Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fungerar musikdistribution?

Musikdistributörer, som ReverbNation, tar bort komplikationerna och stressen med att navigera i musikvärlden online som en oberoende artist.

Musikdistribution täcker delen av branschen mellan att avsluta din nya låt och att världen hör den. För oberoende artister är det viktigt att gjuta all din kreativitet i själva musiken. Det innebär att hitta den perfekta mellanhanden för att dela din musik överallt.

Tyvärr finns det gott om skivbolag som kommer att dra nytta av artister med orättvisa nedskärningar av royalty och kontrakt som kräver att man signerar bort rättigheterna till din egen musik. ReverbNation gör saker annorlunda. Vi gör att dela din musik på världens största plattformar som Spotify, Apple Music, iTunes, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, TIDAL, Facebook, Instagram, TikTok, SoundCloud och många fler, tydligt och enkelt. I själva verket tar det bara åtta enkla steg:

Hur du distribuerar din musik

  1. Registrera dig för ReverbNation – det är free!
  2. Skapa ny release – Du hittar det här under Distribution rubrik.
  3. Gå in i Utgivningstitel – Det här kommer att vara singel-, EP- eller albumnamnet.
  4. Fyll i Albumdetaljer – Det här är metadata för din release som artistnamn, språk, genrer, upphovsrättsinformation, releasedatum, etc.
  5. Lägg till ljud – Ladda upp spåren i MP3- eller FLAC-format.
  6. Lägg till konstverk – Ladda upp skivomslaget som en JPG i 3000×3000 pixlar.
  7. Hantera butiker – Välj de butiker, streamingtjänster, sociala medieplattformar och territorier du vill dela din musik till, samt prissättning för utvalda butiker.
  8. Free eller Premium? – Markera rutan för att acceptera Villkor och den Artist/Label-avtal. Klicka antingen Distribuera Free eller Distribuera Premium. Free har noll unfront eller återkommande kostnader, samtidigt som du behåller 85 % av intäkterna. Premium kostar en liten avgift, samtidigt som du behåller 100 % av intäkterna. Du kan när som helst byta modell för vilken version som helst.

Det är allt! Nu när du har skapat din första version kommer den att skickas till vårt modereringsteam. De ser till att allt är på topp innan de skickar det vidare till våra partnerbutiker. Hela denna process sker vanligtvis på de största butikerna och streamingtjänsterna inom en vecka. Med ReverbNation är du aldrig låst. Du behåller alltid 100 % av rättigheterna till din musik.

När din release tar fart med strömmar och köp runt om i världen kommer royalties att släppas in på ditt ReverbNation-konto innan de sätts in på ett anslutet PayPal- eller bankkonto. Statistik och intäkter kommer att fördela exakt hur mycket varje spår har tjänat på varje butik.