Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur hittar man alla dubbletter av ord i ett Word-dokument? (Exempel)

Även den mest expert på att skriva gör fel. Både skrivet och stilrent. I många fall korrigerar samma program dem, men ibland behöver du hjälpa till, precis som när du söker efter alla upprepade ord i ett Word-dokument.

När du bläddrar igenom ett dokument, oavsett hur många gånger du läser det, kanske du inte märker alla fel som det innehåller. På samma sätt är den automatiska korrigeraren inte alltid så effektiv som den tros vara. Oroa dig inte, Word har de nödvändiga verktygen för att korrigera din text och lämna den utan ett enda fel. Du måste bara lära dig att använda det för att få ut det bästa av det.

Det är absolut nödvändigt att veta hur många versioner av Windows 10 det finns för att avgöra om du har den senaste, och därför mest uppdaterade, versionen av Word.

Hitta alla upprepade ord i ett Word-dokument

Ett av de vanligaste misstagen när man skriver ett dokument är att man ibland kan skriva upprepade ord. Vanligtvis självkorrigerande Word varnar dig för detta fel understryka repetition i rött. Men det är inte ofelbart, om du har ett korrigeringsverktyg inaktiverat kan du fortfarande upptäcka dessa fel väldigt lätt. Använda program jokertecken.

Jokertecken för ord

Jokertecken i Word är mycket användbara verktyg när du navigerar och korrigerar ett dokument. Men många användare vet inte hur man använder dem, och många vet inte ens att de finns. För att hitta alla upprepade ord i ett Word-dokument kan du använda dessa jokertecken eller till och med låsa bildpositionen i Word.

Upprepade ord i ett Word-dokument och jokertecken

För att få ett upprepat ord är det första du ska göra att söka efter det, eller hur? För detta kommer vi att använda Word-verktyget “Att leta efter“. Detta finns i “Början”Från toppmenyn. Observera att för att använda den här typen av sökning, markera rutan “Använd jokertecken” i fönstret Sök och ersätt.

Om ordet är en sekvens av bokstäver ordnade på ett visst sätt. Så det första jokertecken som används kommer att vara [a-zA-Z]. På så sätt kommer sökmotorn att ta hänsyn till alla bokstäver i alfabetet, med hänsyn till stora och små bokstäver. Likaså i denna sekvens kommer det att finnas vokaler med sina accenter och bokstaven “ñ”.

Du kan redan få ett brev med denna joker. Hur hittar du ett ord nu? För att göra detta måste du använda detta jokertecken [a-a-Z] {1;}. Det översätts som en överflödig bokstav en eller flera gånger, med stora bokstäver, accenter och bokstaven ñ.

Tecknen <> placerade i början och slutet av ett jokertecken indikerar början och slutet av varje ord. Men eftersom det du vill ha är en dubblettordsökning, kommer du att ändra jokertecknet till nästa < [a-zA-Z] {1;}). Genom att ersätta “större än” tecken med parentes säger du att du vill söka efter ord följt av ett mellanslag.

Hur hittar man alla dubbletter av ord i ett Word-dokument med jokertecken?

Som en extra punkt bör du veta att jokertecken också gäller för andra fall som att infoga YouTube-video i Word-dokument, ett praktiskt verktyg för att slutföra din fil tillsammans med eliminering av dubbletter av ord.

Nu om föregående jokertecken bara letar efter ord följt av ett mellanslag Hur hittar man alla upprepade ord i ett Word-dokument? I så fall skulle jokertecken som förklaras ovan ändras till följande (< [a-zA-Z] {1;}) 1>.

Om du kan se är det tidigare jokertecknet nu inom parentes. I jokerteoriteori använder du parenteser för att skapa sökreferenser. Därför skapades en referens genom att lägga till parenteser.

Detta följs av ett mellanslag följt av 1. Syftar på ordet att söka efter. Det vill säga till den första gruppen av parenteser. Om det fanns fler teckenuppsättningar skulle referensen vara 2.3, eller antalet parentesgrupper som är.

Slutligen hänvisar detta tecken> till slutet av ordet. Så om du använder detta jokertecken kommer det att hitta redundans “hans hans” men nej “Hans dröm”. Slutligen, när du har hittat alla upprepade ord i ditt Word-dokument, kommer du att vilja ta bort alla upprepade ord.

Därför bör du i sök- och ersätt-ord-fönstret sätta följande jokertecken i sökfältet (< [a-zA-Z] {1;}) 1> och i detta för att byta måste du sätta 1. På detta sätt kommer det upprepade ordet automatiskt att raderas.