Hur installerar jag ‘Packet Tracer’ på min Ubuntu-server? – Källor och process

När det kommer till nätverk kommer vi alltid att behöva hjälp att hantera dem alla effektivt, och det beror på att vi behöver fungera effektivt och uppnå den anslutning vi vill uppnå. Packet Tracer är utformad för att: vara en nätverkssimuleringatt hantera vår interaktion.

Och är det att hantera och konfigurera nätverket med Ubuntu redan börjar bli normalt, om än lite komplicerat, och vi behöver hjälp för att se till att de alla fungerar som vi behöver, och med denna nätverkssimulering kan vi ha allt väl konfigurerat från nätverksenheterna. Det är viktigt att vi finns till hands i den här miljön tjänster som webb, DNS och DHCP veta hur de är konfigurerade och kunna konfigurera dem enligt vår bekvämlighet och mål.

Vilka är fördelarna med att använda Packet Tracer på min Ubuntu?

När det gäller att använda det här användbara verktyget i Ubuntu finns det flera fördelar, vi vet det eftersom endast från det som nämndes ovan är en nätverkssimulering, den måste vara komplett och välstrukturerad. I Packet Tracer har vi en guide som finns där för oss, med många inbyggda funktioner.

Den har ett fleranvändarläge som ger oss möjligheten att binda, virtuellt verkligt nätverk för att också kunna jämföra information realtidsvisningsläge och den andra i en simulering som låter dig se hur nätverkets interaktion kommer att se ut tidigare; Föreställ dig att du kan dela filer på ditt lokala nätverk och se vad som kan hända innan du gör det med simulering. Bland andra mycket intressanta fördelar, som vi kommer att förklara nedan.

Grafiska representationer av nätverk

På så sätt kan vi sammanställa den information som presenteras för oss om nätverk och deras omgivning; det vill säga att vi vet geografiskt hur sajten ser ut kan avgöra om metoden som kommer att användas för att integrera den kommer att uppfylla våra förväntningar. Att bestämma storleken på miljön som vi har tillgång till, utan tvekan är det mycket fördelaktigt att veta innan vi använder våra nätverk för att koncentrera oss ordentligt.

Förmåga att simulera, visualisera, skapa, utvärdera och kontrollera nätverk

Det här alternativet har många fördelar för användaren och skulle vara anledningen till att det skulle bli så användbart. Simulera miljön innan det händer det ger ett perspektiv som är som att se mot framtiden, bara bra, och det är också ett verktyg som många Packet Tracer-användare uppskattar mycket.

Till detta kommer möjligheten att bedöma omfattningen, kontroll över nätverket, visualisering av hur det skisserade målet kommer att uppnås och kontroll över författarskapet av det som görs. Så här kan du ha ett brett spektrum av kontroller och exakt inriktning av våra nätverk.

Fysisk hårdvarasimulering med funktioner och egenskaper

Det här alternativet är mycket uppskattat eftersom det tillåter oss att manipulera den fysiska hårdvaran i simuleringen med alla dess verktyg för att uppnå nästan verklig upplevelse innan de går in i den verkliga miljön. Det tillåter oss att genomgå tidigare utbildning eller träning för att inte göra misstag, och samtidigt undvika dem i en verklig miljö där vi kan bli komplicerade.

Vad ska du göra för att kunna installera Packet Tracer på din Ubuntu?

Det krävs inte mycket för att ladda ner det till din dator. Det är den perfekta allierade för att unikt kunna hantera dessa lokala nätverk eller större och mer komplexa nätverk, självklart om du använder Ubuntu ska du inte missa det. Sedan kommer vi att förklara hur man får detkommer från en kommandoradskombination och onlineprocess,

På kommandoraden

Som bekant i operativsystemet Ubuntu allt eller nästan allt är med terminal och kommandon. För att få Packet Tracer, skriver vi följande kommando “lsb_release –a” för att se GNU / Linux distributionsinformation för att fastställa standarden för fri användning. Detta är vad du måste göra börja ladda ner Packet Tracer med onlineprocessen som beskrivs nedan men vi kommer först att se vad du ska göra när du har den.

  • I terminalen anger du “cd downloads ls”
  • Sedan “sudo dpkg –i.deb-fil” för att installera genom att följa instruktionerna “ok” och “ja”.
  • Sedan finns det ett fel som ska lösas, vi måste installera “sudo apt installation dialogrutan”
  • Återigen anger vi “sudo dphg –i file.deb”
  • Sedan öppnar vi programmet och loggar in,

onlineprocess

För att få det måste vi ladda ner det online från Cisco, gå till Kurs> Packet Tracer> Introduktion till Packet Tracer> du registrerar dig och anger din e-postadress. Sedan bekräftar du din e-post med ett meddelande som kommer med en länk från vilken du ska logga in, nu resurser> ladda ner Packet Tracer> välj operativsystem i detta fall Linux, spara filen och fortsätt som tidigare visat

Relaterade Artiklar

Back to top button