Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur inaktiverar eller kringgår automatisk start av Spotify på Windows 10? (Exempel)

Om du har installerat Spotify-applikationen på din dator kommer den med största sannolikhet att starta automatiskt med Windows 10. Lyckligtvis finns det ett alternativ att ändra uppstarten av detta system. Därför rekommenderar vi att du läser den här artikeln som du kommer att lära dig Hur inaktiverar jag Spotify autostart i Windows 10?

Vad är Spotify?

Spotify är en plattform som gör det möjligt lyssna på musik gratis ingen nedladdning krävs. Tjänsten skapades av det svenska företaget Spotify AB 2006 och har för närvarande flera planer enligt användarnas behov.

Spotify-tjänsten är hög popularitetsnivå trots hård konkurrens. Detta beror på att Spotify-plattformen har en omfattande katalog med låtar. Dessutom finns den för PC, smartphones och surfplattor. Om du använder den här applikationen på din dator är det bekvämt att lära dig uppdatera Spotify till den senaste versionen gratis eftersom du på så sätt kommer att kunna ta del av alla nyheter om denna användbara plattform.

Vad är Spotify till för?

Spotify används för att söka, hitta och lyssna på alla typer av musik. Plattformen erbjuder högkvalitativ digital musik och ersätter illegal musiknedladdning på Internet.

Hur fungerar Spotify?

Spotify fungerar som en streamingtjänst tillgänglig för datorer från nivån av en webbläsare och genom en applikation som vi kan ladda ner på pc och mobila enheter.

När användaren kommer åt applikationen måste de registrera sig med ett lösenord och en e-postadress. Anledningen till att du behöver skapa eller ha ett Spotify-konto. Då behöver du välja en plan som kan vara “gratis” för att lyssna på musik gratis med vissa begränsningar eller “Premium” för tillgång till alla låtar i katalogen och du kan spara dem om du vill lyssna på offlinemusik.

Hur inaktiverar jag Spotify autostart i Windows 10?

Om du har Spotify-appen installerad på din dator och den startar automatiskt med Windows 10, är ​​det möjligt att startprocessen saktar ner. Av denna anledning rekommenderar vi att du inaktiverar Spotifys autostart med hjälp av stegen som vi förklarar nedan.

Inaktivera Spotify från att starta automatiskt på Windows

För att inaktivera automatisk start av Spotify i Windows 10, gå till startmenyn, skriv msconfig i sökmotorn och tryck på “Enter”-tangenten. Du kommer att se ett fönster direkt “Systemkonfiguration” som visar flera flikar.

Välj fliken “Windows start“Och klicka på” Öppna Aktivitetshanteraren “. Gränssnittet kommer att visa en lista över applikationer som automatiskt startas med systemet.

Hitta Spotify-appen

Dags att hitta Spotify-appen på lista över program som startar automatiskt. När du har hittat den, tryck på höger musknapp och välj “Inaktivera”. Stäng fönstret och starta om datorn.

Ladda ner CCleaner-appen

app CCleaner Det är ett utmärkt verktyg för att hantera uppstarten av vårt operativsystem. Av denna anledning rekommenderar vi att du laddar ner, uppdaterar och installerar CCleaner på din dator. För att göra detta, ladda ner programmet från den officiella CCleaner-webbplatsen. Hitta sedan installationsfilen och kör den. Om du redan har det här verktyget, kontrollera om du har den senaste versionen.

Ändra Windows-start

Öppna CCleaner och leta upp filen alternativgrupp för att välja “Verktyg”. På höger sida av fönstret hittar du flera sektioner. Välj “Start” för att få CCleaner att visa avsnitten där program startas automatiskt. Gå till “Windows” och klicka på “Spotify”. Slutligen, tryck på knappen “Avaktivera”.

Inaktivera Spotify Autostart på Windows 10

Du kan stänga av Spotify-start på Windows 10 via sin egen meny. För att göra detta, gå till menyn “Redigera” och klicka på “Inställningar”. I det nya fönstret, hitta och klicka på knappen “Visa avancerade inställningar”. Då kommer du att se en grupp med alternativ från vilka du måste välja “Start och fönster”.

Hitta “Öppna Spotify automatiskt när datorn startar” och ändra tillstånd “Minimerad” med “Nej”. På så sätt startar inte Spotify automatiskt när Windows 10 startar.