Hur installerar och spelar jag Windows-spel med Steam Play pÄ Linux? (Exempel)

0 Shares

Idag Ă€r termen “gamer” mer Ă€n ett tabuĂ€mne, och nu spelar alla minst ett litet tv-spel pĂ„ sin telefon. Men för att kalla dig en riktig spelare mĂ„ste du veta hur du gör det installera och spela Windows-spel med Steam Play pĂ„ Linux, du lĂ€ste inte fel, i linux!

Om Linux inte lÄter som en synonym för ett tv-spel sÄ Àr det för att det verkligen inte Àr det, det Àr inte ett omrÄde dÀr fri mjukvaruutvecklare dominerar mest, men med alla fördelar som detta operativsystem har var det en tidsfrÄga. för att nÄgon ska lÀgga ner honom intelligens och anstrÀngning att skapa nÄgot Àkta kvalitet för systemet.

Installera och spela Windows-spel med Steam Play pÄ Linux!

I grund och botten behöver du frigöra utrymme pÄ din Linux-disk för att fÄ mer kapacitet och dÀrmed inte ha problem med processen.

För detta behöver du bara gÄ steg för steg i processen att avinstallera Ubuntu-program frÄn terminalen och gynna att tömma informationen pÄ disken.

Vem annars, om inte Valve, skulle ha den fantastiska idén att porta sina spel och system till Linux. Sanningen Àr att detta initiativ Àr unikt, och naturligtvis syftar det till att göra Linux starkare genom att göra det ett mer anvÀndarvÀnligt system för spelare.

Hur gjorde de det? Vad de gjorde var att integrera Wine i ett Steam-spel som heter Proton, vilket innebÀr att du kan spela videospel pÄ Linux sÄvÀl som Windows-videospel.

För att göra företaget lÀttare att förstÄ databas som heter ProtonDB, innehÄller alla spel som Àr tillgÀngliga för Linux (du kan se dem frÄn sjÀlva Linux).

De Àr kategoriserade efter hur bra de fungerar i operativsystemet, platina fungerar utmÀrkt, guld fungerar bra men kan förbÀttras, silver fungerar men har vissa problem, i brons Àr det samma bara med mycket större problem och slutligen bröts ner fungerar inte direkt.

Proton

Innan du gÄr in i processen att installera paket eller program i Ubuntu frÄn terminalen för att spela Windows-spel med Steam Play pÄ Linux, först och för att ge ditt sinne lite sammanhang, bör du veta att det Àr en proton.

Det Àr i grunden ett lager med öppen kÀllkod som gör att Windows-spel kan köras effektivt pÄ Linux (naturligtvis gjordes av Valve).

Öst skapades genom att ta Wine som kĂ€lla och lĂ€gga till DXVK-kĂ€llkodensom Ă€r ett bibliotek med direct3d grafiska API-instruktioner.

Detta ger dig mycket mer grafikkraft för Linux-spel, och lÄter dig ocksÄ lÀgga till mycket mer till listan, till exempel de som Àr inbyggda i Windows.

Hur installerar man det?

Om det nu Àr dags att lÀra sig att installera och spela Windows-spel med Steam Play pÄ Linux, Àr det vÀldigt enkelt och bör inte ta mer Àn 10 minuter.

Installera först Steam-klienten, starta den nĂ€r du Ă€r klar och gĂ„ till “instĂ€llningar“(Det Ă€r överst), dĂ„ kommer du att mĂ€rka att det finns ett antal alternativ pĂ„ vĂ€nster sida, vĂ€lj”konto“Och dĂ„”Ändringar“.

Efter att ha valt det hĂ€r alternativet mĂ„ste du vĂ€lja “Steam Beta Update”kommer detta alternativ att ladda ner alla funktioner och starta om programmet.

NĂ€r du har slutfört den hĂ€r processen, gĂ„ tillbaka till “instĂ€llningar”, Och du kommer att mĂ€rka att det nu finns ett nytt alternativ som heter “Steam-spel” och det hĂ€r Ă€r den du bör följa.

I det nya fönstret som visas mĂ„ste du slĂ„ pĂ„ “Titlar som stöds” och “För alla titlar”NĂ€r du har accepterat allt kommer det att vara klart, gĂ„ bara tillbaka till början och hitta det du vill spela.

Och redo att gÄ, och pÄ mindre Àn att gÄ upp ur sÀngen, kan du installera och spela Windows-spel med Steam Play pÄ Linux, alltid med tanke pÄ att vissa spel endast Àr tillgÀngliga pÄ vissa versioner av Windows Server som finns.

Sammantaget kan du dock redan slÀppa loss det roliga, men alltid ta ansvar för det.

0 Shares