Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur gruppera Philips Hue Lights

Du kan göra mycket häftiga saker med Philips Hue-lampor, men en sak som är lite knepig först är att gruppera vissa Philips Hue-lampor i ditt hus. Så här grupperar du Philips Hue-lampor.

Philips Hue-lampor är fantastiska eftersom du kan styra dem trådlöst från din smartphone var som helst i världen. Du kan göra saker som att sätta på och stänga av dem, dimma dem till vilken nivå som helst och till och med ändra färgerna om det är en färgbyte.

Du kan också göra några unika saker som att ställa in alarm och timers, samt att dina lampor tänds automatiskt när du kommer hem och automatiskt stängs av när du lämnar huset, vilket förhindrar någon interaktion med din ljusperiod.

Läs: Philips Hue Review

En nackdel med den officiella Philips Hue-appen är dock att du inte enkelt kan gruppera lampor och styra dem utan krångel, men det finns enklare sätt att göra detta.

philips-hue-1

Så här grupperar du Philips Hue-lampor och styr ett helt rum samtidigt istället för bara enskilda lampor.

Med Philips Hue-appen

Man skulle tro att Philips skulle göra det ganska enkelt att gruppera lampor tillsammans och enkelt styra dem, men det är faktiskt inte så lätt.

I alla rum som jag har Philips Hue-lampor har jag två lampor i varje rum. Tekniskt sett har jag tre glödlampor i vardagsrummet om du räknar LightStrip Plus bakom TV: n, men jag vill styra det separat från lamporna.

grupp-philips-nyans-3

I Philips Hue-appen kan du enkelt styra varje glödlampa individuellt, och från den här skärmen är det enda sättet att verkligen styra flera glödlampor samtidigt om jag trycker på Alla högst upp, men det handlar om det.

Men om jag trycker på nedåtpilen mot det övre högra hörnet kan jag ändra färgen på var och en av glödlamporna. För att gruppera glödlampor, tryck bara på och dra på ett av lamporna och håll det över ett annat ljus. En popup visas som slår samman lamporna och du kan sedan flytta en stift för båda glödlamporna som du grupperade.

Sedan uppåt kan jag flytta skjutreglaget åt vänster eller höger för att justera dimman på båda glödlamporna som jag har grupperat ihop.

Att använda Philips Hue-appen är dock inte det bästa sättet att gruppera lampor, eftersom det finns andra appar som gör ett bättre jobb.

Huemote

Huemote är kanske den bästa appen för att gruppera Philips Hue-lampor och styra dem.

Det är en mycket enkel och enkel app att använda, vilket gör den till en av de bästa Philips Hue-apparperioden. Det är också väldigt enkelt att gruppera lampor tillsammans – mycket lättare än Philips Hue-lampor.

grupp-philips-nyans-2

När du öppnar Huemote-appen ser du en lista över alla dina Philips Hue-lampor. Längst ner finns det en särskild flik som heter Grupper. Om du trycker på detta visas alla dina grupper som du har skapat. När du först hämtar appen har du inga grupper (även om några dimmerbrytare kommer att visas här).

För att skapa en grupp, tryck på + i det övre högra hörnet och tryck sedan på alla Philips Hue-lampor som du vill inkludera i gruppen. Ge gruppen ett namn i textrutan ovan och tryck sedan på Skapa.

grupp-philips-nyans-1

Härifrån kan du trycka på den runda ikonen bredvid gruppens namn för att slå på alla lampor som är associerade med den gruppen. Du kan också trycka på, hålla och skjuta fingret över det färgade fältet för att dimma eller lysa upp de grupperade lamporna

Om du trycker på gruppnamnet öppnas färgväljaren. Huemotes färgväljare är mycket enklare att använda än Philips egen färgväljare i den officiella appen.

Det är allt som finns med Huemote. Det är utan tvekan den enklaste appen att använda om du vill gruppera Philips Hue-lampor och styra dina lampor rum för rum istället för med en enskild lampa.

Bästa Philips Hue iPhone-appar

Huemote

Huemote

Om du vill ha en enkel och lättanvänd app för att styra och hantera dina Philips Hue-lampor är Huemote en som jag rekommenderar.

Det är inte den snyggaste appen på något sätt, och om något, det är ganska ful, men det är väldigt enkelt att använda. Jag tyckte att det var den bästa hanteringsappen för mina Philips Hue-lampor överlägset.

Du kan slå på och av individuella lampor eller gruppera dem och styra dem på det sättet. Du kan också enkelt dimma ljus genom att skjuta horisontellt över ljusfältet som belyser lampan eller gruppen. Dessutom kan du trycka på ett ljus eller en grupp för att få upp färgväljaren.