Hur hittar man rÀtt tekniklösning? Studera det

0 Shares

Alltför ofta kommer en start att inse mÄnader för sent att den behöver stöd frÄn en ny teknik. NÀr gruppmedlemmarna upptÀcker ett problem tvingas de ofta hitta en lösning snabbt och utan att göra tillrÀckligt med ordentlig forskning.

IstÀllet för att skynda sig att vÀlja en ny lösning direkt, bör entreprenörer bli studenter och testa olika tekniker för att se vilka som hanterar deras sÀljplattformar framgÄngsrikt. Att verkligen studera varje alternativ Àr det bÀsta sÀttet att vÀlja den lösning som fungerar för din start. NÀr det Àr dags att börja söka efter nya tekniska lösningar, övervÀg dessa tips:

Prova innan du köper

NÀr du kÀmpar med behovet av en snabb lösning, det övervÀldigande utbudet av val och svÄrigheten att veta vad du behöver om sex mÄnader frÄn och med nu Àr det viktigt att Äterkomma till dessa grundlÀggande frÄgor: Vad behöver du idag? Vad tror du att du kommer att behöva nÀsta mÄnad? Var hoppas du vara om sex mÄnader?

NÀr du övervÀger dessa frÄgor kommer du att kunna faststÀlla ett omedelbart fokus, till exempel att eliminera överflödigt arbete, samt se framÄt till dina framtida behov, till exempel att illustrera kontoresultat i flera kampanjer.

Arbeta frÄn grunden

Ditt kundrelationshanteringsverktyg, eller CRM, Àr i allmÀnhet navet som dina andra försÀljnings- och marknadsföringsverktyg fungerar med. Börja dÀr.

MÄnga jÀttar finns i detta utrymme med otroliga verktyg och lösningar, men de har prislappar och vÀgkartor för integration att matcha. Försök att hÄlla din CRM sÄ enkel och lÀtt som möjligt. Om du vÀxer och skala framgÄngsrikt behöver du sÄ smÄningom en av dessa branschmassor eller en anpassad intern lösning, men förbind dig inte till det förrÀn du mÄste. HÄll dig flexibel.

VĂ€lj ett effektivt prospekteringsverktyg

Ditt prospekterings- eller uppsökningsverktyg kommer att behöva fungera tillsammans med din CRM eller databas pÄ nÄgot sÀtt, sÄ planera dÀrefter.

Du mĂ„ste ocksĂ„ övervĂ€ga vilken typ av marknadsföringsuppsats du fokuserar pĂ„, frĂ„n kalla samtal till webben och relationell uppsökande nĂ€r du vĂ€ljer en lösning. Du vill inte ha ett verktyg som Ă€r bra pĂ„ allt – du vill ha ett som Ă€r en utmĂ€rkt lösning för dina specialiteter.

Fokusera pÄ historien om ditt tillvÀgagÄngssÀtt

Du behöver ett verktyg som hjÀlper till att berÀtta historien bakom din uppsökande strategi. Om du till exempel fokuserar pÄ sociala medier eller webb hjÀlper en trafikspÄrare och vÀrmekarta dig att testa din effektivitet. Om du fokuserar pÄ relationellt nÀtverk kommer en social nÀtverkskarta att avslöja vÀrdet och riktningen av dina anslutningar. Om du skickar kalla e -postmeddelanden behöver du en mer analytisk syn pÄ dina prestationer över tid och branscher.

Oavsett ditt tillvÀgagÄngssÀtt behöver du nÄgot för att berÀtta hur bra du kommer inför nya kunder.

I slutet av dagen bör företagare alltid testa potentiella lösningar innan de gör ett lĂ„ngsiktigt Ă„tagande. Om du vĂ€xer snabbt, motstĂ„ att investera kraftigt i ett unikt “lös-allt” teknikpaket. Chansen Ă€r stor att du nĂ€rmar dig saker annorlunda pĂ„ mindre Ă€n ett Ă„r, och du vill ha flexibiliteten att förnya och gĂ„ vidare.

LÀs mer sÀljstrategier och hur du gör pÄ TechCo

0 Shares