Hur gör man en Dodge-effekt i Photoshop? – Steg för steg (exempel)

Fil foto och fotoredigering Det har länge upphört att endast utföras av experter, vilket är anledningen till att många människor vill lära sig att undvika i Photoshop.

Att veta hur man applicerar det behöver inte vara komplicerat, det blir det faktiskt hetero med rätt verktyg och guide. Du behöver bara vara kunnig om att använda Adobe Photoshops verktygsfält.

Vad är dodge-effekten i Photoshop?

Om du vet vad Adobe Photoshop är, vad det är till för och vilka verktyg det är, resten är en plätt. Denna effekt är nästan lika populär som partikelspridningseffekten i Adobe Photoshop.

Denna resurs är vanligtvis känd som “dubbel exponering”Men oavsett namn, anger båda termerna dess egenskaper.

I denna mening kommer effekten av att ha två bilder, en ovanpå den andra, vilket gör att de smälter samman till enmen där du kan se elementen i var och en av dem.

Det betyder att du i allmänhet väljer det foto du vill markera eller placera ovanpå det andra. Det senare kommer att vara mer som en bakgrund för att lägga till något specifikt element eller sensation, såväl som liknande situationer.

Gör en dubbelexponering

Även om detta är en enkel procedur att förenkla, förstå och utföra, kommer vi att förklara det steg för steg.

Men först måste du välja föremål för jobbet. Således är huvudbilden den som kommer att definiera formen eller figuren och måste innehålla ett mellanslag “Vit“.

Den senare är inte nödvändigtvis den färg som nämns, men den bör vara ganska ljus. Eftersom den syftar till att korrekt och tydligt avgränsa formerna som finns i bilden.

Medan den andra bilden kan vara vem som helst. Dessa brukar försöka lägg till textur eller specifikt element med vilket den första inte är det.

Första steget

Detta för att korrigera kontrasten och ljusstyrkan för den första bilden. För att uppnå detta startar Photoshop och en ny fil skapas. Bild 1 kommer då att sättas in så att den sedan kan monteras korrekt på den givna värmebädden.

Och när du gör det börjar det ger större kontrast och ljusstyrka till huvudelementet för en röntgeneffekt i Photoshop.

Så du måste klicka på “Bild“Klicka sedan”inställningar“Då är alternativet”Ljuskontrast”Och det är så parametrarna kan justeras.

Utöver detta, tänk på att målet är att generera en märkbar skillnad mellan de mörka och ljusa tonerna som föreställningen har.

Andra steg

På så sätt kommer bakgrunden på det första fotot att tas bort, vilket är lättare om det är neutralt i färgen. Därför är alternativet “Trollspö”Och bakgrunden klickas.

Om ytterligare ett föremål också bifogas, “Band“För att få ut dem ur landslaget. Bakgrunden tas sedan bort för att skapa och måla ett nytt lager i en neutral och ljus färg som kommer att ligga till grund för kompositionen.

Tredje steget

Efter steg 1 och 2 kommer det andra fotot att läggas till med “Arkiv“Och i”Placera inbäddade element“. Detta är korrigerat med tanke på att endast bakgrunden kommer att synas i det andra huvudfotot.

Den kan expanderas, roteras, inverteras eller eventuella nödvändiga ändringar. Och det kommer inte att vara ett problem, om du vill ändra eller flytta senare kan det göras.

Fjärde steget

I vilken urklippsmasken kommer att göras, som kommer att finnas kvar som grund för överexponeringseffekten i Photoshop. Högerklicka sedan på det andra bildlagret och välj “Skapa en urklippsmask“.

Följaktligen är det så kommer att beskära för att simulera formerna på huvudfotot. Observera att denna effekt endast uppnås när den sista har ett mellanslag.

Det femte steget

Så småningom kommer överexponering att bildas. Det här är varför, du måste sänka opaciteten i det andra bildlagret.

Det är viktigt att hitta en mittpunkt så att bilderna kan smälta perfekt, vilket är vad den här effekten handlar om.

Så här har du använt överexponeringseffekten i Photoshopmen om du vill kan du göra ändringar eller korrigeringar innan du sparar.

Relaterade Artiklar

Back to top button