Hur installerar jag tillĂ€gg frĂ„n .CRX pĂ„ min Google Chrome? – Guide

0 Shares

TillÀgg för webblÀsare installeras oftast med tillÀggsbutiken som webblÀsaren ger. Men du kanske inte vet att det finns ett sÀtt att installera tillÀgg pÄ webblÀsaren Google Chrome utan att behöva en internetanslutning.

Om du vill veta hur du installerar tillÀgg för Google Chrome utan att behöva en butik eller en permanent internetanslutning, lÀs vidare. Vi visar dig hur snart installera tillÀgg för Google Chrome frÄn fil, hur man laddar ner filen med tillÀgg och annat som Àr mer relaterat till Àmnet.

Vad Àr proceduren för att installera tillÀgg frÄn filer?

Att installera tillĂ€gg pĂ„ webblĂ€saren Google Chrome Ă€r lika enkelt som installera programmet pĂ„ din dator. Du mĂ„ste ha tillĂ€gget som du ska installera i Google Chrome i filen med tillĂ€gget “CRX”. NĂ€r du har förlĂ€ngningsfilen du vill installera mĂ„ste du se hur den Ă€r placerad.

Om du redan har en förlÀngning mÄste du vara uppmÀrksam pÄ nÀsta tips vi ger nedan sÄ att du kan se hur installera detta tillÀgg pÄ din dator eller mobiltelefon!:

FrÄn din dator

För datorer med Google Chrome installerat Ă€r detta mycket lĂ€ttare att stĂ€lla in tillĂ€gg med “CRX”-filen. Se vad du behöver göra:

 1. SlÄ pÄ datorn och sök efter Google Chrome.
 2. Öppna Google Chrome och klicka pĂ„ ikonen med tre punkter.
 3. I alternativen som visas efter att du klickat pĂ„ ikonen med 3 punkter mĂ„ste du stĂ€lla in pĂ„ “Fler verktyg”.
 4. VĂ€nsterklicka sedan pĂ„ “Extensions”.
 5. I det avsnittet, som heter “TillĂ€gg”, klicka pĂ„ “Skicka uppackat”.
 6. Hitta nu tillÀgget du vill installera i fönstret som öppnas.
 7. I Windows File Explorer, hitta tillÀgget och extrahera det.
 8. VĂ€lj slutligen den mapp du har packat upp och klicka pĂ„ “VĂ€lj mapp”.

SÄledes installeras tillÀgg i webblÀsaren Google Chrome. Detta Àr dock inte det enda sÀttet du kan installera tillÀgget. Ett annat sÀtt Àr att dra filen till Google Chrome-fönstret. Detta görs pÄ följande sÀtt:

 1. SlÄ pÄ datorn och sök efter Google Chrome.
 2. Öppna webblĂ€saren Google Chrome.
 3. Navigera till ikonen med 3 prickar och klicka pÄ den.
 4. Placera musen dĂ€r det stĂ„r “Fler verktyg”.
 5. Klicka sedan pĂ„ “Extensions”.
 6. Öppna sedan Windows File Explorer.
 7. Hitta filen med tillÀgget du vill installera.
 8. VÀlj den och dra den till Google Chrome-fönstret.
 9. För att avsluta, följ Google Chromes instruktioner för att installera det hÀr tillÀgget och det Àr allt.

I mobilversionen

Du kan ocksĂ„ installera tillĂ€gg i Google Chrome för telefoner sĂ„ att du kan anvĂ€nda dem nĂ€r som helst. Ner installera tillĂ€gg i Google Chrome NĂ€r du anvĂ€nder “CRX”-filen pĂ„ mobiltelefoner behöver du inte heller vara ansluten till Internet. Se hur den hĂ€r installationen fungerar:

 1. SlÄ pÄ telefonen.
 2. Sök efter Google Chrome.
 3. Öppna din webblĂ€sare.
 4. Tryck pÄ ikonen med 3 punkter.
 5. I alternativen som visas vĂ€ljer du det som sĂ€ger “Extensions”.
 6. Slutligen, i avsnittet “Extensions” vĂ€ljer du “Load Extension”.
 7. I filerna vÀljer du tillÀgget du vill installera och gör vad Google Chrome sÀger till dig.

Observera att precis som tillÀgg Àr installerade i Google Chrome, kan de ocksÄ installeras eller avinstalleras i Mozilla Firefox. Det skulle vara trevligt om du kunde lÀra dig hur man installerar dem tillÀgg i Firefox om du nÄgonsin behöver anvÀnda den hÀr webblÀsaren istÀllet för att anvÀnda Google Chrome.

Att prata lite mer om Google Extensions, det finns ett sÀtt att ta bort tillÀgg frÄn Google Chrome som du laddade ner frÄn butiken. Det skulle vara trevligt om du kunde lÀra dig hur du exporterar dessa tillÀgg eftersom du nu vet hur de importeras.

Hur fÄr man .CRX-tillÀgget i Google Chrome?

Att fĂ„ Google Chrome-tillĂ€gget frĂ„n “CRX”-filen Ă€r lite knepigt och till och med irriterande. För att göra detta mĂ„ste du anvĂ€nda datorns utvecklarlĂ€ge. Det Ă€r lite svĂ„rt. Det enklaste sĂ€ttet skaffa dessa tillĂ€gg bestĂ„r av att ladda ner dem frĂ„n en webbplats pĂ„ Internet.

AnvÀnder utvecklarlÀge

Google Chromes utvecklarlÀge Àr en dold del av Chrome som har sÀllsynta funktioner som lÄter dig aktivera dolda saker. Bland dessa dolda funktioner finns det en som lÄter mÀnniskor exportera tillÀgg som de har installerat i sin webblÀsare.

Att lÀra aktivera utvecklarlÀget som innehÄller webblÀsaren Google Chrome, Àr det nödvÀndigt att komma Ät Googles supportwebbplats. DÀr pÄ den hÀr sidan ser du vad du behöver för att aktivera utvecklarlÀget som webblÀsaren tillhandahÄller.

Hur kontrollerar du om ditt tillÀgg Àr installerat eller korrekt i Chrome?

NÀr du Àr klar med installera ett tillÀgg I Chrome mÄste du kontrollera att den har installerats korrekt. För att kontrollera den hÀr typen av saker mÄste du öppna vilken webbplats som helst, aktivera tillÀgget och testa funktionerna för det tillÀgget.

Till exempel, ja tillÀgget du installerade Den kommer med en VPN, du mÄste kontrollera om webbplatsen som inte laddade dig eftersom den Àr i ditt land nu om den laddas normalt. Om det hÀr tillÀgget inte fungerar mÄste du ta bort det frÄn din webblÀsare.

0 Shares