Hur gör man en retro handhĂ„llen konsol av en Raspberry Pi? – Enkelt och snabbt (exempel)

0 Shares

Raspberry Pi Àr det datorn Àr en av de reducerade korten den mest populÀra pÄ marknaden idag. Dess pris-vÀrde-förhÄllande Àr utmÀrkt och praktiskt för mÄnga funktioner. Ta reda pÄ hur skapa en retro bÀrbar konsol med Rasberry Pi med nÄgra instÀllningar.

Fördelarna som Raspberry erbjuder Àr unika och varje dag upptÀcks en ny funktion som den hÀr datorn kan bÀra. Det lÄter dig integrera de flesta komponenter som Àr nödvÀndiga för dess funktion pÄ moderkortet och kan anvÀndas med en mÀngd olika operativsystem.

I det hÀr fallet kommer vi att förvandla den till en attraktiv retrokonsol för att spela alla klassiska spel. Du kan installera emulatorer för Super Nintendo, Game Boy och till och med den legendariska PlaySation-emulatorn.

Material för att göra en retrokonsol

Hallon fungerar som vilken dator som helstmen med fÀrre resurser. För att installera en ny konsol behöver du följande material:

  • Raspberry Pi.
  • Laddare
  • Micro SD-kort
  • Spelkontroller
  • HDMI-kabel
  • Mus och tangentbord

Den senaste versionen av Raspberry for Pi 4 och det finns stÀllen dÀr de sÀljer moderkortet med nÄgra av de nödvÀndiga komponenterna för montering av konsolen, som en HDMI-kabel och en strömkabel.

Vissa inkluderar ett genomskinligt fodral för att skydda kortet och komponenterna, och en kylflÀns för att förhindra överhettning. Denna version stöder upp till 4 GB RAM och har HDMI, nÀtverk och USB-portar.

Micro SD-kort Àr nödvÀndigt eftersom Raspberry Pi inkluderar ingen masslagringvilket Àr oerhört nödvÀndigt för installation av programvara. Att installera en hallon Àr en enkel process, men du mÄste ha tÄlamod för att inte göra misstag nÀr du monterar kontakterna och ordnar kablarna.

Skapa en bÀrbar konsol med Raspberry Pi

Nu kommer den intressanta delen om att montera konsolen. NÀr du har alla dina hÄrdvaruverktyg gÄr vi vidare till nÀsta nivÄ som Àr installation av operativsystem.

Installera RetroPie

Ladda ner och installera frÄn dess officiella webbplats RetroPie-bild pÄ Micro SD-kort. I nedladdningssektionen vÀljer du bildversionen som motsvarar din Raspberry Pi.

Nedladdningen kan ta lite tid, men det beror mest pÄ din anslutningshastighet. NÀr nedladdningen Àr klar mÄste du nu spara bilden pÄ Micro SD-kortet. Det finns specialiserade applikationer för denna uppgift, som t.ex Win32diskimager och Linux-anvÀndare behöver bara anvÀnda ett kommando för att utföra denna ÄtgÀrd.

Starta och konfigurera din Raspberry Pi

SÀtt Micro SD i hallonet I teorin har du redan en klassisk spelkonsol redo att anvÀndas med mus och tangentbord. NÀr du installerar pÄ detta sÀtt har du olika typer av standardemulatorer tillgÀngliga.

Anslut tangentbordet bredvid handkontrollen för att göra de nödvÀndiga instÀllningarna för spelet. Vid första uppstart startar och slutar automatisk konfiguration i grÀnssnittet Emuleringsstation.

StÀll in kommandokontroll

Med en spelkontroll ansluten till Pi:n kommer du att göra just det konfigurera riktningsknapparna pÄ fjÀrrkontrollen parallellt med indikationerna pÄ skÀrmen trycka upp, ner, vÀnster och höger. Utöver rörelseknapparna kan du Àven stÀlla in kontrollgenvÀgar för att förenkla mÄnga processer under spelets gÄng, som att spara spel.

FÄ fjÀrrÄtkomst till ROM-skivor

De senaste versionerna av Raspberry Pi inkluderar tillÀgget Wi-Fi-adapter sÄ att du kan ansluta till ditt hemnÀtverk trÄdlöst. Du kan till och med flasha nedladdade ROM-skivor pÄ din huvuddator till Pi.

Du behöver bara ansluta till Wi-Fi-nÀtverket med Raspberry med EmulationStation SysteminstÀllningar. Se nu till att bÄde Pi och din dator Àr anslutna till samma nÀtverk och gÄ till din dators filutforskare retropia.

NÀr du Àr ansluten till Pi, lÀgg till alla lagliga ROM-skivor du vill anvÀnda för spelet. NÀr denna process Àr klar, starta om din Raspberry Pi för att Àndringarna ska trÀda i kraft.

0 Shares