Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur installerar jag en SSD-hårddisk på min dator? – Snabbt och enkelt

En SSD-hårddisk kan vara väldigt praktisk eftersom den hjälper dig att öka din dators prestanda. Faktum är att du kan migrera ditt system till SSD med AOMEI Partition Assistant eller med andra verktyg. Av denna anledning rekommenderar vi att du läser artikeln du kommer att lära dig med Hur installerar jag en SSD-hårddisk på min dator? – Snabbt och enkelt

Vad är en SSD-hårddisk?

En SSD-hårddisk är en enhet han är van vid lagra data på chips. Tekniken för denna enhet är baserad på NAND-flashminnen och bristen på mobila element, vilket minskar förbrukning, buller och värmeutsläpp.

Hur vet du om din hårddisk är hårddisk eller SSD i Windows? Hårddisken har plattor som roterar. SSD-hårddisken har å sin sida en speciell struktur som gör att den kan fästas i små fack som har en annan plats än traditionella hårddiskar.

Vad är en SSD-hårddisk till för?

SSD-hårddisk används för att överföra data, öka datorns prestanda genom snabbare systemstart och programöppning. SSD-hårddisken omfördelar automatiskt dåliga sektorer när den används ytterligare minnesceller och detta bidrar till en förlängning av livslängden.

Hur installerar jag en SSD-hårddisk på min dator? – Snabbt och enkelt

För att använda datorn är det nödvändigt att köra korrekt installation av dess komponenter. Om du har en SSD-hårddisk och vill lära dig hur du installerar den på din dator, var uppmärksam på proceduren som vi kommer att förklara nedan.

Material som behövs för att installera en SSD-hårddisk

Att verkställa montera SSD-hårddisken på datorn Du behöver dessa material: en skruvmejsel, ett antistatiskt armband, en gratis strömkabel (från en strömkälla) och en SATA-datakabel. Med dessa verktyg kan du göra följande:

Förbered datorn innan du installerar SSD-hårddisken i datorn

Först måste du stänga av din dator helt genom operativsystemet eller genom omkopplaren på baksidan av strömförsörjningen. Det mest rekommenderade är koppla bort apparaten från eluttaget för att undvika skador på komponenter.

Efter det är det nödvändigt att använda en antistatisk remsa för att jorda enheten. Med det här verktyget undviker du strömflöde som kan skada dina enheter.

Montera SSD-hårddisken på din dator

Dags för hitta SSD-hårddisken och docka den till datorn. Monteringsprocessen beror på typen av bricka. Om du har ett löstagbart fack, kontrollera att stiften är i linje med de fyra hålen på hårddisken i botten. Om du har en metallbricka, använd även hålen för att hålla plattan på plats.

Gör en anslutning till moderkortet för att korrekt installera SSD-hårddisken i datorn

ta en titt på SATA strömkabel och anslut moderkortet eller “moderkortet”. Denna fog har en horisontell form av L. Ta hänsyn till skarvens läge så att den inte går sönder. Anslut sedan denna kabel till SSD-hårddisken.

Anslut nätsladden igen, slå på datorn och fortsätt med förberedelseprocessen för SSD-hårddisken.

Förbered SSD-hårddisken

För att förbereda SSD:n måste du öppna BIOS och kontrollera att enheten sitter ordentligt. Hitta avsnittet “Boot” och se till att hårddisken är den första startenheten. Spara ändringarna och starta om systemet för att utföra en ren installation av denna komponent.

När du har kommit åt systemet, infoga filen Tillverkarens CD SSD-hårddisk som ska installeras. Klicka på knappen “Installera nu”. Vänta några minuter tills applikationen slutför denna process. När du märker att din diskprestanda har sjunkit kan du optimera prestandan för din SSD-hårddisk i Windows genom att hantera virtuellt minne.