Hur hittar man rätt tekniklösning? Studera det

Hur hittar man rätt tekniklösning? Studera det

Alltför ofta kommer en start att inse månader för sent att den behöver stöd från en ny teknik. När gruppmedlemmarna upptäcker ett problem tvingas de ofta hitta en lösning snabbt och utan att göra tillräckligt med ordentlig forskning.

Istället för att skynda sig att välja en ny lösning direkt, bör entreprenörer bli studenter och testa olika tekniker för att se vilka som hanterar deras säljplattformar framgångsrikt. Att verkligen studera varje alternativ är det bästa sättet att välja den lösning som fungerar för din start. När det är dags att börja söka efter nya tekniska lösningar, överväg dessa tips:

Prova innan du köper

När du kämpar med behovet av en snabb lösning, det överväldigande utbudet av val och svårigheten att veta vad du behöver om sex månader från och med nu är det viktigt att återkomma till dessa grundläggande frågor: Vad behöver du idag? Vad tror du att du kommer att behöva nästa månad? Var hoppas du vara om sex månader?

När du överväger dessa frågor kommer du att kunna fastställa ett omedelbart fokus, till exempel att eliminera överflödigt arbete, samt se framåt till dina framtida behov, till exempel att illustrera kontoresultat i flera kampanjer.

Arbeta från grunden

Ditt kundrelationshanteringsverktyg, eller CRM, är i allmänhet navet som dina andra försäljnings- och marknadsföringsverktyg fungerar med. Börja där.

Många jättar finns i detta utrymme med otroliga verktyg och lösningar, men de har prislappar och vägkartor för integration att matcha. Försök att hålla din CRM så enkel och lätt som möjligt. Om du växer och skala framgångsrikt behöver du så småningom en av dessa branschmassor eller en anpassad intern lösning, men förbind dig inte till det förrän du måste. Håll dig flexibel.

Välj ett effektivt prospekteringsverktyg

Ditt prospekterings- eller uppsökningsverktyg kommer att behöva fungera tillsammans med din CRM eller databas på något sätt, så planera därefter.

Du måste också överväga vilken typ av marknadsföringsuppsats du fokuserar på, från kalla samtal till webben och relationell uppsökande när du väljer en lösning. Du vill inte ha ett verktyg som är bra på allt – du vill ha ett som är en utmärkt lösning för dina specialiteter.

Fokusera på historien om ditt tillvägagångssätt

Du behöver ett verktyg som hjälper till att berätta historien bakom din uppsökande strategi. Om du till exempel fokuserar på sociala medier eller webb hjälper en trafikspårare och värmekarta dig att testa din effektivitet. Om du fokuserar på relationellt nätverk kommer en social nätverkskarta att avslöja värdet och riktningen av dina anslutningar. Om du skickar kalla e -postmeddelanden behöver du en mer analytisk syn på dina prestationer över tid och branscher.

Oavsett ditt tillvägagångssätt behöver du något för att berätta hur bra du kommer inför nya kunder.

I slutet av dagen bör företagare alltid testa potentiella lösningar innan de gör ett långsiktigt åtagande. Om du växer snabbt, motstå att investera kraftigt i ett unikt “lös-allt” teknikpaket. Chansen är stor att du närmar dig saker annorlunda på mindre än ett år, och du vill ha flexibiliteten att förnya och gå vidare.

Läs mer säljstrategier och hur du gör på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button