Hur HubSpot stöder din webbplatssÀkerhet

0 Shares

Du mĂ„ste kunna förhindra att nĂ„gon eller nĂ„got fĂ„r tillgĂ„ng till din webbplats och kan Ă€ndra innehĂ„llet du har live, ta ner webbplatsen helt eller komma Ă„t informationen som överförs via den – vilket Ă€r anledningen till att webbplatssĂ€kerhet Ă€r avgörande för alla företag .

WebbplatssÀkerhetsfördelar med HubSpot

Eftersom HubSpot Àr en hanterad app ansvarar deras teknikteam för att upprÀtthÄlla majoriteten av sÀkerhetsÄtgÀrderna för CMS. SÀkerhetsuppdateringar sker i bakgrunden och ditt IT-team behöver inte oroa sig för det. (En Àndringslogg finns dock om du vill övervaka dem). Om nÄgot gÄr fel eller om du har en frÄga om en sÀkerhetsÄtgÀrd har du tillgÄng till HubSpots supportteam.

Om du anvĂ€nder en webbplats som Ă€r vĂ€rd för dig sjĂ€lv Ă€r du ansvarig för kvaliteten pĂ„ webbplatsens sĂ€kerhet. Även om det finns hanterade vĂ€rdleverantörer för andra CMS som WordPress som kan ta bort en del av sĂ€kerhetsansvaret frĂ„n din tallrik, om du utnyttjar ett gĂ€ng plug-ins pĂ„ din webbplats, lĂ€mnar du dig sjĂ€lv sĂ„rbar för potentiella sĂ€kerhetshĂ„l genom dem .

Eftersom HubSpot Àr en utbyggbar plattform Àr sÀkerhetsproblem pÄ grund av tredjeparts plugin-program mindre ett problem eftersom allt du behöver för att hantera din webbplats och marknadsföringsstrategi Àr inbyggt.

Hur HubSpot stöder din webbplatssÀkerhet

Penetrationsprovning

HubSpot anlitar externa företag för att utföra penetrationstester pĂ„ deras CMS och andra produkter flera gĂ„nger om Ă„ret för att sĂ€kerstĂ€lla att dess sĂ€kerhetssystem hĂ„ller. Du Ă€r inte ansvarig för att betala för testet sjĂ€lv – Ă€ven om du fortfarande kan göra dina egna penetrationstestningar om du kĂ€nner behov.

SSL

SSL kommer som standard med alla HubSpot CMS-webbplatser. Inte bara hjÀlper de dig att fÄ den första certifieringen för free, men de kommer ocksÄ att förnya det automatiskt 30 dagar före utgÄngsdatumet. HubSpots SSL erbjuds genom Cloudflare, som kan stödja upp till TLS 1.2.

Förhindra DDOS

Hacking Àr inte det enda sÀttet som en webbplats kan Àventyras, men HubSpot har sÀkerhetsÄtgÀrder som ocksÄ tar itu med andra potentiella hot. Till exempel har HubSpot funktioner som skyddar din webbplats frÄn att krascha pÄ grund av DDOS-attacker.

Anpassningsbara sÀkerhetsinstÀllningar

HubSpot har ett antal sÀkerhetsinstÀllningar som du kan justera baserat pÄ dina affÀrsbehov, inklusive:

  • VĂ€lj att krĂ€va HTTPS-protokoll eller inte
  • VĂ€lj vilka versioner av TLS du stöder
  • Aktivera X-frame-alternativ för att förhindra att ditt innehĂ„ll bĂ€ddas in pĂ„ andra domĂ€ner (endast företag)
  • LĂ€gg till extra sĂ€kerhet för anvĂ€ndare av Ă€ldre webblĂ€sare med X-XSS-skydd (endast företag)
  • Kontrollera hur mycket information som ingĂ„r i hĂ€nvisningsbegĂ€randen (endast företag)
  • Identifiera vilka webblĂ€sarfunktioner som kan anvĂ€ndas pĂ„ en sida (endast företag)

TvÄfaktorsautentisering

För att minska risken för att nÄgon ska fÄ tillgÄng till din webbplats genom att skaffa din anstÀlldes login och lösenord, lÄter HubSpot dig stÀlla in tvÄfaktorsautentisering.

Detta kommer att krÀva en andra verifiering utanför anvÀndarnamnet och lösenordet för att sÀkerstÀlla att personen som kommer Ät din HubSpot-portal faktiskt Àr Àgaren till kontot de loggar in genom.

Till exempel, nÀr nÄgon loggar in pÄ sin dator mÄste de ocksÄ ange en kod som skickades till deras mobilnummer.

SĂ€kerhetskopieringar

Om nÄgot gÄr fel och din webbplats Àventyras, har HubSpot ett backupsystem pÄ plats för att förhindra att ditt ursprungliga innehÄll gÄr förlorat för alltid. Det finns versionshistorik tillgÀnglig för allt sidinnehÄll och kod, sÄ om nÄgon kommer Ät din webbplats och tar bort eller Àndrar saker kan du ÄtergÄ till de tidigare versionerna.

Takeaway

SĂ€kerhet Ă€r en prioritet för HubSpot eftersom om det finns problem kommer det att pĂ„verka alla webbplatser pĂ„ CMS – inklusive deras egen.

Även om det inte Ă€r möjligt för nĂ„gon form av webbplatssĂ€kerhet att vara perfekt, har HubSpot en bra erfarenhet av att skydda sina system, sina kunder och data som finns i deras plattform. Det finns till och med cybersĂ€kerhetsföretag som litar pĂ„ plattformen med sina företag.

Eftersom du vet att HubSpot har dig tÀckt nÀr det kommer till webbplatssÀkerhet, kan du ta det ansvaret frÄn din tallrik och spendera mer tid och resurser pÄ att faktiskt driva din marknadsföring.

0 Shares