Hur hittar jag din Windows 11-produktnyckel?

Hur hittar jag din Windows 11-produktnyckel?

Många användare vet att Windows 11 är en free uppgradera till Windows 10-användare. Det finns dock ett behov av produktnyckeln när aktiveringen går förlorad efter byte från Windows 10 till Windows 11. Det är lätt att hitta Windows 11 produktnyckel med olika metoder.

Windows 11 produktnyckel

Det finns fyra olika sätt att söka efter Windows 11-produktnyckeln på vilket system som helst. Det hela börjar med att kontrollera den aktuella aktiveringsstatusen för Windows 11-systemet och sedan använda dessa olika metoder för att hitta produktnyckeln för din Windows 11. Så låt oss börja med att gå igenom behovet av Windows 11 produktnyckel för alla moderna system.

Behov för Windows 11 produktnyckel:

Microsoft erbjuder en free uppgradera från Windows 10 till Windows 11. Därför kan alla system med en kvalificerad licens av Windows 10 snabbt uppgradera till Windows 11. Dessutom måste systemet ha minimala krav för att uppgradera till Windows 11.

Därför, om någon användare vill gå för en sömlös upplevelse av alla funktioner i Windows 11, är det nödvändigt att uppgradera till Windows 11 med hjälp av produktnyckeln. Därav Windows 11 produktnyckel är mjukvarunyckeln för datorprogrammet. Vidare intygar det att programkopian är original. Den utgör den serie av siffror eller bokstäver som gör den unik.

Fördelar med Windows 11 produktnyckel:

Det fungerar som ett lösenord för Windows 11-programvaran. Utan Windows 11 produktnyckel, systemet kommer sannolikt inte att öppnas efter produktnyckelsidan eller fortsätta att köras endast som provversion av huvudprogramvaran. I de flesta fall är produktnyckeln för Windows 11 unik, förutom i fall som använder en enda produktnyckel för icke-samtidig användning på flera system. Windows 11 produktnyckel är vanligtvis en nyckel på 25 tecken som innehåller både siffror och alfabet.

Hur hittar jag Windows 11 produktnyckel?

Det finns olika metoder för att lokalisera Windows 11 seriell nyckel. Innan du går till dessa metoder är det viktigt att veta om någon produktnyckel är aktiverad eller inte. De snabba stegen för detsamma är:

 • Gå till inställningsalternativet,
 • Gå till systemalternativet i inställningar,
 • Gå till aktiveringsalternativet i systemet,
 • Kontrollera om Windows 11-datorn är aktiverad,
 • Om den inte är aktiverad, välj “Aktiveringsstatus” till “aktiv” för att hitta produktnyckeln.

Aktiveringstillstånd

De fem bästa metoderna för att söka på Windows 11 produktnyckel är:

Metod 1: Kontakta systemadministratören för Windows 11 Produktnyckel

Den här metoden är användbar för system som använder Windows 11 Pro eller Enterprise-versioner för organisation eller affärsanvändning. I sådana fall är det inte möjligt att hitta Windows 11 seriell nyckel oberoende av. Därför är det viktigt att kontakta den berörda systemadministratören.

Administratören har tillgång till produktnyckeln som erbjuds under Microsofts MSDN-volymlicensprogram. Om systemadministratören inte är tillgänglig kan IT-avdelningen kontaktas för att hitta produktnyckeln till Windows 11-systemet. Detta är en av de vanligaste metoderna som används på organisationsnivå för att hitta den önskade produktnyckeln.

Metod 2: Letar du efter licensetiketten på din dator

Den här metoden är användbar för de system som köptes med Windows 10 eller Windows 7 som körs på dem. Licensetiketten som innehåller Windows 11 produktnyckel klistras endast på undersidan av systemet. Allt du behöver göra är därför att vända tillbaka systemet och leta efter nyckeln på 25 tecken. Det finns en fördel att om systemet har Windows 10 till Windows 7, är samma licensnyckel användbar för en snabb uppgradering till Windows 11. Den är dock inte idealisk för de system som har Windows 11 som köptes online.

Metod 3: Hitta Windows 11-produktnyckel med ett VBS-skript

Om du har grundläggande kunskaper om systemen är det lätt att hitta Windows 11 seriell nyckel med hjälp av ett Visual Basic Script (VBS). De enkla stegen för detsamma inkluderar:

 • Öppna anteckningsblocksfilen på systemet.
 • Kopiera och klistra in följande kod i anteckningsblocksfilen.

VBS-skript

 • Nästa steg är att spara filen och namnge den som “serialkey.vbs,”
 • Det sista steget är att köra detta VBS-skript för att få en omedelbar pop-up av serienyckeln.

Metod 4: Hitta Windows 11-produktnyckel med en tredjepartsapp

Om du tycker att det är lite svårt att skapa och köra VBS-skript är det lätt att ta hjälp av tredjepartsappen från Microsoft för att hitta Windows 11 produktnyckel. Dessa appar erbjuder inte bara information om produktnyckeln utan erbjuder också detaljerade insikter som produkt-ID, OEM-nyckeltillgänglighet, byggversion etc. De snabba stegen för densamma är:

 • Ladda ner valfri tredjepartsapp för att hitta produktnyckeln från Microsoft Store,
 • Öppna den nedladdade programvaran på Windows 11-systemet och leta reda på den installerade nyckeln,
 • Den här installerade nyckeln är Windows 11-produktnyckeln för ditt system.

Metod 5: Hitta Windows 11-produktnyckeln med kommandotolken

Att använda kommandotolken för att hitta produktnyckeln för Windows 11 är en av de vanligaste och enklaste metoderna. Det innebär bara ett par steg och kan därför användas av alla som har detaljerad eller grundläggande kunskap om systemen. Med hjälp av det enkla kommandot behöver du inte leta efter flera alternativ för att hitta produktnyckeln. De snabba stegen för samma inkluderar:

 • Leta reda på kommandotolken med hjälp av Windows-tangenten,
 • Gå till “Kör som administratör” i kommandotolkens sökresultat,
 • Kopiera och klistra in kommandot som nämns nedan i kommandotolken,

Produktnyckel

Kommandotolken

 • Det kommer snabbt att visa Windows 11 seriell nyckel i kommandotolksfönstret.

Vanliga frågor

 1. Vad är användningen av Windows 11-produktnyckeln?

Det krävs för att initiera Windows 11 på alla system eller enheter. Det erbjuds av Microsoft Company eller kan köpas online från olika auktoriserade plattformar. Därför, när du uppgraderar till Windows 11 eller köper ett nytt Windows 11, krävs produktnyckeln.

 • Kan en enda Windows 11-produktnyckel ha använts på två system?

Det går inte att använda singeln Windows 11 produktnyckel på två olika system. Det beror på att när produktnyckeln läggs till i vilket Windows 11-system som helst, låses den endast i samma system Windows. Därför kan en produkt endast användas för ett system.

 • Är det möjligt att ändra Windows 11 produktnyckel?

Det är enkelt och snabbt att byta produktnyckel på befintligt Windows 11. Det är enkelt att ange den nya produktnyckeln och klicka på nästa för detaljerade instruktioner för att spara den nya produktnyckeln i systeminställningarna. Denna ändring påverkar inte heller de sparade personliga filerna på systemet.

Avslutar:

Därför är det lätt att hitta Windows 11 produktnyckel utan att oroa sig för konsekvenserna. De vanligaste sätten är att söka efter de fysiska klistermärkena på ditt system, kontrollera kvitton, e-postmeddelanden och använda kommandotolken. Många kunder använder fördelarna med Avast antivirus för att hålla din Windows 11 skyddad från skadlig programvara eller andra virusattacker.

Relaterade Artiklar

Back to top button