailbreaking-processen.

jailbreak-ios-9-mac-1

Innan du börjar vill du dock se till att säkerhetskopiera din enhet med iTunes, så om något går fel med jailbreak-processen har du en säkerhetskopia att falla tillbaka på så att du inte tappar dina appar , inställningar och andra filer.

Därefter måste du inaktivera Hitta min iPhone och sedan aktivera flygplansläge (i den ordningen). För att inaktivera Hitta min iPhone, gå bara till Inställningar> iCloud> Hitta min iPhone och stäng av den. Flygplansläge kan enkelt aktiveras direkt från Control Center genom att svepa uppåt från skärmens botten.

jailbreak-ios-9-mac-3

Anslut nu din iPhone eller iPad till din Mac och öppna upp jailbreak-verktyget. Klick Start för att börja jailbreaking-processen. Du ser en varningssida om att säkerhetskopiera din enhet, men eftersom du redan har gjort det klickar du bara på Redan backup.

Jailbreak-verktyget börjar jailbreaking-processen. Så småningom startar din iPhone eller iPad om och du måste gå tillbaka och aktivera flygplansläge igen.

jailbreak-ios-9-mac-2

Därefter blir du ombedd att öppna Pangu-appen på din enhet, tryck på Acceptera, och låt sedan appen komma åt appen Foton.

Därifrån, håll din enhet ansluten till din Mac och stäng inte ut från Pangu-appen på din Mac eller din iOS-enhet. Så småningom kommer processen att slutföras och enheten startas om för en sista gång. Efter det kommer du att gå!