Hur inaktiverar jag Windows DVD Maker från min dator? – Enkel handledning

0 Shares

Mycket bra, Windows DVD Maker är ett program eller program som den är integrerad i systeminstallationspaketet med Windows 7 och tidigare versioner, tack vare detta program har du möjlighet att skapa DVD-skivor, lägga till olika typer av filer, såsom: videor, bilder, ljud, projekt implementerade i Windows Movie Maker och presentationer.

Med denna applikation kommer du att kunna integrera alla dessa filer mycket enkelt, med personliga menyer och presentationsalternativ. Dessutom kan DVD-skivor brända med detta Windows-program spelas på vilken DVD-spelare som helst utan problem, detta är en av möjligheterna som gör detta DVD-program mer populärt.

Var kan jag inaktivera Windows DVD Maker på mitt operativsystem?

Även om Windows DVD Maker Detta är ett bra alternativ för den som använder det och har många fördelar med att göra filmer, det finns många Windows-användare som inte använder denna applikation, även många användare vet inte om existensen av detta DVD-författarprogram,

Nuförtiden är det väldigt få som fortfarande använder DVD-formatet för att titta på film eller någon form av videofil, faktiskt knappt någon använder den här typen av format längre, på grund av de stora tekniska framstegen nuförtiden, där det finns många bättre möjligheter att spela upp filmer med bättre bild- och ljudkvalitet så att du inte behöver en stor DVD-spelare för att uppskatta innehållet.

Du kommer bara att lita på din mobiltelefon, bärbara dator, surfplatta eller iPad med alla dessa alternativ, praktiskt taget ingen du måste använda program som Windows DVD Makermen å andra sidan, vad den gör på datorer för användare som fortfarande har det här programmet tar upp utrymme i datorns minne, så det bästa alternativet för de användare som har versioner av Windows med det här programmet är att inaktivera en sådan DVD-filmskapare .

Kontrollpanel

Som vi nämnde, så länge som Windows DVD Maker är aktiverat, systemet kommer att förbruka värdefulla resurser för att köra ett program som inte är användbart för dig för tillfället, på detta sätt är det bäst att inaktivera det programmet och sedan fortsätta med att avinstallera det.

För att avaktivera ett program, det första du behöver göra är att trycka på Startmeny-tangenten på ditt tangentbord, “det är Windows-logotypen”, titta på listan till höger i menyn, alternativet “panelkontroll” och klicka på på den kommer ett nytt fönster att dyka upp där en serie systemfunktioner visas, du måste leta efter programalternativen och klicka på den.

Efter att ha gått in där kommer andra alternativ för att ändra program i systemet att visas, du bör leta efter alternativen “Slår på eller av egenskaper i Windows” För att gå in i det här alternativet kommer systemet att be om din tillåtelse eftersom du i det här avsnittet kan ändra alla integrerade Windows-program.

När du nu klickar på det här alternativet kommer ett fönster upp där en serie mappar kommer att dyka upp, som är integrerade program som operativsystemet tar med sig. Du bör leta efter en mapp som säger “Multimediafunktioner” En plussymbol visas bredvid den här mappen, du måste klicka där och integrerade Windows-program som har med multimedia att göra kommer att visas.

Flera alternativ kommer att dyka upp där, men du måste inaktivera alternativet Windows DVD Maker, för detta måste du avmarkera kulan som finns till vänster i mappen, ett fönster kommer att visas där du måste bekräfta åtgärden du är tar, efter det måste du trycka på Acceptera-knappen och vänta ett tag tills systemet kommer att Windows kommer att göra ändringar i funktionerna och därmed avaktivera programmet.

Vilket annat program kan jag använda för att avinstallera programvaran?

Observera att du inte kommer att kunna avinstallera Windows DVD Maker direkt från Windows, du kan bara inaktivera funktionerna i detta program;men för att avinstallera ett program måste du ladda ner annan programvara för att utföra denna avinstallationsprocedur.

Revo Unistaller Pro

Revo Unistaller Pro-programmet är ett programavinstallationsprogram för Microsoft Windows-operativsystemet, tack vare detta program har du inte bara möjlighet att eliminera alla typer av program, förutom att du kommer också att ta bort alla filer som hör till detta program och de poster som lämnats av programmet vid tidpunkten för avinstallationen. Detta är det bästa alternativet för att helt ta bort programmet från din dator, du kan ladda ner det härifrån.

Efter att ha laddat ner och installerat Revo Unistaller Pro, kör avinstallationsprogrammet och gå in i modulen “registerdatabas”, ange namnet på programmet du vill avinstallera i det smarta sökfältet, i det här fallet “Windows DVD Maker” när du letar efter programmet kommer du att se alla programposter i avinstallationsdatabasen som matchar din version.

Väl där måste du välja lämpligt register för din version från listan, varefter du måste klicka på “avinstallera” som visas i verktygsfältet. Du måste vänta på att avinstallationsfältet ska laddas Och det är allt, du kommer att radera alla dina Windows DVD Maker-skivor och lämnar värdefullt utrymme på din dators hårddisk.

Varför måste jag starta om min dator efter att ha avinstallerat Windows DVD Maker?

Detta är en fråga som många ställer sig, men anledningen till att det rekommenderas att starta om datorn när man avinstallerar ett program är att datorns operativsystem använder filer relaterade till programmet som avinstalleras, och därför när man gör ändringar i systemet och inte starta om systemet. kan orsaka eventuella skador på någon komponent.

0 Shares