Hur installerar man Anbox Android Emulator pÄ Ubuntu Linux? (Exempel)

0 Shares

Nuförtiden finns det mÄnga Android-applikationer som fÄngar anvÀndarnas uppmÀrksamhet. Vissa krÀver dock en effektiv och modern telefon för att fungera. Det finns en snabb och billig lösning installera Anbox App Emulator för Android pÄ Ubuntu Linux

Se till att frigöra hÄrddiskutrymme pÄ Ubuntu Linux för att anvÀnda dessa applikationer korrekt frÄn din dator.

Antalet anvÀndare som anvÀnder Ubuntu varje dag vÀxer pÄ grund av dess flexibilitet och breda utbud av olika versioner. Nu nÀr det Àr möjligt att installera Android-applikationer pÄ det hÀr operativsystemet Àr fler och fler intresserade av det.

Installationssteg före Anbox

Anbox-emulatorn anvÀnder tvÄ kÀrnmoduler för att köras. Om de Àr tillgÀngliga, öppna inte ett installationsproblem, men om inte kommer emulatorn inte att fungera. Modulerna kallas ashem och bindemedel.

NÀr det Àr dags eller du inte behöver det kan du avinstallera ett program eller applikation i Ubuntu frÄn terminalen utan större komplikationer och pÄ sÄ sÀtt undvika att ta upp hÄrddiskutrymme.

Installation av Ashem och PĂ€rm

För att kontrollera om datorn har de tvĂ„ nödvĂ€ndiga modulerna, öppna en kommandoterminal genom att trycka pĂ„ “Ctrl“”Alt“”T.” omedelbart. NĂ€r du har öppnat terminalen anger du kommandot “Ls -1 / dev / {ashmem, binder}” och borde svara “/ Dev / ashmem” och “/ dev / binder”.

Om inget dyker upp i terminalen Àr dessa tvÄ moduler inte installerade och du mÄste göra detta för att Anbox ska fungera. För att avgöra vilka av dem som levereras med dessa moduler Àr det nödvÀndigt att kÀnna till de befintliga versionerna av operativsystemet Ubuntu.

För att installera dessa tvĂ„ moduler behöver du bara lĂ€gga in följande kommando “Sudo add-apt-repository ppa: morphis / anbox-support” i terminalen och kör den. DĂ„ mĂ„ste du gĂ„ in “Sudo apt update”i slutet “Sudo apt installera Linux-headers-generic anbox-modules-dkms” och kör dem.

Installerar Snapd

Ett annat element som mĂ„ste installeras innan Anbox Ă€r “snapd“. Det finns Ubuntu-distributioner som kommer med samma integrerade och andra som inte Ă€r kompatibla. För att ta reda pĂ„ om det Ă€r kompatibelt eller inte, sök pĂ„ Internet om din Ubuntu-version Ă€r kompatibel med “snapd

Att installera snapd Ă€r enkelt, starta bara en textterminal och fortsĂ€tt med att kopiera följande kommando “Sudo apt install snapd” och kör den. Kör sedan kommandot ocksĂ„ “Sudo systemctl enable –now snapd.socket” som anvĂ€nds för att aktivera snapd.

NÀr du har kört dessa tvÄ kommandon mÄste du starta om datorn för att Àndringarna ska trÀda i kraft. Detta kommer att installera de nödvÀndiga filerna för att sedan fortsÀtta med installationen av Android Anbox-applikationsemulatorn pÄ Ubuntu Linux.

Steg för att installera Anbox Android App Emulator pÄ Ubuntu Linux

NĂ€r alla tillĂ€gg Ă€r installerade kan du börja installera Anbox. För detta mĂ„ste du köra en kommandoterminal. I terminalen mĂ„ste du kopiera och köra följande kommando för att köra detta “Sudo snap install –devmode –edge anbox”.

Detta kommer att börja installera Anbox Android App Emulator pÄ Ubuntu Linux. Observera att detta kommer att ta ett tag och du mÄste starta om datorn nÀr du Àr klar. Efter omstart av datorn kan programmet startas pÄ tvÄ sÀtt. En bestÄr av att vÀlja programikonen som finns i startmenyn.

Det andra sĂ€ttet Ă€r att utföra följande kommando i terminalen “Kör anbox –package = org.anbox.appmgr –component = org.anbox.appmgr.AppViewActivity”. Det Ă€r möjligt att applikationen i vissa fall inte fungerar eftersom vissa versioner av Ubuntu inte tar Snap-instĂ€llningarna och dĂ€rför fĂ„r du det hĂ€r felet.

Det Ă€r nödvĂ€ndigt att utföra kommandot för att lösa problemet “KĂ€lla /etc/profile.d/apps-bin-path.sh” i terminalen. Men utan ytterligare konfiguration mĂ„ste detta tillĂ€mpas varje gĂ„ng du startar din PC, vilket Ă€r irriterande.

Du mĂ„ste infoga detta kommando för att slutföra lösningen “Sudo ln -s / var / lib / snapd / desktop / applications / usr / share / applications / snapd” och springa. Detta slutför installationen av Android Anbox-emulatorn pĂ„ Ubuntu Linux och möjliggör daglig och bekvĂ€m anvĂ€ndning.

0 Shares