Hur förvandlar man din Mac till en Wi-Fi-hotspot?

Hur förvandlar man din Mac till en Wi-Fi-hotspot?

Att äga en Mac kan vara en av de bästa upplevelserna i ditt liv. Även om det finns flera fördelar med att arbeta på Macbook, erbjuder delningsfönstret i macOS-systeminställningarna många fördelar. Oavsett om det handlar om att dela nätverksanslutningar, Macs skärm, filer eller skrivare, kan det här alternativet göra underverk för ditt organiserade arbete. Det här är hemligheten till att dela din Macs internetanslutning med andra enheter som använder Wi-Fi-hotspot-teknik.

Vilken Mac som helst kan förvandlas till en Wi-Fi-hotspot med enkla steg. Precis som att tjudra din telefon är enkelt och lätt, detsamma går bra med Mac. Så låt oss börja med de grundläggande detaljerna om Wi-Fi-hotspot.

Vad är en Wi-Fi-hotspot?

Internetanslutning är behovet av alla smarta enheter. Den begränsade internetanslutningen kan dock kräva snabba nätverksalternativ. Använder en Wi-Fi-hotspot av en enhet som redan är ansluten till Ethernet-anslutningen kan vara en idealisk lösning. Vidare har många internetanvändare tillgång till den endast via mobila hotspots. Därför kan vilken Mac som helst som är ansluten till Ethernet fungera effektivt som en Wi-Fi-hotspot för andra smarta enheter.

Wi-Fi-hotspot

Det är dock inte möjligt att aktivera Wi-Fi-hotspot på en Mac som är ansluten till en Wi-Fi-anslutning utan någon extra hårdvara. Men om du har en Mac som använder en Ethernet-anslutning är det möjligt att konvertera den till en Wi-Fi-hotspot med enkla steg. I det kommande avsnittet kommer vi att diskutera minimisystemkraven för Mac, de olika systemen för olika internetanslutningar, etc. Men innan vi hoppar till det, låt oss gå igenom de viktigaste skälen till att använda Mac som en Wi-Fi-hotspot.

Varför behöver du förvandla Mac till en Wi-Fi-hotspot?

Även om internetanslutning fortfarande är en central orsak, kan det finnas flera skäl som kräver att du använder din Mac som en Wi-Fi-hotspot.

 • Du kan få problem med den enkla routern eller hastighetsproblem. Det är lätt att välja en Wi-Fi-hotspot istället för att ansluta flera enheter på samma router.
 • Oavsett var du befinner dig kan du behöva förvandla din Mac till en Wi-Fi-hotspot.
 • Alla internetanslutningar behöver inte vara permanenta, och att välja Wi-Fi-hotspot är den snabba lösningen för tillfälliga anslutningar.

Berätta för oss om minimikraven för att ansluta till Wi-Fi-hotspot som erbjuds av Mac.

Vad behöver du för att förvandla Mac till en Wi-Fi-hotspot?

Mac är ett sofistikerat system, och därför kan inte alla Macbook-datorer konverteras till Wi-Fi-hotspot. Några av de viktigaste punkterna att tänka på i den här processen inkluderar att Macs typ av internetanslutning bör identifieras innan den delas som en Wi-Fi-hotspot. Det finns olika metoder för internetanslutningar, t.ex. Wi-Fi, Ethernet, etc. Dessutom måste Mac ha operativsystemet macOS Lion eller enbart senare. Med det sagt, låt oss byta till de snabba stegen.

Metod 1: Steg för att förvandla Mac ansluten till Ethernet till Wi-Fi-hotspot:

De snabba stegen för att förvandla din Mac till en Wi-Fi-hotspot inkluderar:

 • Gå till Apple-menyn.
 • Leta upp alternativet “Systeminställningar”.
 • Gå till ikonen “Dela”.

Systeminställningar

 • Gå till alternativet “Internet Sharing” i listan.
 • Välj den internetanslutning som du vill dela med de andra enheterna.
 • Se till att systemet inte är anslutet till ett Wi-Fi-nätverk eftersom det inte är möjligt att vara värd för ett Wi-Fi-nätverk när du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk.
 • Klicka på Ethernet-anslutningen i listan högst upp i fönstret. På samma sätt kan du välja iPhone USB-kabeln ansluten till iPhone-hotspot, Bluetooth, etc.

iPhone USB

 • Välj alternativet “Till datorer som använder” och aktivera Wi-Fi-alternativet.
 • Det kommer snabbt att skapa en Wi-Fi-hotspot som möjliggör internetanslutningen som valts ovan som Wi-Fi-hotspot.
 • Gå till avsnittet “Wi-Fi-alternativ” längst ner i fönstret för att snabbt konfigurera Wi-Fi-hotspot.
 • Gå till alternativet “Säkerhet”, välj “WPA2-Personal” och ange ett strikt lösenord.
 • Detta lösenord kan användas för att komma åt den delade Wi-Fi-hotspot på Mac.

Metod 2: Steg för att förvandla Mac ansluten till Wi-Fi till Wi-Fi-hotspot:

Även om det inte är möjligt att snabbt förvandla Mac ansluten till Wi-Fi till en Wi-Fi-hotspot, är allt du behöver extra hårdvara. Detta är idealiskt när du är på en ny plats med Wi-Fi men inte kan ansluta dina andra enheter till områdets nätverk.

 • Använda USB Wi-Fi-adapter: Du behöver en USB Wi-Fi-adapter med ett separat fysiskt nätverksgränssnitt. Om du inte har ett fysiskt gränssnitt är det omöjligt att skapa ett virtuellt Wi-Fi-adaptergränssnitt på Mac. Anslut därför denna USB Wi-Fi-adapter till Mac och börja använda dess Wi-Fi-anslutning som en Wi-Fi-hotspot.

USB Wi-Fi-adapter

 • Använda Bluetooth PAN: Allt du behöver göra är att gå till Bluetooth-alternativet i Mac. När du är ansluten till Wi-Fi-anslutningen kan du gå för att dela nätverket via Bluetooth Personal Area Network (PAN). Det är enkelt att ansluta dina smarta enheter endast med hjälp av Bluetooth-anslutning.

Bluetooth PAN

Stänga av Wi-Fi-hotspotdelning på Mac:

Det är snabbt och enkelt att sluta dela din Macs Wi-Fi-hotspotdelning. Allt du behöver göra är att avmarkera rutan bredvid internetdelningen i delningsalternativet för din Macbooks systeminställningar.

Det rekommenderas att stänga av Wi-Fi-hotspotdelning på Mac när ditt arbete är klart för att eliminera all obehörig åtkomst till internet.

Avslutar:

Därför är det lätt att börja använda din Mac som en Wi-Fi-hotspot. Allt du behöver göra är att hitta den typ av internetanslutning som din Mac använder och gå till Wi-Fi-hotspot-delning i enlighet med detta. De snabba stegen för att använda Wi-Fi-hotspot för Mac ansluten till Wi-Fi eller Ethernet kan hjälpa användare att få snabb tillgång till internet. Dessutom, med ett enkelt avstängningsalternativ och säkerhetslösenord, är det en idealisk lösning för snabb och säker internetanslutning, även på nya platser.

Relaterade Artiklar

Back to top button