Hur hanterar man Android Studio-installation i Windows 11/10?

Hur hanterar man Android Studio-installation i Windows 11/10?

Introduktion

Windows operativsystem kommer med många högkvalitativa programvarukonfigurationer, vissa förbyggda för Windows OS medan andra inte. En anmärkningsvärd programvara är Android Studio, som är mycket relaterad till Android-apputveckling. Den är utrustad med många verktyg och funktioner som krävs för att skapa robusta Android-appar.

Du kan ladda ner och göra Android Studio-installation i Windows 10/11, men det kan ta några komplexa konfigurationssteg att slutföra. Ändå kan du göra installationen om du noggrant vidtar de rätta stegen.

Behåll en programvara som EaseUS Data Recovery Wizard på din enhet som en skyddande programvara för dataåterställning i händelse av systemkraschar eller andra problem som kan uppstå. Låt oss nu prata om själva installationen.

Vad är Android Studio?

Android Studio körs med IntelliJ IDEA (JetBrains) och är en anmärkningsvärd IDE, huvudsakligen relaterad till Android-apputveckling. Den innehåller olika funktioner som kodningsexperter använder för utvecklingsprojekt, som en blandad miljö, ett flexibelt byggsystem (Grade-centric), etc.

Det finns en funktionsrik emulator här för kodningsarbete, NDK/C++-stöd och inbyggd integration av Google Cloud Platform.

Systemkrav:

Följande är de viktigaste systemkraven du bör känna till innan du börjar Android Studio-installation i Windows.

  • Systemkompatibilitet- Windows 11/10/8/7
  • Disk utrymme- Tillgängligt diskutrymme på 2-4 GB, Rekommenderat 12 GB (minst 1,5 GB för Android Emulator/Android SDK + 500 för IDEA).
  • BAGGE- Minst 4 GB RAM, rekommenderat 8 GB RAM (Ytterligare 1 GB RAM för Android Emulator)
  • Skärmupplösning- Minst 1280 x 800
  • CPU-specifikationer- 2:a eller högre Intel Core Processor, x86_64 CPU-arkitektur eller AMD CPU + Hypervisor Support

Processen för installation av Android Studio i Windows 11/10

Efter att ha kontrollerat om systemkraven för installationen av Android Studio är kompatibla kan du börja processen. För det finns det olika sekvenser du bör lära dig om och följa noggrant. Vi studerade och bröt ner alla dessa metoder.

Steg 1: Ladda ner/installera Java JDK

Innan du börjar installation av Android Studio, måste du förbereda Java-miljön på din Windows 11/10-enhet. Så, det första steget innebär att installera och konfigurera Java JDK (Java Development Kit).

Detta är mycket viktigt som ett utvecklingspaket som användare använder för att bygga Java-centrerade appar. Utöver det kan utvecklare använda detta paket för Java-baserad appkodstestning. Så först bör man ladda ner det på sitt Windows 11- eller 10-system.

Hur gor man det har?

Steg 1: Besök Oracle Javas officiella webbplats för nedladdningar.

Steg 2: Sök och välj den senaste Java JDK-versionen från den angivna listan. Under Windows-sektionen laddar du ner dess x64 MSI Installer-alternativ.

Installera Java JDK

Steg 3: När du har laddat ner den, gå till avsnittet Nedladdningar och öppna filen du fick.

Steg 4: Läs sedan igenom instruktionerna på skärmen som kommer upp och installera JDK.

Steg 2: Konfigurera Java JDK Environment

Under Android Studio-installation i Windows process, bör du kickstarta Java-miljöinstallationen först efter att installationen av Java JDK har slutförts. Följ stegen noggrant för att göra denna process. Android Studio-programvaran skulle komma åt Java-miljön för att fungera säkert senare.

Observera att det inte finns något behov av att konfigurera om miljövariabler under denna process om de redan är klara. För förstagångsanvändare är det viktigt att utföra stegen för att minska flera kodningsfel och problem under kompileringen.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna sökfältet i Windows genom den givna ikonen och skriv in frasen- Redigera miljövariabler. Tryck på Enter för att komma åt den här funktionen.

Java JDK-miljö

Steg 2: Hitta och välj knappen Miljövariabler. Tryck på den.

 Miljövariabler

Steg 3: I nästa fönster som visas hittar du delen “Systemvariabler” i den nedre delen av fönstret. Klicka sedan på Sökväg > Redigera > Ny.

Systemvariabler

Steg 4: Kopiera sedan mappsökvägen för JKD-binärfilerna specifikt på din enhet. Här är ett exempel: C:\Program Files\Java\jdk-18.0.1.1\bin.

Steg 5: Gå tillbaka till fliken för Miljövariabler. Klistra in den kopierade sökvägen här och spara.

Steg 6: Klicka sedan på avsnittet Användarvariabler och tryck på knappen Ny.

Steg 7: Under rutan för ett variabelnamn som visas skriver du PATH_HOME. Lägg till sökvägen du lade till under rutan för variabelvärde.

Steg 8: Klicka på OK-knappen för att slutföra processen.

Steg 3: Ladda ner och installera Android Studio

Därefter kan du börja installationen av Android Studio på din enhet. Processen för detta är densamma för Windows 11 och 10, men det kan finnas vissa variationer beroende på enhet och modellskillnader.

Hur gor man det har?

Steg 1: Ladda ner utvecklarens Android Studio zip-fil eller körbara version.

Steg 2: Tryck på knappen Ladda ner.

Steg 3: På nästa bild klickar du på kryssrutan för alternativet “Jag har läst och godkänner ovanstående villkor”.

 Installera Android Studio

Steg 4: När nästa uppmaningsruta visas klickar du på alternativet “Spara fil”. Detta startar filnedladdningsprocessen.

Steg 5: Gå sedan till avsnittet Nedladdningar för att komma åt den här filen. Klicka på den för att köra programvaran och påbörja installationsprocessen.

Steg 6: När installationen är klar bör du klicka på knappen “Nästa” för att fortsätta.

Steg 7: Klicka på Slutför i följande fönster som visas.

Android Studio

Steg 8: Systemet skulle sedan fråga användaren om de vill importera tidigare Android Studio-inställningar om de laddat ner programvaran tidigare. För bästa resultat, klicka på “Importera inte inställningar”.

Importera inte inställningar

Steg 9: Tryck på OK.

Steg 10: Programvaran Android Studio startar och söker sedan efter alla befintliga SDK-komponenter i systemet.

Steg 11: När programvaran har hittat de nödvändiga SDK-komponenterna kommer du att omdirigeras till dialogrutan Välkommen.

SDK-komponenter

Steg 12: Tryck på knappen Nästa.

Steg 13: Fönstret Installationstyp visas. Välj här alternativet Standard och tryck på Nästa.

Steg 14: Efter det måste du välja det föredragna användargränssnittet. Två alternativ är tillgängliga – Darcula (mörkt tema) och IntelliJ (ljutt tema).

 UI-tema

Gör ditt val och klicka sedan på knappen Nästa.

Steg 15: Nästa fönster visar tillgängliga SDK-komponenter att ladda ner. Tryck på knappen Slutför för att starta nedladdningsprocessen för varje. Det kan ta lite tid att slutföra hela processen, vanligtvis cirka 15 till 30 minuter.

SDK-komponenter

Steg 16: När konfigurationen av Android Studio är klar; du kan använda den för att skapa nya appar.

Steg 17: För att börja klicka på alternativet “Starta ett nytt Android Studio-projekt”.

Android Studio-projekt

Slutsats

På Windows 10 eller 11 kan du installera Android Studio lämpligt för Android-apputvecklingsarbete. Innan det måste du installera och konfigurera Java JDK i enheten eftersom det gör att programvaran fungerar korrekt. Följ alla stegen för Android Studio-installationen och installationsprocessen försiktigt och anpassa apptemat.

Om du tyckte att det här inlägget var upplysande om ämnet du sökte efter, finns det fler sådana guider vi har publicerat. Läs igenom dem om du är intresserad och låt oss veta dina tankar.

Relaterade Artiklar

Back to top button