Hur infogar man formler i mina ekvationer i Excel? – Relevanta symboler

0 Shares

Microsoft Excel är ett av de viktigaste programmen idag och blir till och med ett nödvändigt krav för arbete. Av goda skäl, eftersom det utan tvekan är det mest kraftfulla programmet i Microsoft Office-paketet.

Hur får man det här kraftfulla programmet? Svaret på denna fråga är mycket enkelt eftersom datorer och bärbara datorer vanligtvis har hela Microsoft-paketet installerat som standard; På samma sätt kan du ladda ner Excel från dess officiella webbplats såväl som andra program: Word, PowerPoint, Publisher och andra.

Vad är proceduren för att infoga ekvationsformel i Excel?

Anledningen till Microsoft Excel är så kraftfullt och använt, härrör från det breda utbudet av tillgängliga funktioner, även om det vid första anblicken verkar vara ett enkelt program för att “skapa tabeller” såsom organisationsdiagram, rutter, listor; Dess främsta slående aspekt är Solver för att lösa ekvationer och matematiska operationer, från de enklaste till de mest komplexa, och, om användaren så önskar, för att skapa grafer för statistiska data.

Sanningen är att väldigt få människor vanligtvis känner till dessa speciella egenskaper hos ett program, och de som har en grundläggande förståelse för det är mycket sällsynt att hitta någon som verkligen vet hur man använder programmet och använder dess potential. Sedan kommer vi att ge dig en kort handledning till lär dig formler i Excel.

Från Excel med licens

Det första sättet är den klassiska metoden, det vill säga adoption Den kompletta Microsoft Office-sviten installerad på vår dator inklusive Excel kommer att vara och det första vi såklart gör är att gå in i programmet. Inuti kommer vi att ha två sätt att kunna ange ekvationer och/eller formler.

Detta görs genom att hitta dig själv i valfri cell i Excel-kalkylarket och skriva formeln med tangentbordet, för speciella symboler som grekiska och andra bokstäver kan du infoga dem med ett kommando från tangentbordet, söka på internet och sedan kopiera och klistra in eller i infogningsfliken och gå till alternativet “Symboler”, representerat av omega.

Genom att använda samma process som ovan kommer du att se ett annat alternativ som säger “Ekvation” bredvid “Symboler”, men detta är endast tillgängligt för nya versioner av Microsoft Office, i äldre versioner som 2007 kommer ekvationerna att ha sin egen flik som heter “Funktion”. Med den här metoden kommer du att se en lista med förutbestämda ekvationer och ett alternativ att skapa det själv eftersom det ibland kan vara besvärligt och tråkigt att göra det manuellt.

Använder Excel Online

Om du inte har programmet installerat på din dator kan du välja en onlineplattform som är ny. För att göra detta måste du skriva in eller söka efter det från din webbläsare, på Microsoft 365. Till använda Excel online, du måste ha ett Outlook-konto eller om du är gammal fungerar ditt Hotmail-konto också. När det gäller gränssnittet är det ganska enkelt och liknar de nya versionerna av Microsoft Office.

I det här fallet har du två flikar som säger “Infoga”, du kommer att se de funktioner och andra objekt som krävs för att utföra multipel regression i en Excel-tabell; då visas en annan flik som dikterar “Formler”, där du återigen kommer att kunna infoga funktioner och andra matematiska element.

Från Excel-applikationen på mobiltelefonen

Lyckligtvis ville Microsoft gå utöver sina gränser och som allting ger det oss mobilversion för Excel-smarttelefoner och surfplattor. Först och främst måste du ha applikationen installerad på din telefon; Det är inte nödvändigt att ha hela paketet eftersom du bara behöver ladda ner Microsoft Excel.

När du har applikationen på din mobiltelefon, till exempel på en internetplattform, måste du logga in för att använda dess funktioner; när du gör detta kommer du att se En ikon med penna överst, om du trycker där kommer menyn att visas nedan, tryck nu på “Start” så har du Alternativet “Formler” i Excel. Ett annat enkelt sätt är att trycka på “” direkt, vilket kommer att visa samma funktionsmeny.

Hur infogar man formel i Excel från ekvationsredigerare?

Medan ett alternativ är att infoga formler manuellt i Excel, kan du också göra det automatiskt med ekvationsredigeraren som gör ditt liv mycket enklare.

Som vi sa, på fliken “Infoga” går vi till slutet av allt och ser alternativet “Ekvation”, om vi klickar direkt på Pi-symbolen kommer vi att se en annan meny med mer detaljerade alternativ för att infoga rötter, trigonometriska funktioner , bråk, derivator, integraler och mer. Om vi ​​däremot klickar på pilen under Pi kommer en undermeny med färdiga formler att visas.

Båda fallen kan vara mycket användbara beroende på vad du behöver, till exempel är korrekt användning av CAGR-formeln i Excel inte möjlig eftersom programmet inte har någon specifik för mät sammansatt årlig tillväxttakt i Excel. Vad vi kan göra är att infoga funktionerna separat för att beräkna CAGR.

Vilka är de rätta symbolerna för att göra ekvationsformler i Excel?

Excel har ett eget symboltypsnitt för att skapa ekvationer. Det mest tillrådliga är att använda alternativen som erbjuds av programmet, eftersom att infoga en annan symbol, förutom de matematiskt bestämda, kan generera ett fel i Microsoft Excel och ge oss inte lösningen på ekvationen vi ber om.

0 Shares