Hur gör jag en rutin med Amazon Smart Plug för att sköta mitt hem?

Vi har kommit till eran då vi kan programmera åtgärder i vårt hem från en mobil enhet. Amazon Smart Plug-programmet låter dig manipulera vilket eluttag som helst med din röst, så att du kan styra vilket system eller vilken utrustning som helst som är ansluten till din Amazon Smart Plug, inklusive föremål som TV, kaffebryggare, ljusbrytare, persienner, parkeringsgrind, bland annat … Med en Alexa-teamassistent kan du skapa rutiner som gör ditt hemliv enklare.

Vilka element behöver du för att skapa rutinen i ditt hem med Smart Plug?

Det finns sätt att göra ditt hem smart utan större investeringar. Smarta pluggar har dock blivit ett oumbärligt verktyg för smarta hem, så att du kan ansluta alla hemtillbehör du vill införliva i din dagliga rutin och aktivera dem från en Android- eller IOS-telefon eller helt enkelt med ett röstkommando. En av de viktigaste sakerna som krävs är har en mobil enhet som stöder dessa funktionertillsammans med andra föremål.

Amazon Alexa-enhet

Ner slå på Alexa till ditt hem, du behöver en smart enhet, allt du behöver är en Amazon Alexa-kompatibel mobilenhet. För närvarande finns det flera tredjepartssystem och det finns flera smarta hemsystem som använder detta system, bland dem har vi: Wink, SmartThings och Logitech Harmony.

Det finns ett brett utbud av enheter och hårdvara på marknaden idag som fungerar med Amazon Smart Plug-teknik, Alexa har blivit den föredragna hemassistenten, på grund av den mångfald av kommandon och funktioner som den innehåller, vilket gör människors liv enklare när de använder teknik.

För att aktivera de artiklar du vill inkludera i din lista eller rutin för dina dagliga aktiviteter, måste du köpa de tillbehör du vill aktivera eftersom de är kompatibla med Amazon Smart Plug. Alexas app är kompatibel med enheter Android, FireOS och iOS.

Smarta Wi-Fi-switchar och foton

Det finns olika modeller av smarta switchar på marknaden som hanteras av en applikation, det viktiga är att dessa enheter är Kompatibel för att installera Alexa Virtual Assistant från Amazon.

Dessa kontakter måste anslutas till jord, vilket är en säkerhetsfunktion som är konstruerad numera, så när du försöker installera dessa enheter i ditt hem, bör du vet vilken typ av byggnadför om det är en gammal konstruktion kommer den inte att ha denna specifikation.

Angående manövrering av switchar du måste tänka på: 10-16 ampere, maximal effekt 3680W, kompatibel med Android, Fire OS och iOS-enheter.

Hur schemalägger jag aktiviteter i mitt hem för att bara aktivera dem med Amazon Smart Plug?

Installera bara Amazon Smart Plug-appen för att inte bara hantera aktiviteter utan också mjukvaruprocedurer som låter dig hantera ditt smarta hem var som helst, med röstkommando eller genom att ställa in en anpassad procedur.

Från Alexa-appen

  • Aktivera Alexa-appen på din iOS-, Android- eller FireOS-enhet. Tryck sedan på alternativet “Rutiner” i menyn, klicka på plusikonen (+) finns i det övre högra hörnet av enhetens skärm.
  • Tryck på “Schedule” och välj det datum du vill utföra rutinen. Välj “Klar” och tryck på plustecknet (+) under “Lägg till åtgärd”.
  • Välj Smart Home, leta efter namnet på Smart Plug i menyn. Klicka på “Aktivera” eller om du vill ta bort proceduren “Inaktivera”. Tryck på “Nästa” för att avsluta, tryck på “Spara”.

Hur ställer du in Amazon Smart Plug om du har mer än en enhet?

Om vad du vill då Slå på flera enheter från en smart kontakt Om du vill aktivera eller avaktivera dem alla på en gång kan du göra det mycket enkelt genom att inkludera alla objekt i Smart Home-gruppen. På så sätt kan du aktivera en spellista där du bland annat kan slå på väckarklockan, kaffemaskin, tända och släcka ljuset, stänga eller öppna persiennerna.

Assistenten som ingår i programmet är så komplett att när du laddar varje steg kommer nästa alternativ att vara: anger vad du ska göra på systemetHär är stegen enkelt:

  1. Aktivera Alexa på din enhet och leta efter “Enheter” i menyn. Nästa, tryck på plus eller mer (+).
  2. Välj Lägg till grupp så visas en lista med namn, du kan välja ett eller anpassa namnet. Klicka sedan på ordet Nästa.
  3. Slutligen måste du välja de enheter eller objekt som du vill inkludera i gruppen. Tryck alltid för att avsluta alternativ som pekar på Spara.

Relaterade Artiklar

Back to top button