Hur importerar man koordinater och vÀgbeskrivningar till Google Earth frÄn Excel? (Exempel)

0 Shares

Google Earth Àr det bÀsta programmet om du vill hitta en adress som inte Àr nÀra dig. Den har en sÄ kraftfull motor att den till och med tillÄter sina anvÀndare att lÀgga till sina egna GPS-koordinater till en befintlig karta (du kan till och med öppna eller skapa kartor med Google Earth). Det hÀr Àr varför Idag kommer du att lÀra dig hur du importerar koordinater och vÀgbeskrivningar till Google Earth frÄn Excel.

Den hÀr appen har anvÀnts i flera Är och blir bÀttre och bÀttre med kraften frÄn Google. Det Àr ingen överdrift att sÀga att detta kan vara ett av de mest effektiva spÄrningsprogrammen om mÄlet Àr att hitta nÄgot som finns pÄ ytan av en planet. SÄ logiskt sett behöver du veta mer om honom.

Steg ett: anvÀnd EarthPoint

Det första du behöver komma ihÄg Àr att processen Àr viktigr koordinater och vÀgbeskrivningar till Google Earth frÄn Excel, Det Àr vÀldigt enkelt, men kan ta lite tid, sÄ du kommer att behöva ha tÄlamod för att uppnÄ detta.

För att komma igÄng mÄste du gÄ till den webblÀsare du vÀljer och leta efter en sida som heter EarthPoint frÄn Excel i kml.

Detta Àr den som hjÀlper dig att returnera Excel-koordinaterna i filen kompatibel fil för Google Earth. Men för att sidan ska kunna lÀsa dem mÄste de sparade Excel-data vara i txt- eller cvs-format och deras plats i dokumentet mÄste anges.

Om du vill veta hur det Ă€r, ladda bara ner exemplet som visas pĂ„ samma sida som heter “ExcelToKmlDemo.zip”.

NĂ€r filen matchar ditt prov, gĂ„ helt enkelt tillbaka till sidan och klicka pĂ„ alternativet “VĂ€lj en fil”vĂ€lj sedan dokumentet och klicka pĂ„ “öppen“.

SlĂ„ sedan pĂ„ den “Visa i Google Earth”, detta kommer automatiskt att konvertera sidan och ladda ner filen till KML-tillĂ€gget som kommer att behĂ„lla samma namn som originalet.

Andra steget: importera koordinater och vÀgbeskrivningar till Google Earth frÄn Excel

Nu nÀr du har följt föregÄende steg Àr du nÀrmare att kunna importera koordinater och adresser till Google Earth frÄn Excel, sÄ nÀsta sak att göra Àr att gÄ till Google-appen (om du inte har en mÄste ladda ner den sÄklart).

NĂ€r du Ă€r dĂ€r, gĂ„ till toppen och dĂ€r alternativen finns, klicka pĂ„ “Arkiv“Tryck sedan”öppen”I rullgardinsmenyn som visas.

Denna ÄtgÀrd öppnar en dialogruta dÀr du behöver söka efter KML-filen (det rekommenderas att spara den i en unik mapp).

NĂ€r du hittar den, vĂ€lj den och klicka pĂ„ “öppen”, Detta kommer att fĂ„ programmet att ladda data (importera den) och nu reflektera den pĂ„ kartan.

PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer processen att slutföras, sĂ„ nu mĂ„ste du tillhandahĂ„lla ett alternativ som heter “Ha kvar”SĂ„ att filen finns kvar i katalogen och lĂ€tt kan öppnas nĂ€r som helst genom att helt enkelt klicka.

Importera data direkt frÄn din GPS-enhet

Om du har följt de föregÄende stegen för brevet bör du redan veta hur koordinater och adresser kan importeras till Google Earth frÄn Excel. Men om du har en GPS-enhetdu bör veta att det ocksÄ finns ett sÀtt att automatiskt överföra data.

För att göra detta mĂ„ste du ansluta nĂ€mnda enhet till datorn som du har programmet pĂ„. Sedan i Google Earth mĂ„ste du gĂ„ till “Verktyg” och dĂ€rifrĂ„n “GPS”i det hĂ€r avsnittet fĂ„r du en meny dĂ€r du kan vĂ€lja kompatibla enheter, om sĂ„ Ă€r fallet i din behöver du bara vĂ€lja dem och sedan importera.

Och vips, det Àr sÄ hÀr du fÄr svaret pÄ den första frÄgan, sÄ du behöver bara börja jobba och börja importera de filer som du tycker Àr bekvÀma i programmet. Slutligen bör du veta att du ocksÄ kan exportera Google Maps till PDF, Word eller Excel och till och med fÄnga eller kopiera satellitbilder, sÄ bli inte lÀmnad ensam med den hÀr handledningen och sök efter mer.

0 Shares