Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio

Använd proceduren framåt för att installera Android P på din dator. Google har presenterat den första förhandsgranskningen av utvecklare för Android P och med det tillkännagivandet har den också släppt en emulatorsystembild som kan installeras för att köras på datorer. Med instruktionerna framåt skulle du kunna testa Android P själv utan att behöva äga en kompatibel Pixel-enhet. Under de senaste åren har tillväxten av Googles IDE – Android Studio – varit betydande. Användare kommer ihåg dagar då tidigare IDE: er krävde extremt bra datorer att köra. Tja, tack vare optimeringar och varumärkets fokus är Android Studio ganska lätt och går extremt snabbt även på långsammare hårdvara. Emulatoravsnittet i Android Studio har förbättrats så kraftigt att du enkelt kan starta nya Android-bilder utan att behöva hantera eftersläpningar och långsamma nedgångar.

Android P, som en version, är en första titt på vad som kommer i årets stora Android-uppgradering. Operativsystemet är för närvarande i förhandsgranskningsfaser men ändå kan du ge det en körning på ditt system och testa alla nya ändringar. Denna nyare version tappar stöd för äldre Nexus-enheter och körs nu bara på Pixel-smartphones / surfplattor.

Om du är utvecklare kan den här guiden hjälpa dig att ställa in en miljö där du kan testa din app och anpassa den till Android P. Den enda förutsättningen vi har för dig är att du borde ha gått igenom installations- och installationsprocessen för Android Studio före handen. Om du inte har gjort det, läs: Så här installerar och installerar du Android Studio 3.0.1.

Android P på PC

Det är viktigt att du har en fungerande installation av Android Studio. Du bör också uppdatera din Java-installation till det senaste för att undvika problem. Om du ännu inte har installerat Android Studio eller konfigurerat det, läs följande handledning.

Kör Android-appar på Mac eller Windows:

Emulatorn är för utvecklare som vill testa sina appar på de senaste API: erna utan en fysisk enhet. Men om du bara vill spela Android-spel eller köra hela Android-appar på din dator har vi kompletta guider för det. Processen är mycket enklare än att installera hela Android-emulatorn och dessutom, mycket mindre på utrymme som krävs. Om du har en Mac kan du använda Andy eller om du har en Windows-maskin kan du använda Blue Stacks eller installera Nox Player.

Så här ställer du in och installerar Android P Emulator

Som nämnts tidigare innebär detta inlägg att du redan har installerat och konfigurerat Android Studio på din dator. Om du inte har läst följande guide:

Steg 1 – Öppna din Android Studio-installation. Du kan köra emulatorn genom att skapa ett nytt Android-utvecklingsprojekt och gå in i själva utvecklingsmiljön. Annars öppnar du alla projekt som du arbetar med. Från huvudvyn gå till Verktyg> Android> AVD Manager.

Installera Andriod Emulator-1

Steg 2 – Nästa steg är att skapa en ny virtuell enhet för Android P specifikt. I AVD-hanteraren kommer du att kunna se alla dina virtuella installationer. Klicka bara på “Skapa virtuell enhet” knappen nedan.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 11

Steg 3 – Därefter måste du bestämma vilken enhet du vill emulera. Eftersom vi vill ha den senaste Android P som körs på vår dator väljer vi Pixel 2. Du kan också välja vilken annan enhet som helst som stöds – Pixel, Pixel XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL .. När du har valt, klicka Nästa.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 12

Steg 4 – Följande skärm visas när du klickar på nästa från ovanstående steg. Det är här du bestämmer vilken version av Android du vill köra på din valda enhet. Välja “P” och se till att API-nivåkategorin visar att det är 27 klicka sedan på Ladda ner rätt mot namnet.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 13

Steg 5 – Nu kommer din Android Studio att be dig att godkänna dess licenspolicy och sedan börja ladda ner och extrahera den valda bilden. Välj “Acceptera”Och klicka sedan på“Nästa“. Vänta tills nedladdnings- och extraheringsprocessen är klar innan du fortsätter till nästa steg.

Installera Andriod Emulator-5

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 14

Steg 6 – När extraherings- och nedladdningsprocessen är klar klickar du på “Avsluta“.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 15

Låt oss sedan ställa in Android-emulatorn så att den faktiskt kör Android P på din dator.

Nästa – Så här ställer du in Android-emulator för Android P

När allt är installerat kan vi nu ställa in Android Emulator så att du kan spela med Android P på din dator.

Steg 7 – Kommer från föregående steg kommer Android Studio att landa dig på följande skärm. Välj den nedladdade “P se till att den har API-nivå listad som P, och klicka på nästa.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 16

Steg 8 – Nästa skärm är ganska enkel. I motsats till tidigare iterationer där du var tvungen att välja och testa flera inställningar, gör den nya Android-emulatorn allt för dig automatiskt. Du kan ställa in några preferenser annars är allt annat till stor del optimerat. Namnge bara din AVD och klicka på finish som vi gjorde.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 17

Steg 9 – När du är klar ser du att din nygjorda Android Virtual Device dyker upp i Android Virtual Device Manager. Tryck på den gröna uppspelningsknappen i kolumnen i din nyskapade AVD.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 18

Steg 10 – Emulatorn startar inom några sekunder och du ser följande layoutskärm med Android-start-up-animationen.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 19

Steg 11 – När enheten är på kommer du troligen att hälsas av den här skärmen som visar att du har slutfört Emulator-installationen.

HUR: Installera Android P Emulator på PC med Android Studio 20

Glad att utforska!

Om du fastnar någonstans eller har några frågor relaterade till inlägget, vänligen fråga. Vi är här för att svara och hjälpa dig!